興趣嗜好

跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

尋日放工5:30到 買飛唔使排 一路都唔係太多人
我主供勞作用具同埋 activity books俾我2歲既囝囝

先去左 Hall 2無野岩

Grand Hall 買左D文具
$5 @ 形狀貼紙、$8 @ 閃粉膠水筆(買滿$50有9 折)

大既$25買一送一、細既$15買一送一 另外 2個盒同2包顏色紙係送的

$16@ (每款買3送一)
左邊果包係填左顏色可再吹起亦可放氣再玩
右邊果包係填左顏色放入水會發漲 放入雪柜變冰來玩

Hall 1 行左一半唔夠時間無行深圳果邊 就去左 Hall 5

Hall 5 
有飲管既水樽 $23@ +埋夠$50 送一個Snoopy輕便鏡盒

然後買左D練習
$48@

$25@ 再8折

$12 買 3 送 1

$100 10本

$18@

行左3個鐘 9點趕住返屋企

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 monica_kam 於 08-7-25 15:19 發表
Teresa~

我有一個問題,我在新雅睇過,ost- green那套新雅價錢係27x,再85折!我在Hall 1 oxford買都係27x,85折,若你買兩套以上,平那套就再九折!

但我回家上"三聯"個網睇,佢價錢係23x,若三聯做減價再買是否更平?

我在Hall 1 oxfo ...

我就冇比較過邊度平d, 因為我只係行左Hall 5, 而且我平時買OST 係o係教協買, 佢地每個顏色又唔同價錢, 所以我淨係報料話比大家知個discount.

男爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 15:52 發表

我就冇比較過邊度平d, 因為我只係行左Hall 5, 而且我平時買OST 係o係教協買, 佢地每個顏色又唔同價錢, 所以我淨係報料話比大家知個discount.

明白,我想問問禁教協是不是平d?

男爵府

JojoB,

請問最後個幅相@18係邊個counter買。

原文章由 JojoB 於 08-7-25 15:28 發表
我主供勞作用具同埋 activity books俾我2歲既囝囝

$5 @ 形狀貼紙、$8 @ 閃粉膠水筆(買滿$50有9 折) http://f20.yahoofs.co ...

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 monica_kam 於 08-7-25 15:53 發表

明白,我想問問禁教協是不是平d?

以我記得, 係, 不過要會員至買得野. 我上次買左套pink pack比個仔, 好似唔洗$170. (我要check返先. 但肯定唔過$200)

[ 本文章最後由 Teresa 於 08-7-25 16:33 編輯 ]

大宅

原文章由 Teresa 於 08-7-25 16:32 發表

以我記得, 係, 不過要會員至買得野. 我上次買左套pink pack比個仔, 好似唔洗$170. (我要check返先. 但肯定唔過$200)

咁教協平定書展平﹖say而家講緊15% off

大宅

原文章由 monica_kam 於 08-7-25 15:19 發表
Teresa~

我有一個問題,我在新雅睇過,ost- green那套新雅價錢係27x,再85折!我在Hall 1 oxford買都係27x,85折,若你買兩套以上,平那套就再九折!

但我回家上"三聯"個網睇,佢價錢係23x,若三聯做減價再買是否更平?

我在Hall 1 oxfo ...

ost唔同顏色有唔同價,一般見個價都係由23x-27x,會唔會三聯235係 red/organe,但你買既係blue/green ma。我咁諗咋。

男爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 16:32 發表

你地係咪講緊彩虹系列?? 我朋友話international school 都用唻做教材. 但我望過好悶 . 請問彩虹個套係青田counter買貴唔貴?? 我都去左, 買左:

珍珠宮

畀面勳章

Xenc,
我放工返屋企check下pink pack我買左幾多錢先.

trintrin,
我講既係呢套:

<<== 呢本係6本既其中之一

[ 本文章最後由 Teresa 於 08-7-25 18:26 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

請問apple tree係俾幾大的小朋友用的?

男爵府

原文章由 Teresa 於 08-7-25 17:03 發表
Xenc,

trintrin,
我講既係呢套:

Thanks Teresa,

我答錯線添 . 但我講個套係中文, 你地知唔知. 我BB仲係得1.5歲, 但你們的好像都3-4歲.. 有無好書介紹我買呀?? 唔該.!

禁止訪問

大宅

但green pack係成套ost裡面至貴果pack,頭先打去教協問,都係呢個價(如佢無報錯ort價的話),其餘ost大部份都係百零蚊一pack。

大宅

原文章由 Teresa 於 08-7-25 17:03 發表
Xenc,

唔該晒teresa!不如你再指引下,我發現ost就算red pack都好似有幾款,商務個網就已經有呢兩款,到底有咩分別既呢﹖我應該點揀先好呢﹖

Oxford Story Tree Pack 1: Red
出版社: Oxford University Press, Inc.
售價:HK$165.00

Oxford Story Tree 1: RED PACK
出版社: Oxford University Press, Inc.
售價:HK$132.00

珍珠宮

畀面勳章

Xenc,

trintrin,
我講既係呢套:

Xenc,

我check左, 我O係教協買, 以PINK PACK黎講, 教協賣$181.7

至於你POST 既2條LINKS既書, 我唔覺有, 未見過.

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 trintrin 於 08-7-25 17:20 發表

Thanks Teresa,

我答錯線添 . 但我講個套係中文, 你地知唔知. 我BB仲係得1.5歲, 但你們的好像都3-4歲.. 有無好書介紹我買呀?? 唔該.!

我個仔9歲喇.... 細仔就連牙都未出, 淨係識流口水

你比picture book 你BB睇, 你要講故事, 語氣要誇張. 日日講, 成為習慣, 咁佢就會鐘意"書"架喇. 鐘意"書", 自然會"睇", 會"睇"就會學"讀".

大宅

我個囡都同你一樣大,今年第1次去書展,想買d教材比佢,你有無推薦去咩counters好呢?
原文章由 JojoB 於 08-7-25 15:28 發表

$5 @ 形狀貼紙、$8 @ 閃粉膠水筆(買滿$50有9 折) http://f20.yahoofs.co ...

大宅

我明天朝早又去多次喇!
有無 朋友仔,要新雅75折呀?
如有明天11:15am前打比我啦!
9325-00xx
先pm我啦!

大宅

畀面勳章

請問各位媽媽,今天在樂思booth買補充練習時,收銀的哥哥送左2張月曆咭給我,請問有無媽媽知道是否可以用張咭就可以再免費入書展呢? 因為我今次想再帶個女去看書呀! 謝謝!

原文章由 wwyee 於 08-7-25 21:48 發表
我明天朝早又去多次喇!
有無 朋友仔,要新雅75折呀?
如有明天11:15am前打比我啦!
9325-00xx
先pm我啦!
囡囡媽

首頁
45678...12

尾頁

跳至