跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆+GaCeNG+的帖子Do+you+guys+report+the

原帖由 BukeLuke 於 15-10-29 發表
回覆 GaCeNG 的帖子

Do you guys report the jewelley bring into Canada?
有呀!每款影相貼係A4 size紙,旁邊寫係咩黎,仲整埋summary list, 佢會每款吸印,如果手飾會帶出境,就要帶埋份list入境時show俾海關睇,證明係已申報,咁海關唔會打你稅!另外要一式兩份,但我得一份,佢都ok, 之後copy番帶copy出入境都得!

大宅

請問有冇媽媽可以比份list我參考下呀?我仲頭痕緊唔知點做

別墅

回覆:Tracychg15 的帖子

每個省嘅health service 都唔同
Ontario = OHIP (Ontario Health Insurance Plan)
Albert = AHS ( Alberta Health Services)

大宅

引用:請問有冇媽媽可以比份list我參考下呀?我仲

原帖由 beamsboybaby 於 15-11-25 發表
請問有冇媽媽可以比份list我參考下呀?我仲頭痕緊唔知點做
呢份手飾list唔太複雜,我都係走前兩日先整,首先影哂手飾獨照,晒3R, 一張A4貼3張相,相旁邊寫係咩黎就得,我價錢都無寫,最後就張所有手飾名寫份summary, 釘係面就ok, 我無時間就手寫算,有時間有color printer就電腦搞都ok!

首頁

尾頁

跳至