自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

洋房

罷買忽然一週

大宅

個記者分明攪事, 挑釁後忽週又可大造新聞大買, 我覺得佢哋(2記者)好缺德, bb瞓咗,重用閃光燈對住影, 真係佛都有火, 李亞鵬都話可以影佢, 佢無得選擇, 食呢行飯, 為何要令小朋友受驚, 真可憐, 童童真乖, 用自己擋住bb, 保護妹妹, 希望記者唔好再攪事, 公開道歉吧!

大宅

我唸, 要睇下個記者既目的, 如果只係一搬記者想影相交差, 好明確王菲一家當時既情況係無得避, 記者點都影到相, 但據現場情況, 記者好明顯唔係只係想影相咁簡單, 1) 記者知佢老公容易衝動, 所以刻意挑釁佢, 令佢動手然後大家有頭條. 2) 記者受上層指示要影一d難度高既相, 例如個女既咀咀特寫, 所以佢老公咁火爆.

娛樂記者每個一件事, 都係有原因架.

大宅

如果唔係D人咁鍾意睇八卦新界, D記者又點會咁做丫

別墅

原文章由 可愛小寶貝 於 08-7-24 13:42 發表
如果佢係大大方方既人地就唔會咁做啦, 佢個女唔係藝人, 但佢父母係囉, 呢個係冇得改變既~試問佢地唔影多d圖片, 會吸引到你地去買嗎?

呢喲係職業操手的問題,而呢個記者,完全唔理會小朋友的感受將鏡頭痴埋佢到,佢父母係藝人而佢唔係呀
正常人都唔會支持呢個不知所謂的記者

別墅

支持忽週記者向李亞鵬一家道歉然後辭職! 真係影衰新聞界!!

支持罷買忽然一週!!

原文章由 cfu 於 08-7-24 13:44 發表
罷買忽然一週

大宅

聊人者賤 打死無怨
嗰個賤記擺明就係突登挑釁李亞鵬打自己,佢俾人打死都抵喇﹗
樓主你哋估李生自己好想收埋個女咩,但啲賤記就係想影李嫣兔唇個樣,大家試諗諗,假若自己個小朋友咁不幸有呢啲殘障問題,得唔到其他人嘅關懷同愛心不特止,仲想攞來做笑柄新聞時,你哋個EQ係咪仲會咁高呢﹖
所以我絕對唔會支持個賤記,鬼唔望佢俾人打多幾鑊添呀﹗

男爵府

醒目開學勳章

尋晚係電視睇了少少就覺得李亞鵬有無搞錯打人, 但今日睇晒全文就覺得............佢都叫左唔好影佢個女啦...........跟住個記者仲係到挑釁佢打佢....... 係, 佢打人係唔啱, 但係個記者亦唔見得係好喎!!!

大家若設身處地以當時李亞鵬既角度諗,,,,,,,,,, 我係咁叫佢都係咁影.........我仲有mei可以做, 唔駛打人, 而那記者又真係停止唔影呢?? 有嗎? 你不能說記者為份工就咁樣都係啱喎!!! 做賊都可以係打工架, 你未聽過呀?? d人去賣淫都一樣係打份工架!!! d人被人包做二奶, 有d都係當份工咁打架咋!! 大家都應該要有職業操手.

最後都重申一次, 佢打人真係唔啱!!!

伯爵府

樓主咁支持呢位記者, 你係咪next media d人???

apple daily咁鍾意係度攞料, 唔該就post 埋我地d response出黎la:;pppp:
原文章由 kke22 於 08-7-24 13:53 發表

呢喲係職業操手的問題,而呢個記者,完全唔理會小朋友的感受將鏡頭痴埋佢到,佢父母係藝人而佢唔係呀
正常人都唔會支持呢個不知所謂的記者

[ 本文章最後由 hoganmama 於 08-7-24 13:57 編輯 ]

男爵府

1.我並沒係支持打人呢d暴力行為,不過個記者真係好賤格,人地已經擋住唔俾影,佢都要''隊''個相機去李嫣面前''卡擦'',打工大晒呀 ?需唔需咁對一個幼童呀 ?

2.佢地帶仔女去飲宴並沒係去記招,係私人活動,記者影藝人父母無問題,但佢地仔女唔係藝人,要影大頭相拉近個鏡頭都可以啦,點解一定要close up 小朋友曾經有缺憾ge咀 ?

3.已所不欲勿施於人,個記者逼李嫣上鏡,但點解人地影佢,佢又遮住塊面呀 ? 大方d俾人影啦!上鏡呀,合作d好喎!!!:;pppp:

子爵府

成日話咩新聞自由, 你地記者係唔係大晒, 記者係唔係有權侵犯人地私隱, 個記者跟本係想攪大佢, 專登挑釁人地, 睇下人地有咩反應, 作為父母都會不惜一切保護自己子女, 好想問問樓主, 如果你子女被人惡意侵犯, 你會唔會不惜一切保護自己子女呢???

別墅

我支持忽週記者比人打!

打人係唔啱!但個記者抵打!《忽然一周》狗仔隊,根本個攝影師有燥狂症,我見識過個男攝記,我試過俾記者認錯車,記者想採訪郭x盈,採訪手法係,站住係你車頭,還用手拍我駕車車頭,仲兜口兜面影人你,我唔係小朋友都嚇親啦!後來保安員報警,仲要兇保安員,警察叫佢唔好再影,都仲猛影,個女記者仲到係笑,如果唔需要負後果,我都會打個男攝記,:;pppp:

忽然一周,個燥狂攝影師,抵打!

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

人哋唔俾你影小朋友係好正常, 因為有d藝人低調同唔中意自己d囝囡捕光。如果呢d記者仲要死影住人哋,難怪人哋咁火喎!
俾我係亞李生, 我絕對支持佢喎; 我仲非常認同佢話: 【再影再打, 見一次打一次】 濺人記者

男爵府

同意
好憎d人成日講咩:"食得咸魚抵得渴"
做artist使唔使斷6親呀?
禍不及妻兒有冇聽過呀?
班PK記者有冇諗過佢地咁做會嚇親個小朋友架
人地2歲咋
平時佢地影童童同佢地自己2公婆都已經冇反抗啦
點解一定要影人地既創芭?

原文章由 鵝老太 於 08-7-24 13:58 發表
1.我並沒係支持打人呢d暴力行為,不過個記者真係好賤格,人地已經擋住唔俾影,佢都要''隊''個相機去李嫣面前''卡擦'',打工大晒呀 ?需唔需咁對一個幼童呀 ?

2.佢地帶仔女去飲宴並沒係去記招,係私人活動,記者影 ...

子爵府

全程個女人把聱好嚇人~~
我唸如果影幾張人地唔會咁, 一定係d記者太過份, 迫個老豆出手姐,

複式洋房

我都支持忽週記者比人打!
撩人者,打死無冤!

男爵府

同意呀!

原文章由 fskaren2002 於 08-7-24 14:11 發表
人哋唔俾你影小朋友係好正常, 因為有d藝人低調同唔中意自己d囝囡捕光。如果呢d記者仲要死影住人哋,難怪人哋咁火喎!
俾我係亞李生, 我絕對支持佢喎; 我仲非常認同佢話: 【再影再打, 見一次打一次】 濺人記者 ...

子爵府

d記者想影d乜, 大家心中有數.. 想做好份工都唔係咁呀

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

樓主你真係........唉.............
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁
12345...10

尾頁

跳至