夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:為責任維繫的婚姻

冇愛嘅婚姻好脆弱
一有第三者即散

日子耐咗係會變親情
但唔等於冇愛喎

男爵府

引用:Quote:原帖由 littlemuffin 於 15-10-22 發

原帖由 clippy 於 15-10-22 發表
祝盡快重獲新生

離開初時一定有啲難受,但起碼,唔需要再胡思亂想,情緒會穩定一啲
一定會胡思亂想,但我會努力

D小朋友應該好快適應,一來好細個,二來佢哋爸爸好少理佢哋,冇乜所謂

別墅

引用:Quote:原帖由+clippy+於+15-10-22+發表祝盡

原帖由 littlemuffin 於 15-10-22 發表
一定會胡思亂想,但我會努力

D小朋友應該好快適應,一來好細個,二來佢哋爸爸好少理佢哋,冇乜所謂
希望你和仔女們可以盡快適應新的生活。

你好勇敢. 我沒有這樣的勇氣 😔

wuwucancan    發表於 15-10-23 19:24
illusion

男爵府

引用:Quote:原帖由 littlemuffin 於 15-10-22 發

原帖由 vc3231 於 15-10-22 發表
希望你和仔女們可以盡快適應新的生活。

你好勇敢. 我沒有這樣的勇氣 😔
我都冇乜信心同勇氣,但仍然要去做,為自己同小朋友要負責任。

分開左大家會有自己空間,想点就点。

公爵府

揮手。呢兩年已經去到無話可說既地步,唔想離係因為離左既問題仲多。問題出係邊?我唔想做男人,我想做女人。 我已經對佢失望透啦!我點努力都好,原來大家對生活期望係唔同。佢最低原則係餓唔死就得,而我認為明天可以更好。佢認為所有野都係講運,而我認為只要努力,運會跟住轉。佢覺得返工好辛苦,所以屋企所有野都唔關佢事,佢一份糧可以解决基本需要,子女升學,老左退休全部都同佢無關,唔好逼佢,佢做到既只有咁多。因為佢晚晚要打五六個鐘頭機。 人地肯博肯捱個個上曬位,佢只講一句,唔好旨望我好似佢地。比份家用就覺得老婆應該圍住佢轉,收工返黎最好斟茶遞水人,仔都唔理坐係佢隔離睇佢打機,放假安排好曬佢中意既活動。

呻完~~~

大宅

回覆:rean_chau 的帖子

極品!

大宅

我屋企果個,除左返工放工同自己玩搖控車,基本上其他野乜都唔理,老婆同個仔病左,佢都可以好安心咁自己玩車砌車,乜都唔理。除左交家用既時候,基本上其他時間唔覺得有呢個人既存在!

我好想知道,一齊係為左d乜?我感覺自己好似浪費緊青春咁

大宅

引用:如果人無責任心,一唔愛就離婚,恐怕九成人

原帖由 善宜 於 15-10-20 發表
如果人無責任心,一唔愛就離婚,恐怕九成人都要離婚吧,有責任心何嘗不是一種優點,總好過拋棄家庭走左去, ...
中晒point!!如果追求愛情多於責任 咁當初就唔好結婚 呢一世都拍拖 男人背起頭家既責任係好重 如果一個男人都顧家 我覺得佢對愛呢個家由其是有小朋友。(出軌除外)

男爵府

引用:我屋企果個,除左返工放工同自己玩搖控車,

原帖由 No_por 於 15-10-23 發表
我屋企果個,除左返工放工同自己玩搖控車,基本上其他野乜都唔理,老婆同個仔病左,佢都可以好安心咁自己玩 ...
我都覺得浪費青春,之前同D ex一齊既時候真浪費左多年,有後悔。不過我冇後悔有小朋友,佢哋係我命根,c6唔好可以唔要,小朋友一定唔會唔要。

水晶宮

畀面勳章

我同他七年,呢七年,睇清楚哂,冇錢就日日歸家,但冇理過小朋友,就算有返歸都系唔會理你,他有他打機,我有我湊小朋友,到環境好小小,就晚晚同同事去玩,起初我系好介意,日嘈夜嘈,但我覺得我有小朋友,小朋友唔可以冇爸爸而留底,到後尾我發現我系好鼓勵他去玩,他可以系你出院當日,掉返小朋友俾你去玩。我己經知道呢條友可以bye ,所以我只系交待俾爸爸知道,我有呢個決定,就整張分居信俾他。過左一年,離左婚了。我自己湊他地重好。唔洗睇面色,我中意做乜就做乜,星期日帶小朋友去邊玩都唔需要要他approve。。。。我可以日日收工,接完小朋友一齊煮飯,有講有笑,正

大宅

回覆:vc3231 的帖子

支持你啊~努力!

大宅

回覆:Yee0113 的帖子

姊妹當自強,加油!你好叻!

別墅

大家都要自強!有咗呢個平台我們可以大家互相鼓勵!

illusion

男爵府

男爵府

一隻手拍吾響,如果吾係兩個都有心維系感情,好難行落去

複式洋房

回覆:No_por 的帖子

正常!當你想享受被爱時,已不懂爱!大家一齐時間太長,已經熟悉對方所有好与差

別墅

我果件出面有人,大男人……仔女唔理,但自己还未有勇氣行呢步。

洋房

因為c6近經年性情大變,好果時就好好, 但佢一發脾氣時我次次都想即刻帶埋小朋友走, 但一想到走之後生活會成問題就又忍住.

除此之外, 仲有個成日針對我的99, 成日話要比D小朋友佢教, 我心諗, 你自己個仔都係咁, D小朋友只不過有樣學樣, 我點教好D小朋友, 點解你唔教好自己個仔先, 走黎搞我D小朋友.

我自己一個帶小朋友出街就好地地, 但一同埋佢去, 地點又要佢approve, 所有行程又要佢舒服, 佢就好似皇帝咁.... 變左我要招呼多個人, 我真係令願留响屋企. 咁小朋友又好似好唔健康.

......

仲有好多好多, 已經睇唔到有出路, 趁不是太老, 天真D諗, 或者仲有機會揾到個伴終老.

好果要分開除了生活, 我又怕佢地同我爭D細路, 細路係我命根, 我是一個都不能少的!

估唔到會有咁多同路人! 大家有咩打算? 死忍? 部署出走?

(一路打字一路咸...)

複式洋房

我都係

複式洋房

回覆:vc3231 的帖子

喺為自己将来打算

首頁

尾頁

跳至