婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我99小氣到連洗開衫都唔會幫我洗,又唔收我的衫,連洗隻杯都係,將我隻杯放埋一邊,小氣到...

有無同99住,而又同99唔啱的媽媽會有咁既情況?

複式洋房

原文章由 creamymimi 於 08-7-23 11:18 發表
我99小氣到連洗開衫都唔會幫我洗,又唔收我的衫,連洗隻杯都係,將我隻杯放埋一邊,小氣到...

我,我以前係咁,總之d衫一放落去洗衣機就比佢鬧,要我自己洗返,佢話怕我d衫甩色整污糟佢d仔女d衫,同埋佢話我係外人.....

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我寧願99唔好搞我d嘢!佢次次都做d唔做d,要搶住做但係又多多嘢講!!好似我放d衫入桶準備洗,佢就細細聲話咁多衫;好啦!咁我唔洗咁多囉,佢又鬧我唔洗衫!!我諗住自己開機唔駛煩到佢,佢又死摟住要做,慌死我整爛咁!!佢唔鍾意我煮飯,係都要自己煮,但係佢都煮得難食,我大肚時仲煮埋d又寒又毒嘅嘢!!洗完嘅衫未乾就夾硬收,將我d內衣褲擺喺飯枱,話極都係咁!!所以我寧願佢唔好咁多事,你有你,我有我好過!!

複式洋房

原文章由 KoyeBaby 於 08-7-23 11:48 發表
我寧願99唔好搞我d嘢!佢次次都做d唔做d,要搶住做但係又多多嘢講!!好似我放d衫入桶準備洗,佢就細細聲話咁多衫;好啦!咁我唔洗咁多囉,佢又鬧我唔洗衫!!我諗住自己開機唔駛煩到佢,佢又死摟住要做,慌死我整爛咁!!佢唔鍾意 ...

佢咁好肯比你d內衣褲一齊洗????............佢唔比我咁ga,因為佢話驚我腳頭唔好,影衰佢d仔女wor,我即刻%#^%&^佢!!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 GTT 於 08-7-23 11:52 發表

佢咁好肯比你d內衣褲一齊洗????............佢唔比我咁ga,因為佢話驚我腳頭唔好,影衰佢d仔女wor,我即刻%#^%&^佢!!!

梗係唔係啦!!!我自己手洗架,但係佢唔知點解硬係要搞我d內衣褲!我掛出去晾乾,佢係都要換個另一個衣架(但係同我用嗰個無分別),未乾就收,又唔係俾返我,係放上飯枱!!所以我先憎囉,變態!!!都唔知佢諗乜!!!

複式洋房

唉,如果系我99,我睇你实唔想一齐洗.距将D内衣内裤同着出面既衫中有袜一齐洗,中有啊,成日整唔见我D也,我都系日日自己洗衫甘辛苦咋,中要洗埋BB衫

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 GTT 於 08-7-23 11:52 發表

佢講得出口呀?禁衰恪

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

99好好wor...開頭我都怕麻煩佢,唔敢放d衫係佢地個洗衫盤,我放埋一邊,但佢幫我執埋去洗wor...
不過屋企隻狗d野都係放落機洗....

男爵府

我不嬲都係自己洗同收架喎~99都係自己洗...之前要同62洗埋收埋~now唔洗~哈哈~

大宅

哈哈..我99? 又係好鍾意搞我d 低衫褲..

我好唔想同佢一齊洗衫添呀!
佢將所有衫入埋一機! 唔理深色淺色衫, 面衫定底衫...
即係佢d 底底同 62 d 底底..同我d 衫一齊洗..

最怕佢地條抺身毛巾! 佢地竟然一家人share 一條!! 唸起都想嘔!! 我老公話..有時佢家姐d period 會痴佐上去

好彩我係好耐先要同佢地住一陣~

複式洋房

原文章由 E@V 於 08-7-25 02:57 發表
哈哈..我99? 又係好鍾意搞我d 低衫褲..

我好唔想同佢一齊洗衫添呀!
佢將所有衫入埋一機! 唔理深色淺色衫, 面衫定底衫...
即係佢d 底底同 62 d 底底..同我d 衫一齊洗..

