夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都唔明,點解D男人可以咁麻煩...現在天氣咁熱,個廳開左2把風扇都好"谷",我就話裝多把掛牆扇,都可以話"整到間屋唔靚"來拒絕...個囡得2歲咋,日日在廳玩,睡,你可唔可以俾工人日日開冷氣??!!家中少少事都要我成日煩,你可唔可以俾D時間我用來睡下...好似個水喉滴水成幾年,我問過樓下搵人整,又要你再問過先,又叫我去搵這搵那,最後,咪又係只用左你15mins咁大把,又咪用番plan 1,咁你洗唔洗耍我同你準備plan 2 & 3...

你一係放手俾我搞,一係就自己搞,唔好一味叫個囡忍,我都想叫你唔好入書房開冷氣,今日在廳嘆下風扇可唔可以???!!!我都想知咁你忍唔忍到....:;pppp:

洋房

我都唔明!!!

我老公都係咁啦 他們去返工比較小時間係屋企
但我們就日日都係屋企 我們先知道屋企究竟須要 d 咩
裝把風扇 我都好似你咁囉 講左好耐先去買返黎裝
真係冇陰公 熱死人呀 又唔可以日日 24 小時比我開冷氣
都唔知道佢地 d 男人諗咩 樣樣野叫做都好似要等千年咁耐

我比較民主同專重我老公 乜事都問左佢先
我都同你一樣比晒最好的意見佢............但
但係講左到最後咪自己有排等

有時候好多野 我只係唔夠力量去做
如果唔係我都自己去做左啦

早知叫媽媽生我大力 d 啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我屋企裝左把掛牆扇, 好掂喎, 唔洗成日開冷氣, 慳位又唔怕個囝攪把扇... 不過有人黎到話唔好睇囉... 我答佢, 有咩好睇唔好睇呀, 實用咪得囉, 本來屋企都唔係d豪裝靚屋啦...

大宅

>>>早知叫媽媽生我大力 d 啦<<<

個水喉未整時,我都係咁諗,自己搞掂就唔洗煩

唉,其實都係在這裡呻下...唉...

P.S.我係要返工的,但我老公連廁紙同米都要等我放假自己買同抬回家,佢大少爺怕熱,怕抬到身水身汗喎...

[ 本文章最後由 CYK 於 08-7-27 11:41 編輯 ]

大宅

CYK

掛牆扇真係好好的,講真又真係無咁美觀,但我都會用, 因為吾單只係風既問題, 掛牆線可以使整間屋空氣有流動,差好遠,座地扇無 e d 效果..

講真,小小熱又開冷氣又嘥電,又吾環保,又吾健康 (都係用番果堆空氣)

我支持你爭取按掛牆線,先斬後奏囉...

原文章由 CYK 於 08-7-27 09:55 發表
我都唔明,點解D男人可以咁麻煩...現在天氣咁熱,個廳開左2把風扇都好"谷",我就話裝多把掛牆扇,都可以話"整到間屋唔靚"來拒絕...個囡得2歲咋,日日在廳玩,睡,你可唔可以俾工人日日開冷氣??!!家中少少事都要我成日煩,你 ...

子爵府

好媽媽勳章

其實你同你老公商量下...天氣咁熱...一係就開冷氣...一係佢就裝風扇...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

而家做女人家居維持同鑽牆裝電器呢d野一定要學. 我c6都係成日都話遲d先, 我次次都唔會等佢, 我乜都自己攪掂晒, 呢d野我做女既時間已經係自己一手攪掂, 駛乜求c6做呀。

大宅

但係真係吾夠力攞把電鑽喎

咁特登叫人嚟裝風扇又好似好貴咁,吾知會點收呢..

原文章由 anita_yps 於 08-7-27 12:41 發表
而家做女人家居維持同鑽牆裝電器呢d野一定要學. 我c6都係成日都話遲d先, 我次次都唔會等佢, 我乜都自己攪掂晒, 呢d野我做女既時間已經係自己一手攪掂, 駛乜求c6做呀。 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 小泳 於 27/7/08 12:47 發表
但係真係吾夠力攞把電鑽喎

咁特登叫人嚟裝風扇又好似好貴咁,吾知會點收呢..

你試下問下有無朋友幫手.
我家有咩我自己搞唔掂就搵朋友幫手la.
老公.............佢既作用係比錢......
家裡所有野我都無同佢講ka,事無大小我搞掂.

首頁

尾頁

跳至