婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

pk 62不嬲好錫大仔, 因為大仔bb跟佢同埋係大孫
先幾個月我生左細仔, 要番工就請左個印印, 老爺望都冇望過細仔.. 坐月時帶大仔番我度都唔會望下細仔, 雖然明知pk 62會錫大仔多d, 但都冇諗過佢咁衰...

話說前日去pk 62度接番大仔番屋企, 因為佢會接大仔放學然後餵佢 (係! 係餵..大仔已4歲!)食飯, 佢話佢d白飯, 冇味肉餅同一條菜都冇既晚餐係最有益最有營養喎, 學校嗰d冇益喎...
pk 62: 你唔好俾個工人湊佢(大仔)呀! 唔得架! 一個睇唔到2個架! (妖, 我坐月時咪又係一個睇2個!) 俾屎佢食架!
我: 得架嘞.
pk 62: 唔係呀! 唔得架! 你要睇實佢架! 周圍撞架佢! 你睇佢撞到隻腳瘀左嘞!
我: 隻腳唔係屋企撞架, 學校玩撞架
pk 62: 唔理你啦! 係你度撞架嘞!
我(開始慶): 喺你度你睇住佢都俾櫈扑到隻腳指公瘀到黑晒啦 (我見到問個仔點整先知, pk 62完全冇提過個仔喺佢度撞親!)
pk 62 (老羞成怒): 唔關我事架, 佢自己玩扑親隻腳之嘛!
我: 咁咪係囉, 你睇住佢都會整親啦
pk 62 (發爛咋): 總之你唔好個工人湊佢啦! 俾屎佢食架!
我: 就算我睇住佢(大仔), 我番工佢都湊緊細仔架啦, 要俾都俾左啦
pk 62: 我唔理個細架啦, 我淨係理呢個
我聽到嬲到呆晒c6出口: 有冇搞錯呀, 嗰個唔係你個孫黎架! 咁衰既你!

1) 我唔係怪大仔喺佢度撞親, 小朋友撞瘀小小實有, 亦冇諗住追究佢撞親都唔講聲, 係好憎佢成日覺得佢自己睇就乜都好, 人地(包括個亞媽)就乜都唔掂囉.
2) 更嬲既係, 明知你偏心大孫, 都唔好講到話餵屎俾個細孫食都唔理丫... 3唔識7, 都唔會由得個小朋友俾人餵屎唔理啦下話? pk到佢丫, 抵佢最錫個仔都叫佢做食屎狗!

大宅

唔好咁勞氣啦…你老公都睇清楚你62為人…咁你咪可以成機小見d 呢個人lor~仲要捉住個point話怕大仔俾62中到不分尊卑等…唔想個細仔唔開心…分化佢地…咁你咪開心d lor~

別墅

可能佢無機會湊小b先咁like大b,同唔想俾人搶走大b
同埋佢講嘢咁無文化,由得佢啦

複式洋房

樓主:

你生多一個都係想囝囝有手足,一齊大一齊玩,如果真係俾老爺得逞就攪到佢地兩個囝囝各有各長大,好唔理想喎!如果老爺企硬的話,我係你我就會要工人湊兩個,咁大囝有細囝陪,又可以講返你知工人點湊細囝.

珊瑚宮

環保接龍勳章

咁你要好好處理兩兄弟感情. 咁樣....兩兄弟感情會受到影響的. 你要處理得好.

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

乜你老爺咁奇嘅, 錫大唔錫細!

珊瑚宮

環保接龍勳章

原文章由 fskaren2002 於 08-7-25 14:50 發表
乜你老爺咁奇嘅, 錫大唔錫細!

我覺得一d都唔奇. 我見過這些家庭. 在大仔真係會讀書叻d, 因為唔知係咪自細有得發揮. 自然學習都快一點. 而細仔就自卑一點. 我舊公仔個清潔阿嬸都知係自己62太細大仔, 所以都好錫自己細仔, 但係大仔就唔識就個細佬囉. 佢個大仔就前途光明一點, 而細仔就成日被比下去. 其實個細仔好乖架. 暑假佢唔怕做d清潔的東西, 好謙虛又乖幫阿媽手, 又唔會嫌阿媽e樣個樣.