最怕佢地條抺身毛巾! 佢地竟然一家人share 一條!! 唸起都想嘔!! 我老公話..有時佢家姐d period 會痴佐上去

唔係下話,share一條毛巾用
period痴埋上去...好恐佈 >_<"

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘩, 好彩我老公奄尖, 一早將自己d衫同屋企人分開洗(我6299 d個人衛生又的確幾得人驚), 我嫁左入去咪跟佢一機洗lor!
到bb出世, 我更加.絕對.嚴禁將bb衫同6299 d衫一齊洗tim呀
講開洗衫就多多勞氣啦, 我99低b架, 出面個天黑晒都要晾衫出街, 話屋企有人睇住wor! 真係嫌自己得閒! 試過工人放假, 見天陰陰, 我好心幫佢晾衫(o係露台), 點知5分鐘次內佢收返晒晾返出去(露天位), 嘩, 嬲到我爆 ! 我心唸, 你唔介意做多重功夫, 都顧下人感受丫!
前排仲激, 大廈維修外牆, 飛沙走石, 我99堅持要將d衫晾出去, 仲叫工人"朝行晚拆"唔俾我地知, 嘩! 成隻衫都係石屎碎, 點會唔知呀!
原文章由 creamymimi 於 08-7-25 10:38 AM 發表
period痴埋上去...好恐佈 >_

侯爵府

我99仲衰呀,每晚食飯都係我老公"莊飯"的,有晚佢突然要OT唔返來食,平時佢唔返我都唔會上去食的,咁到食飯時我見99在莊飯,我心正想如佢示意幫我我都會話我自己來得了,點知佢衰到自己和老爺莊完就蓋番個飯煲埋位食飯,完全無埋我,嗰餐飯真係難嚥!講起洗衫,我以前同佢哋住時都會一齊洗的,我哋沖完涼就會直接把衫放入洗衣機的,因為是頂開式洗衣機,有次我見到老爺絛底褲有啲屎!好難頂呀,俾你仲敢唔敢同佢一齊洗????
原文章由 creamymimi 於 08-7-23 11:18 發表

大宅

嘩,唔係卦 ?有屎 ?
原文章由 patwong 於 08-7-25 19:55 發表
我99仲衰呀,每晚食飯都係我老公"莊飯"的,有晚佢突然要OT唔返來食,平時佢唔返我都唔會上去食的,咁到食飯時我見99在莊飯,我心正想如佢示意幫我我都會話我自己來得了,點知佢衰到自己和老爺莊完就蓋番個飯煲埋位食飯,完全無埋我 ...

男爵府

我都唔會同99啲衫一齊洗,因為佢又係底衫褲、袜同面衫一齊洗,話咗幾次佢都唔聽,所以依家我同C6嘅衫就一齊洗〔底衫褲當然手洗〕,佢啲衫就分開洗,幾次之後我諗佢都明咩事,洗衫時就淨係攞佢自己嘅衫去機洗,因為我會將我同C6要洗嘅衫另外掛起再一次過拎去洗。

大宅

救命!! 有屎!!!

原文章由 patwong 於 08-7-25 19:55 發表
我99仲衰呀,每晚食飯都係我老公"莊飯"的,有晚佢突然要OT唔返來食,平時佢唔返我都唔會上去食的,咁到食飯時我見99在莊飯,我心正想如佢示意幫我我都會話我自己來得了,點知佢衰到自己和老爺莊完就蓋番個飯煲埋位食飯,完全無埋我 ...

大宅

絶對唔係講笑!

我去佢屋企, 真係見一塊好大的抺身毛巾咋! 我好奇問我老公先知有人會咁!?

我老公初時都覺得一家人係咁 (佢俾個污糟99教壞哂 )..我講完佢先覺唔合衞生!

大佬..佢老母仲有香港腳o架! 你諗下..抺完佢阿媽隻腳, 再抺佢老豆個patpat, 再抺埋佢家姐下面...

原文章由 creamymimi 於 08-7-25 10:38 發表

period痴埋上去...好恐佈 >_

複式洋房

原文章由 saiwai 於 08-7-25 00:40 發表

佢講得出口呀?禁衰恪

係呀,佢話我腳頭唔好ar.........佢都白痴,你話呢d人點相處???

男爵府

畀面勳章

莊飯永遠都係自己動手的,佢吾會幫我莊,我都吾會幫佢莊,至於洗衣,每次著完都係自己手洗,連大肚時都吾例外

子爵府

好媽媽勳章

我早就同99講明我地d衫自己洗番,但佢成日都會特登係我地d dirty衫度找老公d衫褲黎洗..都唔知咩心態!!佢仲試過將自己d底衫褲擺埋洗衣機度洗添呀!!我同佢講過..佢竟然話佢D底衫褲乾淨..... 頂!!乾淨就唔洗洗啦!!白痴嫁!!
我寧願同佢分得清清楚楚,好過比佢話我呢樣果樣呀~~佢最鍾意話自己洗衫好乾淨好香...:;pppp: 聽到都想嘔呀...我成日聞到佢D衫好鬼臭嫁囉!!一陣老人除!!仲有,..佢個口好臭..間房都有陣口臭味嫁(佢仲要成日唔開窗!!)!嘩...真係想死.. 所以我好少比個女係佢間房.......

首頁

尾頁

跳至