親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我又心思思想去日本吃東西了.

大宅

回覆:分享遊記~**秋之北海道***

總結下先...

今次得個半月去plan行程。。真係唔多夠。
又貪心度度都想去,搞到頭幾日都好趕咁。

好多人話10月唔使去富良野,不過我未去過點都想去下既。好彩老公都好鐘意,雖然揸車揸到想死。

登別佢就唔多鐘意,因為周圍都有強勁既溫泉味(琉璜味?)

佢話下次再去札幌只需留兩日😅😅今次太多喇,佢都俾我搞到好鐘意郊區。而且市區揸車泊車好燥底。
都係好多人話市區唔使租車,但我真係懶得搵點撘車😓同埋拖住個細既,揸車方便d..

有左今次亂亂地既經驗,希望下次再分享既遊記會正常d...☺️☺️

大宅

引用:我又心思思想去日本吃東西了.

原帖由 dillon 於 15-10-23 發表
我又心思思想去日本吃東西了.
雖然我7晚食左5晚蟹,但我仲好想食😋😋

子爵府

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

上個月我都去左北海道真係好正

別墅

引用:岩岩10月中..本來係去曼谷...後尾臨急臨忙

原帖由 CYNL 於 15-10-23 發表
岩岩10月中..本來係去曼谷...後尾臨急臨忙轉去北海道..硬食貴機票..plan行程又做唔足功課...所以好多地方都 ...
非常詳細又有用的資料!謝謝分享!
可否告知由hotel mahoroba 行去地獄谷要多久?
另外,我聖誕也住此酒店,因為有小朋友, 哩間酒店話溫泉有滑涕,所以好奇小孩要帶泳衣嗎?有點confused! Thanks for your response!

珍珠宮

thx

大宅

引用:Quote:原帖由+CYNL+於+15-10-23+發表岩岩10

原帖由 Javanmama 於 15-10-24 發表
非常詳細又有用的資料!謝謝分享!
可否告知由hotel mahoroba 行去地獄谷要多久?
另外,我聖誕也住此酒店 ...
我都係拖住個2歲多d..又慢行又抱下咁過去都要15mins..你到時天寒地凍可能會行快d😅😅

溫泉有滑梯架,不過我夜爛人靜就唔見有小朋友喇😓所以呢個答你唔到,你可以email問下佢小朋友可唔可著泳衣,我聽聞就都係光脫脫咁滑

別墅

引用:Quote:原帖由+Javanmama+於+15-10-24+發表

原帖由 CYNL 於 15-10-24 發表
我都係拖住個2歲多d..又慢行又抱下咁過去都要15mins..你到時天寒地凍可能會行快d😅😅

溫泉 ...
😁😁光脫脫咁滑?!想像唔到😂😂
Anyway... Thanks for your information! Very useful👍🏻

大宅

引用:Quote:原帖由+CYNL+於+15-10-24+發表我都係

原帖由 Javanmama 於 15-10-24 發表
😁😁光脫脫咁滑?!想像唔到😂😂
Anyway... Thanks for your information! Ve ...
謝謝呀。
果度個個都係咁就唔會覺得異相架喇😅😅

侯爵府

引用:Day8..求其Jr+tower搵野食...行多個圈咁之

原帖由 CYNL 於 15-10-23 發表
Day8..

求其Jr tower搵野食...
premium ticket 機場手信店可以用? 如:買薯條三兄弟,Royce及白之戀人朱古力等

大宅

引用:Quote:原帖由+CYNL+於+15-10-23+發表Day8..

原帖由 水草 於 15-10-24 發表
premium ticket 機場手信店可以用? 如:買薯條三兄弟,Royce及白之戀人朱古力等

...
我係國際線果面有間snow乜可以用,有齊晒Royce,薯條三兄弟同白之戀人,仲有六花亭,連東京蕉都有。
如果國內線果面好似有間叫北海道本舖可以用,都係好齊。

禁止訪問

大宅

引用:Quote:CYNL+發表於+15-10-23+19:43+雖然我7

原帖由 wesley仔仔 於 15-10-25 發表
有冇水土不服呀……
冇呀,連我女都訂得住

侯爵府

引用:Quote:原帖由+水草+於+15-10-24+發表premiu

原帖由 CYNL 於 15-10-25 發表
我係國際線果面有間snow乜可以用,有齊晒Royce,薯條三兄弟同白之戀人,仲有六花亭,連東京蕉都有。
如果國 ...

翡翠宮

男爵府

畀面勳章

CYNL 發表於 15-10-23 19:26
Day8..

求其Jr tower搵野食...
premium ticket可以用來買蟹嗎? thanks

大宅

引用:Quote:CYNL+發表於+15-10-23+19:26+Day8..

原帖由 sexybaty 於 15-10-26 發表
premium ticket可以用來買蟹嗎? thanks
呢個真係唔知😭😭

大宅

點解你話"難陀" 係咪多夜最差的晚餐? 唔好食? 多人?

大宅

引用:點解你話\"難陀\"+係咪多夜最差的晚餐?+唔好

原帖由 bplam 於 15-10-26 發表
點解你話"難陀" 係咪多夜最差的晚餐? 唔好食? 多人?
因為野食好一般。而且得100分鐘,燒得黎仲要拆蟹。好趕咁食,又唔係好平。所以寧願貴d食蟹宴舒舒服服

首頁

尾頁

跳至