跳至

首頁

尾頁

伯爵府

原文章由 HeiMarie 於 08-7-23 16:30 發表

Tks!

only 11 ( 5 kids!!) this time, because my mom and one of my brother's family has been on trips since May and will be on trips til sept ( scheduled aldy). toooooo much la and no interest for ...

wa,11個都仲話only 妳地family真係好,成日都就到時間&$$$(呢樣最緊要) 1齊去玩

子爵府

原文章由 小BMom 於 08-7-23 16:43 發表

wa,11個都仲話only 妳地family真係好,成日都就到時間&$$$(呢樣最緊要) 1齊去玩

its beacuse many of them are non-working group!
$$$ >> save from the other things lor!

伯爵府

醒目開學勳章

報到

芸迪 > 新裝好清新呀, 放左傢俱雜物之後感覺5同架喇, 到時可能喜出望外呢

marie > 你d non-working family group 都好堅啫

[ 本文章最後由 得意媽 於 08-7-23 21:47 編輯 ]

子爵府

原文章由 得意媽 於 08-7-23 21:41 發表
marie > 你d non-working family group 都好堅啫

係呀! 半退休/退咗休/家庭主婦lor
見佢地成日呢道去果道去都hou羨慕
可惜我$$ &時间都有限

子爵府

禽日ch 老師通知, ch 要係畢業礼致詞(英文), 雖非長篇大論, 見稿詞亦不太容易, 好意外, 希望ch 勝任啦!

子爵府

toi yi: 補祝你生日快樂~

小bMom/Michelle/Both 3 Aug: 預祝你地聽日生日快樂

Toky: 預祝你下星期一生日快樂

Both 3 Aug:預祝你地 3/8 生日快樂
妹妹1歲la~

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 HeiMarie 於 08-7-23 22:30 發表
禽日ch 老師通知, ch 要係畢業礼致詞(英文), 雖非長篇大論, 見稿詞亦不太容易, 好意外, 希望ch 勝任啦!

hou 堅呀, ink 門speech

子爵府

原文章由 得意媽 於 08-7-23 22:37 發表

hou 堅呀, ink 門speech

補充: 不太容易的演詞係對ch而言, 实情只幾句簡單對答,講佢地鐘意返學,学到好多嘢 & 多謝老師悉心照顧等等, 係2小朋友的對答

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

書展血拼歸來啦 散晒

xxl>>
lego school bag 新款$37x/$39x/$42x
粉紅 and 深紅色!
舊款$31x only 粉藍色
我買咗粉藍細書包$98 (for 平日少書/考試日子用)
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 HeiMarie 於 08-7-23 22:43 發表

補充: 不太容易的演詞係對ch而言, 实情只幾句簡單對答,講佢地鐘意返學,学到好多嘢 & 多謝老師悉心照顧等等, 係2小朋友的對答

都係咁話, 堅呀

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 M&A Mom 於 08-7-23 23:36 發表
書展血拼歸來啦 散晒

帶埋姨媽去??!!??

除了書包還有什麼收穫?

[ 本文章最後由 得意媽 於 08-7-23 23:43 編輯 ]

子爵府

原文章由 得意媽 於 08-7-23 23:37 發表

都係咁話, 堅呀

我諗係老c無乜得簡, 全班只得16個, 有d屋企無ink 文support, 男生又少, ch 又幾俊 且日常与姐姐都ink 文對答, 咪比佢試下lor!

子爵府

原文章由 得意媽 於 08-7-23 23:40 發表

帶埋姨媽去??!!??

除了書包還有什麼收穫?

係auntie 跟住去

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 HeiMarie 於 08-7-23 23:44 發表

我諗係老c無乜得簡, 全班只得16個, 有d屋企無ink 文support, 男生又少, ch 又幾俊 且日常与姐姐都ink 文對答, 咪比佢試下lor!

係lu, 有時我同隔離個4歲o靚仔都要用我有限既ink 門同佢對答

大宅

Marie>> CH努力ar, 一定會 "演出成功" 你就好la, d family members 5do都可以遊埠, 真係令人羨慕!

m&a>> 我都番lai 喇, 臨時有個朋友 有免費飛 , 我呢d師奶即係pok出去la 結果我買o左個舊款藍色, 一lai平d ( ), 二lai輕身過新款, 好彩大小姐今均無嘈話要pink o者, 5係都5知點收科 我另外都買o左好多書,拎到手軟
mouth:

holmanma>> thank you.

toky>> 睇完你個blog, 你真係好有心機ar 等緊睇埋jaken間房的傢俬

伯爵府

醒目開學勳章

原文章由 HeiMarie 於 08-7-23 23:45 發表

係auntie 跟住去

marie > 好似5覺你會去書展

xxl > 你hubby 出trip, 今晚仲5係你既天下

[ 本文章最後由 得意媽 於 08-7-23 23:50 編輯 ]

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原文章由 得意媽 於 08-7-23 23:40 發表

帶埋姨媽去??!!??

除了書包還有什麼收穫?

米係,好人好姐係都要做跟尾狗:;pppp:
訂咗豆豆雜誌
訂咗cosmo
買咗倚天屠龍記/天龍八部
買咗3套兒童科學
買咗8本 magic tree house
買咗幾本補充作業
買咗2本性教育書
買咗球星海報
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

子爵府

原文章由 xxl 於 08-7-23 23:47 發表
Marie>> CH努力ar, 一定會 "演出成功" 你就好la, d family members 5do都可以遊埠, 真係令人羨慕!

m&a>> 我都番lai 喇, 臨時有個朋友 有免費飛 , 我呢d師奶即係pok出去la 結 ...

tks, 我会努力同ch 練習架la

5do都可以遊埠 >>可惜我無份

lego 書包銷量好高bor!!

子爵府

原文章由 得意媽 於 08-7-23 23:48 發表

marie > 好似5覺你會去書展

我怕人多 個人又無乜文化

大宅

CISSYMA>> 佢聽日至出門ar, 頭先至過lai look look:;pppp:

原文章由 得意媽 於 08-7-23 23:48 發表

xxl > 你hubby 出trip, 今晚仲5係你既天下

首頁

尾頁

跳至