婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我99隔日上來睇Bb, 成日叫我工人唔好餵咁多奶(bb 5.5個月,食7.5-8安,一日4餐),次次就話我俾得多奶佢,都痴線!
佢成日就拎我bb同佢另一個孫比較。佢果個孫半歲大時一餐食6安,但人地食5餐!咁咪又係差唔多!
最近試糊仔,又叫我落糖!我同佢講bb肯食,無啦啦落咩糖?佢一味話佢以前都係咁!
我諗住6個月俾下南瓜bb食,又話:飲奶(粉)都好有營養唔駛咁早俾(我餵人奶,人奶係無架!)
佢另一個孫成1歲都仲食粥唔食飯,佢又話人地咁細個未食得飯住!一d育嬰知識都無!

男爵府

回覆:湊b既野,你做東,99叫你做西

人奶係冇咩?

複式洋房

回覆:MCEsc 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

引用:人奶係冇咩? +

原帖由 stepchobb 於 15-10-19 發表
人奶係冇咩?
佢認為無!

男爵府

引用:妖,個個99都係咁架啦,我屋企個件咪又係,

原帖由 Lady_babe_11 於 15-10-19 發表
妖,個個99都係咁架啦,我屋企個件咪又係,成日拎人地個個比,又話人點快點叻,咁有人係快d叻d,成日就逼個 ...
我個仔係學野快果個,但我都好怕佢拎來比較!
仲有,佢都會俾手機d孫玩😡

大宅

十分認同 你話點 佢地就一定話唔係 以前點點點 以前點同依家呀 依家都要6個月先餵水加固啦 時代唔同哂成日拎以前比

水晶宮

既然唔同住,咪當耳邊風囉.
鍾意就笑笑口唔出聲,唔鍾意就頂番佢幾句囉.

複式洋房

其實係咪個個99都鐘意拎d孫黎比較?

聽到就嬲!

複式洋房

D99個個都咁乞人憎~我嗰個成鬼日霸住我個女,仲喺我個女面前講我壞話(我偷聽到)
至衰就係唔識做,要佢幫手又唔幫,唔洗佢嗰時又死頼喺我屋企
好嬲99,但只可以忍
因為自己要番工

複式洋房

邊有人會厭個bb食奶食得太多架?
99有個自己機制,只要你話A,佢就要B,樓主講得好岩!
我99開始會拎bb同人地個孫比較啦,我都好擔心,bb先得10個半月,未識行都唔係好大問題啫,係咁講乜太個孫識行幾叻幾叻,仲試圖叫我個囡自己行,突然放手

大宅

引用:我99隔日上來睇Bb,+成日叫我工人唔好餵咁多

原帖由 MCEsc 於 15-10-19 發表
我99隔日上來睇Bb, 成日叫我工人唔好餵咁多奶(bb 5.5個月,食7.5-8安,一日4餐),次次就話我俾得多奶佢, ...
喂人奶無營養...唔通未有奶粉前....啲b一出世就食飯?
你唔好比佢有機會湊你個b
唔係一定個腎有事
咩都落糖落鹽

我99又係咁...同我講落啲鹽煲粥比我仔食
我仔四個月果陣已經日日話煲粥
煲到依家就黎九個月
我唔敢比佢整野比我仔食
成日又話我仔凍...但我仔好怕熱果啲...
成日都成頭汗...佢可以夠膽出曬汗都包張被比佢...
老人家比人鬧又覺得我地唔尊重佢...但佢又唔明我做媽一定緊張過你做麻麻架啦

大宅

好慘但老人家慣了好難改。。。不如好聲好氣同老公反映下

la_source    發表於 15-10-20 12:02

男爵府

引用:Quote:原帖由+MCEsc+於+15-10-19+發表我99

原帖由 siutintin 於 15-10-20 發表
喂人奶無營養...唔通未有奶粉前....啲b一出世就食飯?
你唔好比佢有機會湊你個b
唔係一定個腎有事
凍呢樣又係好煩,佢地覺得bb只會凍唔會熱...
我覺得某d濕疹都係太熱誘發出來...

琥珀宮

MCEsc 發表於 15-10-19 00:13
我99隔日上來睇Bb, 成日叫我工人唔好餵咁多奶(bb 5.5個月,食7.5-8安,一日4餐),次次就話我俾得多奶佢, ...

我99又係唔鐘意比奶粉比我個仔食,四個月左右食粥仔就唔再比奶粉佢食,好似當左係毒葯咁,成日話有飯食梗係食飯啦。

水晶宮

你有你湊bb方法,佢有佢講,唔好理佢咁多

男爵府

引用:Quote:MCEsc+發表於+15-10-19+00:13+我99隔

原帖由 mandy952 於 15-10-20 發表
我99又係唔鐘意比奶粉比我個仔食,四個月左右食粥仔就唔再比奶粉佢食,好似當左係毒葯咁,成日話有飯食梗 ...
我99係鍾意奶粉,佢心目中最毒係我d人奶。

首頁

尾頁

跳至