跳至

首頁

尾頁

伯爵府

wei wei wei....

黎左啦,真醒目

大宅

morning, 下午可能去書展, 因為有免費飛 有人報料, 話lego d書包變o左$500+ 5知真定假呢

濤兒>> 多謝. yy 在劍鳴 妹妹好叻bor, 就o甘快都可以5扶野 mm到九月就4歲, 所以我見暑假o米俾佢玩下law 兩個人一齊在又一城學, 我又可以一次帶兩個

toky>>你提醒我, 我都要o拍下vit c 先

siu b mom>> 預祝你生日快樂先 我聽日hubby不在hk, 所以會今晚同daddy慶祝, 聽晚會在屋企食, 或者買個cake 就算lu, 可能d 囡寧願食雪糕都5定

原文章由 小BMom 於 08-7-23 11:40 發表
wei wei wei....

黎左啦,真醒目

大宅

帶囡學羽毛球, 886

子爵府

濤兒: 補祝你生日快樂~

小bMom/Michelle: 預祝你地聽日生日快樂

Toky: 預祝你下星期一生日快樂

男爵府

Thanks...

原文章由 芸迪 於 08-7-23 12:33 發表
濤兒: 補祝你生日快樂~

Toky: 預祝你下星期一生日快樂
:-D

子爵府

係bk失踪兩日, 終於完成了復活節泰國之旅的行程, 還有剛剛post了屋企裝修後既新面貌, 歡迎參觀 "芸迪之家"~

子爵府

原文章由 芸迪 於 08-7-23 12:46 發表
係bk失踪兩日, 終於完成了復活節泰國之旅的行程, 還有剛剛post了屋企裝修後既新面貌, 歡迎參觀 "芸迪之家"~

beautiful new warm home!

Do you satisfy with the renovation?
any over cost on quotation?
I really love to make same on my home! Still need to struggle through the work and planning for such a big project!

伯爵府

煥然一新

果1大+4小粒燈制好特別,用黎開客廳燈?

but我想睇jaykan房呀.....

伯爵府

原文章由 芸迪 於 08-7-23 12:33 發表

thanks all~

男爵府

芸迪: 好野, 就快可以搬番去 !!
就你問題, 有少少建議係你blog留言, 看看可唔可行??

Marie: 唔使stuggle咁誇張, 不過最緊要唔怕煩, 因為好多野要花時間去整, 去揀, 仲要執野.

子爵府

原文章由 tokyleung 於 08-7-23 14:53 發表
Marie: 唔使stuggle咁誇張, 不過最緊要唔怕煩, 因為好多野要花時間去整, 去揀, 仲要執野.

...

執野 is aldy the big big problem for me.
and the struggle also come from the process of
discussion and compromise with my hubby!!

伯爵府

原文章由 HeiMarie 於 08-7-23 15:19 發表

執野 is aldy the big big problem for me.
and the struggle also come from the process of
discussion and compromise with my hubby!!

幾時出發去陽光海灘?

子爵府

原文章由 HeiMarie 於 08-7-23 14:38 發表

beautiful new warm home!

Do you satisfy with the renovation?
any over cost on quotation?
I really love to make same on my home! Still need to struggle through the wo ...

Thanks~ 裝修方面, 大致都滿意既, 係覺得主人房既牆身色太黃, 令到間房好似好暗咁囉~

洗手間又唔係我想像中咁靚囉~

價錢方面, 未同cf埋數, 暫時未知~

子爵府

原文章由 小BMom 於 08-7-23 14:42 發表

煥然一新

果1大+4小粒燈制好特別,用黎開客廳燈?

but我想睇jaykan房呀.....

大掣係冷氣開關, 4位燈掣就開廳既燈~

Jaykan房? 你指傢俬? 星期五先到呀~

主人房果個係間牆衣櫃, 所以早排已送貨~

男爵府

Marie: 男人永遠都係咁, 有時想屋企有D變化, 偏偏個大悶蛋就唔想郁.mouth:

原文章由 HeiMarie 於 08-7-23 15:19 發表

子爵府

原文章由 tokyleung 於 08-7-23 14:53 發表
芸迪: 好野, 就快可以搬番去 !!
就你問題, 有少少建議係你blog留言, 看看可唔可行??

...

Toky: thanks for your advice.

主人房盞燈會換3頭燈, 希望到時光d啦~ 因為要配合光暗掣, 我唔記得可唔可以轉白光, 可以的話, 我一定會轉, 因為我鐘意白光多d~

窗簾~ 揀白底, 收到~

洗手間鏡框, 我應該唔會改lu, 我只係禽晚諗下, 如果當初油粉紅色可能好d姐, 唔駛同白瓷磚撞色~ 花貼紙, 要搵搵先~ 我都有諗過係企缸既牆貼d貼紙, 因為好似太清. 不過要得閒先攪~

子爵府

原文章由 小BMom 於 08-7-23 15:32 發表

幾時出發去陽光海灘?

coming sat!

子爵府

原文章由 tokyleung 於 08-7-23 15:40 發表
Marie: 男人永遠都係咁, 有時想屋企有D變化, 偏偏個大悶蛋就唔想郁.mouth:

I asked him 2 times whether he want renovation, he has no answer or give me back a question >> how and when to make it wor! but he's not prepared for discussion and no suggestion! mouth:

伯爵府

原文章由 HeiMarie 於 08-7-23 15:45 發表

coming sat!

正~玩得開心d 今次又幾多人去呀?

子爵府

原文章由 小BMom 於 08-7-23 16:14 發表

正~玩得開心d 今次又幾多人去呀?

Tks!

only 11 ( 5 kids!!) this time, because my mom and one of my brother's family has been on trips since May and will be on trips til sept ( scheduled aldy). toooooo much la and no interest for same place wor!

首頁

尾頁

跳至