男爵府

我果個62啊~因為大仔成日唔食野~仲叫我大仔~咩都唔食~食屎啦你~我都好嬲....佢仲鍾意當佢地玩具咁low~要佢地飲果樣野一定要飲曬果隻....鍾意同佢玩下...唔鍾意就一手搖控制車落大仔個頭度....不過呢件事99話左佢+老公差d同佢打架....同完大仔落公園~唔知係咪整親or點~又無講~大仔唔係好識講野~只係話比我地知...去完公園...不過背隻同腳好痛....我睇一睇~發覺係(魚)左既....至於做咩...唔知~細仔就成日扶野企~佢就一隻手拿住(胳拿低)...太過用力,有手指甲印...流血....大仔上次食藥~勁大力按佢個口....幾條手指甲印係面度....流血....超級過份~

侯爵府

你62係唔係人黎架?

咁既說話都講得出......

伯爵府

原文章由 gutgut22 於 08-7-25 15:31 發表
我果個62啊~因為大仔成日唔食野~仲叫我大仔~咩都唔食~食屎啦你~我都好嬲....佢仲鍾意當佢地玩具咁low~要佢地飲果樣野一定要飲曬果隻....鍾意同佢玩下...唔鍾意就一手搖控制車落大仔個頭度....不過呢件事99話左佢+老 ...

嘩,乜你62咁得人驚架,落住BB胳拿低都可以整都有手指甲印,流血,按住食藥又有幾條手指甲印係面度,流血架!系我就唔比佢掂BB喇,叫佢可以睇但就唔好掂,佢根本唔識点就住BB,又咁暴力,唔鐘意又一嘢車架搖控車落個孫到,擴掂老公都likey佢,叫老公睇實佢喇!

大宅

嘩~你62好有問題喎!同老公講隔離佢啦~

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

你唔好俾你62湊仔啦, 索性叫個工人湊埋. 大仔有4歲都仲要餵飯, 又食D冇營養嘢, 唔得架喎.

洋房

你62都傻傻哋,我一定唔會俾個仔佢湊!!!

子爵府

嘩...好在我無62~~!!如果唔係以我個囡咁曳既程度~~一定打到嘔哂血

男爵府

原文章由 JFL 於 08-7-26 01:39 發表

嘩,乜你62咁得人驚架,落住BB胳拿低都可以整都有手指甲印,流血,按住食藥又有幾條手指甲印係面度,流血架!系我就唔比佢掂BB喇,叫佢可以睇但就唔好掂,佢根本唔識点就住BB,又咁暴力,唔鐘意又一嘢車架搖控車落個孫到,擴掂老公都li ...

其實老公係度...佢會勁黑面...老公唔係度...黑面+比說話我聽...基本上佢都唔理我2個仔....成日都掛住賭錢~因為我老公死都唔比錢佢...因為佢拿黎賭...佢無啦啦走去理我2個仔...我就會好驚~唔知佢又想點~通想我會抱返細仔走....因細仔跟我~同大仔講睇vcd or出街....本身佢係勁變態既人黎架啦~我老公個阿哥細個...因為係度食煙...就拿刀黎想斬落去...奶奶勁擋....所以老公同我講唔想有呢d野發生係2個仔度...我老公同我老爺而家大家唔理大家~不過佢一想打d仔~我老公就同佢嘈先...次次都想打架....好在奶奶推返老爺返room ja~

大宅

原文章由 gutgut22 於 08-7-27 03:12 發表

其實老公係度...佢會勁黑面...老公唔係度...黑面+比說話我聽...基本上佢都唔理我2個仔....成日都掛住賭錢~因為我老公死都唔比錢佢...因為佢拿黎賭...佢無啦啦走去理我2個仔...我就會好驚~唔知佢又想點~通想我會抱 ...

搬啦...都唔知妳62幾時冇錢賭發窮惡斬人...

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 gutgut22 於 08-7-25 15:31 發表
我果個62啊~因為大仔成日唔食野~仲叫我大仔~咩都唔食~食屎啦你~我都好嬲....佢仲鍾意當佢地玩具咁low~要佢地飲果樣野一定要飲曬果隻....鍾意同佢玩下...唔鍾意就一手搖控制車落大仔個頭度....不過呢件事99話左佢+老 ...

你老爺咁做...已經係虐兒...小心睇住你自己既仔女...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

原文章由 angel_cheng 於 08-7-27 03:56 發表

搬啦...都唔知妳62幾時冇錢賭發窮惡斬人...

我都想啊~不過老公話等樓價無咁貴先喎~

男爵府

原文章由 onon1022 於 08-7-27 14:33 發表

你老爺咁做...已經係虐兒...小心睇住你自己既仔女...

我想打999好耐~hehe~

子爵府

同意~

原文章由 alphabetagamma 於 08-7-25 13:36 發表
咁你要好好處理兩兄弟感情. 咁樣....兩兄弟感情會受到影響的. 你要處理得好.

首頁

尾頁

跳至