自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 PAMELATSE 於 08-7-23 11:42 發表
d 人都傻傻地, post 恩加健900gm 賣$150, 响萬o都係$156, 去萬o買好過啦, 我見有人post A+1 細罐$80 :;pppp: , 唔知有冇人幫襯.

係啦 ..d 人賣 a+1 900 g 180 ~190..駛鬼同你賣丫!!

子爵府

好媽媽勳章

係呀之前買a+1都係$50-$60,依家要$80,
吾好搞寧願食日本奶粉仲平。
我個小bb在27/11出世了 27/11 3.46kg 叫恩晞 Kristin ~恩晞豬的相薄~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我冇係bk買過奶粉, 又唔平得好多, 又唔firm真定假貨, 宜家咩都有可能有假貨(唔好怪我多疑, bb健康尤關 ), 又要煩交收....分分鐘車錢都蝕埋

子爵府

梗係唔會啦~~~ 分分鐘車錢都蝕埋.
所以自從奶粉加價之後,都冇乜係二手市場度買奶粉.
我都想知究竟有冇人幫佢地買?

原文章由 kitty0502 於 08-7-23 09:37 發表
細奶粉係bk賣成$7x 1罐,大家會唔會買呀?
好奇想8下

珊瑚宮

好媽媽勳章

唔會 , 太貴喇

水晶宮

好媽媽勳章

我都想知
原文章由 PAMELATSE 於 08-7-23 11:42 發表
d 人都傻傻地, post 恩加健900gm 賣$150, 响萬o都係$156, 去萬o買好過啦, 我見有人post A+1 細罐$80 :;pppp: , 唔知有冇人幫襯.

水晶宮

好媽媽勳章

我條數都係咁計
原文章由 羊媽媽 於 08-7-23 12:21 發表
係呀之前買a+1都係$50-$60,依家要$80,
吾好搞寧願食日本奶粉仲平。

水晶宮

好媽媽勳章

原文章由 yoyomum2002 於 08-7-23 22:15 發表
梗係唔會啦~~~ 分分鐘車錢都蝕埋.
所以自從奶粉加價之後,都冇乜係二手市場度買奶粉.
我都想知究竟有冇人幫佢地買?

係呀,我之前幫個bk媽咪買,一買就十幾罐,渣車去拎,
但依家係bk2手市場買都要咁貴,真係怕怕

男爵府

咪係囉...其實大部份本身都係免費嫁la~咁貴...都唔知邊個會買囉~難怪我之前post a+2 細罐$45,咁多媽咪pm我la

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 jjwmkk 於 08-7-23 09:59 AM 發表

我一早決定今胎都係甘, 早早買定個電動奶pump 囉!!

唉!我個女出世前諗住全人奶,又驚好似個仔咁食到出血,咪去買個電動泵lo(原本已有個手動,覺得唔work),點知上奶後用,發覺吸唔到,最後都係就咁埋身餵成功左,浪費左2舊幾水呀
盡我一己之力,發放正能量!

水晶宮

好媽媽勳章

叫你買個貴d架啦
原文章由 召藥師 於 08-7-25 13:48 發表

唉!我個女出世前諗住全人奶,又驚好似個仔咁食到出血,咪去買個電動泵lo(原本已有個手動,覺得唔work),點知上奶後用,發覺吸唔到,最後都係就咁埋身餵成功左,浪費左2舊幾水呀。 ...

水晶宮

好媽媽勳章

如果d媽咪好似你咁諗就好啦
原文章由 maggieymh 於 08-7-25 13:35 發表
咪係囉...其實大部份本身都係免費嫁la~咁貴...都唔知邊個會買囉~難怪我之前post a+2 細罐$45,咁多媽咪pm我la

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

可能見之前成日話奶粉斷貨, 所以咪賣貴D囉

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 kitty0502 於 08-7-25 01:51 PM 發表
叫你買個貴d架啦

好彩冇買個仲貴d,個女埋身餵都冇問題,泵奶再餵反而唔方便。
盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

依家d媽咪真係賣得好貴, 我亞囝食1號同2號時, 差唔多全部都係bk二手市埸買的. 個時(2年前) 1號(美素力)最平試過$3x (400g), 平均$40. 2號都係貴幾蚊. 雖然依家d奶粉加晒價, 但早排二手市場見d媽咪賣3號/4號要成$60, 加送bb雜誌. 講真, 依家3號900g都係$11+/$120, 計落仲蝕左100g的奶粉同車$&時間. 仲有本bb雜誌無人話要要, 係賣家自己搭落去, 又計埋$.

其實好心d媽咪quote 吓價先上黎post啦, 食水咁深, 唔好當人傻先得架.

水晶宮

好媽媽勳章

我都諗住泵咋,怕難介
原文章由 召藥師 於 08-7-25 15:10 發表

好彩冇買個仲貴d,個女埋身餵都冇問題,泵奶再餵反而唔方便。

水晶宮

好媽媽勳章

同意
原文章由 雙子媽媽 於 08-7-25 15:19 發表
依家d媽咪真係賣得好貴, 我亞囝食1號同2號時, 差唔多全部都係bk二手市埸買的. 個時(2年前) 1號(美素力)最平試過$3x (400g), 平均$40. 2號都係貴幾蚊. 雖然依家d奶粉加晒價, 但早排二手市場見d媽咪賣3號/4號要成$60, ...

大宅

其實想用d免費奶粉來earn錢,
都係人之常情,我又唔覺有咩問題,
earn完都係用返落個b到啫

但個價....又真係好過份....
我之前係二手,見有一隻1號奶粉,900g,賣$190mouth:
我唔知呢隻牌子原價幾錢....
但我諗萬0都唔駛咁貴....
要earn錢...都要留意下出面個價....
如果唔係...真係揾

子爵府

畀面勳章

係啦~~我囝又係食恩加健,我出posr 徵 d 人 pm 我
大多數都開$150 仲話最平喎?其實我諗二手市場應該平
3、40 蚊咁就差不多,同街買差幾蚊真係唔好煩喇~~
quote]原文章由 PAMELATSE 於 08-7-23 11:42 發表
d 人都傻傻地, post 恩加健900gm 賣$150, 响萬o都係$156, 去萬o買好過啦, 我見有人post A+1 細罐$80 :;pppp: , 唔知有冇人幫襯. [/quote]
^.^

男爵府

earn奶粉錢唔係問題, 我o個時都有 . 不果獅子開大口, 仲要同市價差無幾. 咁就真係搵鬼買羅.
原文章由 kittynleo 於 08-7-25 15:56 發表
其實想用d免費奶粉來earn錢,
都係人之常情,我又唔覺有咩問題,
earn完都係用返落個b到啫

但個價....又真係好過份....
我之前係二手,見有一隻1號奶粉,900g,賣$190mouth:
我唔知呢隻牌子原價幾錢....
但我諗 ...

首頁

尾頁

跳至