嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前我喺度講過我架capella搖下搖下好似就嚟想散,個開/關制早排已經壞咗,點知早兩日行行下個轆跌埋出嚟 好彩當時我抱住個女,講真,架車喺亞女出世之前買,用咗只不過半年,用咗冇幾耐巳經覺得唔好用,佢話0歲可以用可以瞓平,根本都唔得,所以開頭我多數揹住亞女,佢又話可以單手收車,但係其實比較困難!之後我打去佢間廠重火都嚟埋,有條亞叔聽,我就話咗個情形比佢聽,佢就話"一定係比電梯夾到跌出嚟"我話比佢聽唔係,佢就話冇可能,一定係,我都費是彩佢,之後我問佢有冇保養,佢話"有冇保養都要比錢架啦"嘩,我直頭想講粗言穢語,之後佢話$25我先唔同佢嘈,中途已經嘈咗兩句,最後佢話車背有佢廠個地址,我同我老公都揾唔到,問佢地址究竟喺邊,佢真係勁,竟然話"個車背一定有,你自己塭下啦",我真係嬲到個心忍唔住講xyz!!!各位,我發洩咗出嚟,舒服晒,希望各位mama想買呢個牌子嘅bb車前真係要諗清楚!

複式洋房

大家講嘅細車係咪209呀?我一直爭扎買209 or 706(豪華d)
見大家feedback,我應該唔好買定只係買大車706 呢...
><

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

我都係用呢隻牌子黃色波點,暫時無咩大問題呀~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

I want to buy the model S-706, has any mami use it before, is it good?

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

我都係用呢個牌子既bb車,不過係豪華版,我都覺得無問題喎,我bb9個月啦,出世用到而家,仲好好啊,當然啦你用既係細車係舊款黎咖,豪華版係新款好用好多,完全無你講的問題,係貴左少少姐,唔一定部部車都咁壞既,可能你真係好粗用啦,我有個fd都用細車,佢用左年幾都冇事,睇人點用法姐...

大宅

我3個仔女初生都用,而家重俾咗我細佬個女用,重好實淨喎,唯一要彈嘅就係重咗D~

男爵府

我小朋友6個月大個時都用過
不過用左3個月唔夠就換
一黎細 2黎覺得架車好搖我都驚爛
之後換左chicco好好多
所以原來真係唔好貪平
歐洲車係重d不過夠實淨
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

問有關capella bb車

別墅

我路過ka!我都想買部新車(要輕同細),睇中左Combi 3.9kg 嬰兒手推車 QuicKids RW240,唔知禁多位媽咪可唔可以比下意見?我囡囡中碼size,試過車,佢坐得又好似幾舒服禁,又唔迫!

Love You Forever Hazel

男爵府

我都用過兩部capella車, 都問題出現, 第一部係朋友比我既, 佢個B用左一年, 之後比我用, 第二部係我自己買, 我用左年幾, 而家借左比朋友用差唔多成年, 部車仲好實淨.

大宅

我岩岩去chicco 睇過你地話個部中型車,係咁佢咁多款中最岩心水,做緊特價去到8月10日, 折後 $1398,原價 $17xx。缺點係個頂唔可以全蓋上。

但我又睇中左capella s801 (大車),好實淨,料好靚,個蓝夠晒大我可以放埋2隻狗仔入去 ,個轆又夠晒大有避震,荷花hsbc credit card 呢隻有9折,折後 $1339.2。

大家知唔知邊度買capella s801 再平d呀?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係用CAPELLA,仲係台灣訂返黎,因為香港無呢個款,但好好用喎

複式洋房

有4隻color. 紅,淺藍, 深藍, 同綠

複式洋房

其實我冇COUPON , 去到就有DISCOUNT , $1398 simplicity basic stroller , 收起後唔左定, 又唔係太重.

大宅

回覆 #1 shatintsui 的文章

我都唸住去睇呀, 想問下個款係點架, 有咩色揀呀? 不過我知呢部車冇雙向咯, 但想知摺合后會唔會好"左定"呀? 同埋張coupon好似話做到8/8呀~

大宅

原文章由 vh1005 於 08-7-30 19:41 發表
我買了1398 中型車, 好抵呀... 好ok ... 剛剛出生 bb - 4 yrs old 都o岩用

vh1005
請問咩叫1398 中型? mouth:

別墅

我個b用左就黎1歲啦...冇咩事發生 您果款咩型號??

別墅

原文章由 vh1005 於 08-7-30 19:41 發表
我買了1398 中型車, 好抵呀... 好ok ... 剛剛出生 bb - 4 yrs old 都o岩用

係呀 !!! 你呢架都好好推架 !!! 又好實淨 , 又有避振架 !!!

不過我貪心少少. 因為本身已有了架細capella 車車, 所以我買左架大車車...
Joey :-D

別墅

係呀 !! 呢架都好好推架 !!! bb 又可以平躺咁訓... 都好好用架 !!! 不過因為有架capella細車 , 所以我貪心左少少買左架大車車 2088嗰架 !!
Joey :-D

首頁

尾頁

跳至