婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睇完幾個好精彩既分享之後,我就覺得,極品99既事係應該同大家分享一下

我先介紹一下自己:其實我同C6只係結左婚15日(但都已經對我99好有感覺),我有一對好錫我既爸爸媽媽,媽媽係家庭煮婦,得閒同朋友/爸爸/親人去下旅行,係屋企打下機,去社區中心跳下舞,我地唔算有錢,但比上不足,比下有餘啦~爸爸得閒就放工同朋友飲下酒,但唔係成日去,可能一個月兩三次!我仲有一個感情好好既妹!佢係屋企教琴既,多數group到星期六一次過教,一至五就只係教幾個學生,因為佢本身有D長期病,所以都唔可以太辛苦,而且佢係其中一個病會既會長,因為感受到自己被病魔影響得有幾痛苦,而家算係控制到病情,想親自幫番有需要既病人!
屋企仲有一隻狗仔,都8歲幾9歲架啦!我地都好錫佢當佢係寶既!佢同其他狗既特性一樣,都係好為食既!有食物係手既就係主人!
我地一家4口其實係好多親人朋友眼中都係一個sweet home,感覺好和平,的而且確,我地係好開心,我好鐘意屋企!另外,我爸爸媽媽都分別有7個同9個兄弟姐妹,所以我地係一個大家庭中成長~有好多親人同表哥表姐愛錫!家既感覺係好溫暖既!

但C6細細個既時候,爸爸媽媽就分開左!爸爸留左兩間屋,一間係C6既而另一間係6299既,分開左之後就比左99,幾年前62死左,所以我係未見過62一面架!99自細就教C6要獨立,所以中學就掉左佢去澳洲讀書,但佢個幾年既所有生活費都係自己打工搵錢番黎養自己既,打得工多自然識得人多,所以佢話當時佢都多女朋友架,但真正介紹比99識既得4個(其中一個就係佢而家個老婆仔米高我啦)當佢讀完書番黎,99就同佢賣哂兩間屋,變買一間比較大既屋,兩個人,住間800幾呎既屋,但間新屋係無落C6既名,原因係,99覺得62一家唔要佢,對佢唔住!(但明明就係99提出離婚先!)所以C6就好愚孝地代父還債,希望可以一改62對佢唔住既諗法,同時希望99感覺到仲有個仔係錫佢關心佢既!
但做得愚孝子,當然要負出代價啦!個代價就係:每個月既人工,都要比一半99!每星期要請99出街食飯!要得閒買禮物比佢哄佢開心!咩節日都要請佢食飯!請佢去旅行!
所以,C6有幾多儲蓄,大家可想而知~
但佢又真係儲到D錢架!但由於佢係攝影愛好者~所以佢一生既錢,就比D相機~鏡頭~同99分享哂~

而99就覺得,人生最愛既只有錢同日本~佢係可以一個月去兩三次日本既人!點解咁多D去旅行??除左因為C6既進貢,另外就係因為佢人工都算高架!

我同99點解開始關係唔好呢?就係因為我隻狗狗!(LE件事都令我發誓!我既BB死都唔會比佢湊!).....

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

等下文

複式洋房

我家99又是很討厭動物
但我養了1狗2貓

男爵府

畀面勳章

回覆:米高旅程~分享我的極品99

別墅

留毛

禁止訪問

複式洋房

回覆:ky0416 的帖子

可能我會打字慢少少,但我會努力做好個樓主角色!努力upload

大宅

引用:睇完幾個好精彩既分享之後,我就覺得,極品

原帖由 mikoip0619 於 15-10-16 發表
睇完幾個好精彩既分享之後,我就覺得,極品99既事係應該同大家分享一下

我先介紹一下自己:其實我 ...
真係關佢\"狗\"事咩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

一個月去兩3次日本,不如搬去住啦

複式洋房

2-帶狗狗去被虐待

我係個啲禮貌永遠做足,對人只會笑,唔希望人地擔心我唔開心既人(但c6成日話一睇我個樣就知我個日係開心定唔開心),一開頭99對我印象都ok,但見多兩次就問c6點解我唔同佢傾計,覺得好難了解到我係個咩既人!(大佬!我份人不嬲都靜同少野講,係對住好朋友先會好似開寵雀咁傾計)而C6都好醒,同99講我份人比較慢熱,所以係少野講d!
被投訴,我唯有做多少少野啦...知道未來99對大閘蟹有興趣,而咁岩我朋友識人賣會平d,我就叫c6問99有無興趣一齊食,我就順便帶我隻狗仔比佢見下(佢係對狗仔好有興趣既,係街見到狗仔,就會用"高8度"既聲音話「哎呀好得意呀!」就衝去聊人地隻狗玩既人!

當日我好早就準備狗袋,我地好少帶狗仔遠行搭車出門,如果出,我地會準備尿片,狗糧,紙巾同水,最重要既係狗零食(用黎令狗狗聽話,萬試萬靈)!
一切準備就緒就出發!不出所料,99對狗狗一見鍾情!仲用"高8度"聲音講好得意添!(我養既狗狗係細狗,通常每日食早晚兩餐,再加有限度零食同極少量白飯,已經養到佢肥嘟嘟!),我去到佢屋企首先就係大廳安放好狗狗去廁所既地方(放尿片)再放好食物同水,就同c6坐左係sofa睇電視,由得99抱狗狗,因為我當時覺得99係有養狗經驗既,所以就好放心交比佢玩!

但...

大宅

留毛追

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

別墅

別墅

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=10443&id=100001328316511&ref=fbx_album

伯爵府

男爵府

回覆:mikoip0619 的帖子

別墅

追~

大宅

公爵府

唔通, 隻狗狗比佢玩死左?

大宅

畀面勳章