興趣嗜好

跳至

首頁
34567...12

尾頁

侯爵府

原文章由 ianmami 於 08-7-24 23:49 發表

huitung, 你去左書展未??? 我去左啦. 買左young scientists. 仲有我買左 setscience foused mysteries 幾正ka..HKD200/4 pcs & HKD500/11 pcs 有關
1. The Earthquake
2. Tornado
3. Hurricane
4. The very Scary Volcano Mystery
5. ...

呢set我都好有興趣wor... 可唔可以比多少少details我? pls.. earthquake, hurricane個set係$200or$500??

侯爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 09:55 發表

$100/4, 景行counter.

我囡囡見到你本wall-e眼發光呀, 係咪都係景行呀??

大宅

昨天我晚上7點左右帶埋小朋友入場,因我主打兒童天地,hall 1,2and大會堂我已自己行了.

晚上入場唔多人,行得很舒服,我小朋友升小學二年,今年尊登帶埋佢,等佢自己選擇..其實好開心見佢自己拎書睇,(因為佢唔多like睇書架)....
結果佢係行到唔捨得走..haha

收獲係...
老夫子(原價$20)$16 x 6本
美國及德國歷險記 (原價$93) $65 x 2
故事書 好多都$10本,買左幾本
功夫熊貓故事書連併圖 (新雅9:30pm後特價)
原價$55 再8折,我買時 $30
ost $187 (睇黎買貴左)

太多..記不起了...
因我打算星期日晚再去,所以再續.

另我見好多家長有帶小朋友都排正門入,唔駛架,你可以行到近門口樹同d 人講,你去兒童天地入口,佢就會放你過去買飛,有大人同小朋友飛買架,同埋買完有另一個入口入,唔駛同其他人迫入場.記得ar

[ 本文章最後由 cml123 於 08-7-25 12:35 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 stephenietam 於 08-7-25 11:12 發表

我囡囡見到你本wall-e眼發光呀, 係咪都係景行呀??

Wall-e o係小樹苗counter買. wall-e 有幾個versions, 有深有淺. 我買o個本係岩小學生睇, 紙質係白色 (唔係報紙紙質).

子爵府

想請問,今年的"出口"是否都是在金紫荊廣場那一邊,要行到死死下呀? 入口依舊在中環中心一邊?
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

侯爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 11:32 發表

Wall-e o係小樹苗counter買. wall-e 有幾個versions, 有深有淺. 我買o個本係岩小學生睇, 紙質係白色 (唔係報紙紙質).

thx, 希望星期一去仲有啦...

大宅

回覆 #4 stephenietam 的文章

我都想買young scientists的雜誌, 幾多錢呀? 請問在那個counter有呢?

子爵府

原文章由 cml123 於 08-7-25 11:21 發表
昨天我晚上7點左右帶埋小朋友入場,因我主打兒童天地,hall 1.

晚上入場唔多人,行得很舒服, ...

係咪真架!
我本來唔打算去,但睇中左 Teresa 某些介紹,現心思思想去。 我估我會星期一去,不過唔知請全日假上午開始逛好?還是只晚上去好? 十五 十六!!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

大宅

原文章由 jk67jk 於 08-7-25 11:45 發表

係咪真架!
我本來唔打算去,但睇中左 Teresa 某些介紹,現心思思想去。 我估我會星期一去,不過唔知請全日假上午開始逛好?還是只晚上去好? 十五 十六!! ...

真係唔多人架wo,昨晚我同阿仔仲可以有位坐(hall 5的左手面有一排坐位),慢慢行,小朋友想睇書都唔難,所以先行到甘耐咋.

大宅

原文章由 jk67jk 於 08-7-25 11:41 發表
想請問,今年的"出口"是否都是在金紫荊廣場那一邊,要行到死死下呀? 入口依舊在中環中心一邊?

我下午去,的確走時要行金紫荊果邊,但我昨晚再去,成10點走(昨晚收10點的.星期五,六就收12:00),正門就開番可以出啦,所以睇你邊段時間.

[ 本文章最後由 cml123 於 08-7-25 12:04 編輯 ]

侯爵府

2023年兔年勳章

$10平票 must buy from the counter, not offer in 7-11.

