跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我宜家學緊揸車,發覺原來好難呀 !
都唔知考唔考到車牌,第時點車女女返學 ?

複式洋房

有師傅係我隔離,我都係好驚 ! 真係人蠢無藥醫呀!學極都唔識 !都係搭巴士啦 !

複式洋房

我已經學左 30 個鐘啦 ! 我老公又唔肯比架車我練,佢話要我考到牌先可以揸,真廢話。每個星期跟師傅學4-5個鐘,都唔知幾時先可考牌,或放棄吧 !
如果真係無車,點練車 ?

[ 本文章最後由 Pretty_Girl 於 08-8-5 13:25 編輯 ]

複式洋房

宜家我諗住換個教車師傅, 希望會好d啦 !不過都係無乜信心!

複式洋房

我又學左30個鐘頭車啦 ! 但師傅話重未可以考 Road Test, 技術唔得, 真係唔知點算,放棄 or 繼續學,唉! 真係灰呀 ! 點解揸車係咁難。真係死蠢 !!!

複式洋房

我個師父教泊位係用死釱, 不過我宜家已經放棄左揸車啦 ! 學極都唔識, 連師父都話難攪, 真係好難有奇蹟發生.

原文章由 paklongmama 於 08-10-21 07:13 發表
我 都 好驚 車 巳 fail 3 次啦 ,我 都 唔 知 continue or not, and前 幾 日 練 車 將 油門 當做 brake.過  幾 日 都未 驚 完 ,為 有練 多 d. 我 想 問 大 家 ,你  個 師 父 教 大 家泊 位 用死 釱 定 生 鈦 ...

複式洋房

我已經轉過一次師父啦 ! 跟兩個師父學過,每個都學咗30個鐘,兩個師父都話我唔掂,休息下先,真係傷心又心灰,無辦法,人蠢無藥醫。多謝各位鼓勵,不過暫時停下先,遲D再算!

複式洋房

宜家天氣開始回暖,我想同囡囡去街街,但要推住 BB 車去搭巴士會唔會好困難 ? 請問有冇經驗媽媽教下點做 ! 唔該 !

複式洋房

回覆 # 的文章

推左上巴士之後使唔使收起部 BB 車 or 推堆一邊就得 ? 因為係 Hong Kong 上左巴士要收起部 BB 車,所以我擔心一個人又要抱住個囡囡又要收車攪唔掂!Thank you !

首頁

尾頁

跳至