跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

第2次考路試,咁即係考class 5???考class 5 其實都幾難考架。我之前係香港有車牌,所以已經係考咗class 5喇。
原帖由 littlebt 於 10-1-19 05:21 發表
hoebobo
係呀, 我都聽人講西區好易考, 不過我個GLP師父就話太容易俾你考到, 錦你去d多人既city時候就會好緊張, 容易出錯, 有record重會影響第二次路試.....我聽左都有d道理, 雖然想易d pass, 不過都係去Richmond學同 ...

洋房

hoebobo
係呀, 唔記得講...第一次係07年考, 我心跳到飛埋出黎, 個考官係錦叫我唔好緊急, 唔緊張就假啦, 我係香港都無車牌, 亦都無諗過黎到加拿大要考牌, 不過經過n次巴士飛站同唔跟schedule 事件後, 頂唔住都要考個牌.....都唔知考class 5 係點.....但今年生完bb後真係要考啦, 費事一拖再拖啦....我就真係好唔想再考....真係重緊張過生仔....好大壓力...你就好啦, 考完......有無tips 呀?! 我應該都係又考Richmond 架啦....

原帖由 hoebobo 於 2010-1-20 23:13 發表
第2次考路試,咁即係考class 5???考class 5 其實都幾難考架。我之前係香港有車牌,所以已經係考咗class 5喇。

大宅

好媽媽勳章

原帖由 winnieyiu 於 09-3-30 23:03 發表
死喇,過2日 Road Test,吾記得左 pull over 果陣使吾使拉 hand brake,請問有無人學梗車或考完 Road Test 嘅可以話我知呀?

how is yr result?

子爵府

原帖由 ckkwkl 於 10-1-27 01:02 發表

how is yr result?

好彩一次攪掂左。

首頁

尾頁

跳至