I went there every year and with my daughter (Age: 3 yrs and 4 mths old) last year. She enjoyed very much in the children area.

原文章由 mamacpy 於 08-7-25 10:18 發表
我想問平票(中午1點前)係咪喺7-11都有得買架? 見你地講到咁多野睇, 有D想請半日假, 1點前入埸呀. 你地覺得有無咁既必要呢? (我小朋友就快3歲)
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

大宅

原文章由 Teresa 於 08-7-24 17:48 發表
想買ORT/OST既各位:
去新雅COUNTER啦, 有85折, 應該係最抵架喇. 我見青田都係得9折.

我只要ost,比 hall 1 oxford仲平呀﹖
我得sat得閒,呢日係咪超多人﹖

大宅

原文章由 杰杰媽媽 於 08-7-23 19:26 發表
訂左3年兒童周刊(今年得8折):
最開心係我排第3都可以仲有spi新個款oxford(深淺藍色既)送---------catalog冇呢隻既,好彩前面個2個阿毛咩都唔識,見我地hold左only個2個呢款書包先係咁講好. ...

我覺得幾貴,雖然我都好想訂3年,因為d禮物幾吸引,一年要$413..3年咪要.....

男爵府

請問有冇人唔知道29号先去會唔會再平D,但會唔會好多人呢??????
THX~~

男爵府

Hi,

Pls advise how much will be the fare for "夜場"? What time will be counted as "夜場"?

原文章由 cml123 於 08-7-25 11:21 發表
昨天我晚上7點左右帶埋小朋友入場,因我主打兒童天地,hall 1,2and大會堂我已自己行了.

晚上入場唔多人,行得很舒服,我小朋友升小學二年,今年尊登帶埋佢,等佢自己選擇..其實好開心見佢自己拎書睇,(因為佢唔多like睇書 ...

大宅

購票指南

入場費用

上午進場票: 港幣$10 (下午1時前進場適用,不設離場時限,可逗留至閉館,門票只限即場發售,成人及小童同價)
成人票 : 港幣$25
小童票 : 港幣$10 (適用於小學生/身高1.22米或以下小童)
- 展覽會於每日關閉前45分鐘停止售票及進場
- 3歲或以下小童及65歲或以上長者免費進場

開放時間

7月23日 (星期三) 上午9時至晚上10時
7月24日 (星期四) 上午10時至晚上10時
7月25-26日 (星期五至六) 上午10時至午夜12時
7月27-28日 (星期日至一) 上午10時至晚上10時
7月29日 (星期二) 上午10時至下午5時

大宅

原文章由 lucky_bear 於 08-7-25 12:43 發表
請問有冇人唔知道29号先去會唔會再平D,但會唔會好多人呢??????
THX~~

以前我知最後果日去,有d書商廢時又要拎甘多書走,係會平d清貨,不過有邊d同邊間就唔清楚啦.

[ 本文章最後由 cml123 於 08-7-25 13:47 編輯 ]

大宅

原文章由 cindytam 於 08-7-25 13:04 發表
Hi,

Pls advise how much will be the fare for "夜場"? What time will be counted as "夜場"?

以前係有夜場,而家無左架啦..
夜晚去費用都係$25大人,$10小朋友
http://hkbookfair.hktdc.com/chi/newsletter/ticket.htm
可參考購票指南

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

原文章由 stephenietam 於 08-7-25 11:11 發表

呢set我都好有興趣wor... 可唔可以比多少少details我? pls.. earthquake, hurricane個set係$200or$500??

我在景行的booth見過差不到的, 唔知是不是一樣,$100/ 4, 但是我見書很薄, 好像唔底買, 看完後我無買。

其實我也想買science 的書,見一般的hard cover的書也是$60-70, 請問有沒有見過?我想自己再去。

cpmummy

男爵府

Teresa~

我有一個問題,我在新雅睇過,ost- green那套新雅價錢係27x,再85折!我在Hall 1 oxford買都係27x,85折,若你買兩套以上,平那套就再九折!

但我回家上"三聯"個網睇,佢價錢係23x,若三聯做減價再買是否更平?

我在Hall 1 oxford買了ost - blue 同 green,我唔知是不是買貴了?

首頁
34567...12

尾頁

跳至