家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想搵內置高清機頂盒電視機 & 洗衣乾衣二合一既洗衣機

請問邊個牌子好?

複式洋房

可唔可以有人幫幫忙俾d意見??

水晶宮

熱血金章

二合一洗衣機唔襟用噃

複式洋房

但係冇足夠地方放兩部機呢

水晶宮

熱血金章

我原先都諗住洗衣機同乾衣機各買一部,
因為由細到大屋企都係分開兩部機黎用,
但後黎諗諗下, 如果你係一家大細就會啱用,
但我只係兩公婆, 就好似好難用,
因為唔係所有衫都可以放入乾衣機,
以前媽咪都係主力乾底衫褲, 但兩個人有幾多底衫褲洗喎, 同埋又要分類, 你用二合一的話, 仲要洗完衫后拎返某一部份 ge 衫出黎添,

所以我決定買部一千轉 ge 洗衣機, 然后再加部抽濕機去幫手乾衫!!

老公話我地住西斜樓, d 衫會好快乾喎

複式洋房

umum...呢個都係好方法wor
我地都係兩個人咋
分開兩部一定用唔得好多, 況且唔夠位放

同埋我地都係西斜

水晶宮

熱血金章

咁啱咁橋 ge !!

咁洗衣機呢? 你地有冇睇啱心水呀?!?!
你地係搬新屋, 定係換機咋?!?

我地係搬屋呀, 所以全屋傢俬都要買過哂,
早兩日就睇中左部愛朗洗衣機, 7.5公斤, 1200轉, 五千蚊有找呀, 但可惜佢地一定要兩個月內收貨, 所以再平 d 都唔啱我, 唉

複式洋房

搬屋點解唔搬埋傢俬呀?

我係新樓上車盤呀~ 又冇經驗budget又有限, 所以咩都問, 搵好資料, 唔想浪費金錢

係bk睇愛朗好多好評喎~ 其實我未好detail睇電器, 因為淨係磚都十五十六緊, 我都諗住買金鏱/愛朗, 見大家都用得好耐~~

你有冇睇惠而浦呀? 係第二到睇d人劣評如潮呀!

同埋我前兩日睇有人話日本機好過歐洲機, 歐洲機好易洗殘d衫呀!!

複式洋房

原文章由 yanyan0704 於 08-8-8 08:53 發表
搬屋點解唔搬埋傢俬呀?

我係新樓上車盤呀~ 又冇經驗budget又有限, 所以咩都問, 搵好資料, 唔想浪費金錢

係bk睇愛朗好多好評喎~ 其實我未好detail睇電器, 因為淨係磚都十五十六緊, 我都諗住買金鏱/愛朗, 見大家都用 ...

我係用緊惠而浦二合一大眼雞,通常洗完一機衫,會乾半機衫、另半機會曬乾。最高紀錄一日洗三機、乾三機,用左三年幾,so far未出過事。因放係地柜入面,所以用枱底飛頂機,外有廚柜門。飛頂機出面舖一般難揾,要揾鋪頭訂先有,因大多數係會係有頂既。部機係裝修時揾CF入倉買A貨,平出面幾千銀,淨係則邊甩左D油,其它一切正常,反正入左柜,冇乜所謂。

民房

請問邊個牌子既漂白水好用?

用来漂彩色衫用的,唔該!

首頁

尾頁

跳至