懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係0808mami, etd 0830, 近期覺得小b好 (聚),岩岩check完醫生又話佢落佐骨盤,我又係第二胎, 近排, 佢一郁, 我就勁急,去TOILET去得好密, 不過小B就仲郁得好勁.

想請問有呢d徵兆係唔係會早呢? (因為我第一胎要催生, 所以唔知就生得前會有d咩感覺)

你地臨生得之前果一至兩個禮拜有咩徵兆呢?
謝謝回覆!

伯爵府

好媽媽勳章

我第一胎係開刀架...不過當時既感覺係坐又唔係, 訓又唔係咁架....

原文章由 sasa00 於 08-7-24 17:12 發表
我係0808mami, etd 0830, 近期覺得小b好 (聚),岩岩check完醫生又話佢落佐骨盤,我又係第二胎, 近排, 佢一郁, 我就勁急,去TOILET去得好密, 不過小B就仲郁得好勁.

想請問有呢d徵兆係唔係會早呢? (因為我第一胎要催生, ...

大宅

我d同事和阿叔都話, 如果見到對腳一日又腫又退幾次咁即是隨時生得喎

男爵府

原文章由 tcy08 於 08-7-24 17:17 發表
我d同事和阿叔都話, 如果見到對腳一日又腫又退幾次咁即是隨時生得喎

咁就c, 我先得7個半月, 呢幾日開始腳腫啦... 好驚, 小b唔會咁快出離掛?!

大宅

原文章由 chowhui97 於 08-7-24 17:47 發表

咁就c, 我先得7個半月, 呢幾日開始腳腫啦... 好驚, 小b唔會咁快出離掛?!

99 said three times 腫 three times 退, and will deliver BB.
I've been one time 腫 and 退 already.
Don't worry ! Add oil !
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都係8月30日預產期,近排都開訓得唔好,個肚實既次數多左,行路要超慢,不過我相信黎緊一個月應該更辛苦.

大宅

我生bb前一晚成晚都失眠,之後就見紅入院!

大宅

我係個肚好實(好似谷m咁),係6月25日時成日肚谷谷,又有d肚痛...係6月26日零晨見紅入院,係6月27日早串水囉

子爵府

我臨生得前一個星期,每隔一晚就會有假陣痛,一陣又無野~同埋bb會郁得好犀利,郁到好似想o係下面"娟"出黎咁~

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我臨生o個朝,兩隻腳突然好腫,之前陀o既時候未試過腫,跟住就見紅,夜晚入院,半夜生!
lokyee129 該用戶已被刪除

複式洋房

我陀咁耐都未試過腳腫,就算第一胎要入院催生, 我都仲係老虎可以打死幾隻...唉..不過今次同上一次又好唔同, 可能今次預約佐開刀, 所以成日驚佢會早....!=.=

原文章由 tszwan123 於 08-7-25 02:10 發表
我臨生o個朝,兩隻腳突然好腫,之前陀o既時候未試過腫,跟住就見紅,夜晚入院,半夜生!

子爵府

我生個仔之前係完全冇預兆,好彩係響半夜作動,不至於搞到太狼狽。

男爵府

好緊張呀,我都就快生得預產期8月19號.
我想問下你地食d咩去胎毒呀?綠豆沙得唔得?

男爵府

好媽媽勳章

我都好緊張呀, 我預產期係8/13
呢幾日對腳又係勁腫, 個人好唔精神

大宅

生之前一日, 個肚好實, 條腰好痛, 冇咩胃口, 眼皮跳, 有d肚痛要ng ng, 跟住第二朝穿水入院.

男爵府

我生之前個幾日..有小小period來的感覺.. 之後就見紅..入院

大宅

我由7個月開始腳腫,仲係一路都好腫嗰隻。到咗38週幾嘅時候,有一日開始感到阿B好墜,成日壓住下面好痛咁,明顯個肚係墜咗落去咁,如是者墜咗兩日阿B就出嚟啦!

別墅

我都係0808mami, etd 0831, 第一胎..

由上星期開始, 我對腳巳經腫到好似大笨象腳咁

宮縮又密左, 下面又有"車"住痛....尋晚嚇到我以為就生得....BB 又生"liu" 到我下面好酸軟..

仲有成個幾月, 唔會咁快生得掛?!?!

別墅

我生之前一星期就係特別疲累!

首頁

尾頁

跳至