自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

李呀鵬因為保護個女就係大庭廣眾都打人...

大個覺得正確嗎?

如果有一日,佢個女係公園都玩,被另一個小朋友惡意推左係地下,仲流血,禁李生係未又好有道理去打另一個小朋友去保護佢個女?

今日有個學生問我呢個問題....

大宅

佢直頭有燥狂症啦~~~ 係個女面前打人咁無品~~佢唔驚嚇親個女ga 咩???mouth: 簡直大教壞細la~~:;pppp: 佢個女第日乜野都用暴力解決佢就死~~

水晶宮

小朋友之间打交好正常...因他们自己要在成长过程中学习社交同人相处...大人要做的是辅导...这谂呢样也好多家长都明...
但今次事件...是成人对巨果女做出近乎侵略的行为...而且巨已经做出语言上的警告...唔通袖手旁观...可能巨行为过激...但值得体谅...况且他也已经道歉了是吗...

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

打人就點都唔係不對:;pppp:

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得李亞鵬今次無錯, 有時有d野講就易, 教小朋友當然係話動口不動手啦, 但礙於當時既環境個女被人冒犯同挑釁就好難控制囉, 人有七情六慾, 唔係聖人, 況且個記者真係唔抵幫, 好攪唔攪, 想影小朋友個咀仔
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

到切身處地既時候, 我相信好多家長都會好似佢咁做.

父母保護自己小朋友係好自然既反應.

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 rainstarwater 於 08-7-25 16:31 發表
我諗又唔係咁掛~
有冇企人地角度睇下件事呢?
佢係藝人,比人影ok呀,但記者係都要近鏡影佢個女個口喎,影完,上封面,大造文章,係人都睇到......然後,佢個女可能會受指指點點,弱小心靈被傷害,又可能成為綁匪目標~~後果可 ...

佢做得呢行就要畀人影,屋企人畀人影都好正常,咁叫佢唔好做囉! 但又唔捨得賺$有乜計呀.
李亞鵬叉住人地條頸,唔係推咁簡單,你估佢"推"又會細力嗎. 真係反面教材! 我地做人父母連講句說話都要好小心,何妨打人mouth: . 我覺得影完就算大造文章又點? 讀者自己識分乜嘢係真係假.
通常登小朋友相都會"傘"對眼,如果綁匪真係要綁佢又會幾難? 佢地實做功課先綁,點會唔知佢個樣.
佢咁有米又咁緊張又唔帶多2個人去保護屋企人?!
佢個女要接受現實,名人之後一定有人指指點點,針冇2頭利架!
點樣講都係李亞鵬唔啱,道歉又點,是否叫d小朋友打完人就say sorry就ok? 王菲鐘意d男人都有燥狂症,可能佢自己都係咁!

男爵府

原文章由 rainstarwater 於 08-7-25 16:31 發表
我諗又唔係咁掛~
有冇企人地角度睇下件事呢?
佢係藝人,比人影ok呀,但記者係都要近鏡影佢個女個口喎,影完,上封面,大造文章,係人都睇到......然後,佢個女可能會受指指點點,弱小心靈被傷害,又可能成為綁匪目標~~後果可 ...

我讚成你的看法, 個記者太離譜, 作為父母的 已經要面對很多問題,不放棄, 只希望囡囡開心快樂的去面對將來, 點解這些人只為了自己的"利" 而不思考地去傷害一個小孩...

珍珠宮

sorry,唔係太認同你既理論
原文章由 ying2 於 08-7-25 16:53 發表

佢做得呢行就要畀人影,屋企人畀人影都好正常,咁叫佢唔好做囉! 但又唔捨得賺$有乜計呀.
李亞鵬叉住人地條頸,唔係推咁簡單,你估佢"推"又會細力嗎. 真係反面教材! 我地做人父母連講句說話都要好小心,何妨打人mouth: ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 juicypig 於 08-7-25 16:38 發表
我覺得李亞鵬今次無錯, 有時有d野講就易, 教小朋友當然係話動口不動手啦, 但礙於當時既環境個女被人冒犯同挑釁就好難控制囉, 人有七情六慾, 唔係聖人, 況且個記者真係唔抵幫, 好攪唔攪, 想影小朋友個咀仔 ...

坦白講我唔係幫記者,不過唔抵得d藝人要出鏡就揾人影,一唔需要就話人滋擾 . 係人都知道佢個女個咀曾經兔脣,遲早都要見人,越收埋d人越想影架.

水晶宮

艺人...只是一个身份一份工...行出黎温人影是工作需要...不等于要自动放弃私隐...

珍珠宮

原文章由 ying2 於 08-7-25 17:09 發表

坦白講我唔係幫記者,不過唔抵得d藝人要出鏡就揾人影,一唔需要就話人滋擾 . 係人都知道佢個女個咀曾經兔脣,遲早都要見人,越收埋d人越想影架. ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 54heima 於 08-7-25 17:12 發表
艺人...只是一个身份一份工...行出黎温人影是工作需要...不等于要自动放弃私隐...

佢地鐘意時就唔係私隱,唔鐘意時就係私隱囉.
呢件事上佢係過激咗,打人永遠係唔啱,人地點樣挑釁都好,只怪佢EQ低.

珍珠宮

原文章由 ying2 於 08-7-25 17:22 發表

佢地鐘意時就唔係私隱,唔鐘意時就係私隱囉.
呢件事上佢係過激咗,打人永遠係唔啱,人地點樣挑釁都好,只怪佢EQ低.

水晶宮

原文章由 ying2 於 08-7-25 17:09 發表

坦白講我唔係幫記者,不過唔抵得d藝人要出鏡就揾人影,一唔需要就話人滋擾 . 係人都知道佢個女個咀曾經兔脣,遲早都要見人,越收埋d人越想影架. ...

如果我咁不幸有兔唇, 我都唔鍾意人地focus 在我唇上
正等如你見到上有唐士縱合症的人, 你會唔會眼甘甘望實人o丫
咁樣做只會令到人地唔舒服
何況佢而家唔係望咁簡單, 用個鏡頭好似影昆虫咁近咁對住
佢媽媽同兩歲既小朋友都會嚇親啦, 佢bb 已開始做手術, 受了好多苦, 不要在人家傷口上洒鹽

議事論事o者, 並不是撩交嗌

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 juicypig 於 08-7-25 17:20 發表

呢d係我睇法啫,人人吓吓話私隱呀,保護屋企人就打人,咁就天下大亂. 有錯咩?!

珍珠宮

可能佢係記者嚟架
原文章由 上校車 於 08-7-25 17:26 發表

如果我咁不幸有兔唇, 我都唔鍾意人地focus 在我唇上
正等如你見到上有唐士縱合症的人, 你會唔會眼甘甘望實人o丫
咁樣做只會令到人地唔舒服
何況佢而家唔係望咁簡單, 用個鏡頭好似影昆虫咁近咁對住
佢媽媽同兩歲既 ...

男爵府

環保接龍勳章

哇也不同意你的講法 !

原文章由 ying2 於 08-7-25 04:53 PM 發表

李亞鵬叉住人地條頸,唔係推咁簡單,你估佢"推"又會細力嗎. 真係反面教材! 我地做人父母連講句說話都要好小心,何妨打人mouth: ...

首頁
12345...7

尾頁

跳至