親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為有大有細又第一次去,所以最後決定跟團。但有個問題,最尾一日自由活動,唔知去邊好,老爺話想在台北市中行下,大家有咩意見呀?我地跟團行程如下
第1日> 香港->台北>六福村>101>龍山寺(華西街觀光夜市)
第2日>台北>中正紀念堂>珍珠中心>水果市場>上引水產>九分>温泉>士林夜市
第3日台北>故宮博物館>購物點>美麗華百樂園>購物點>忠烈祠>購物點>維格餅家>西門町
第4日>自由活動>香港

地方希望係適合老人家。
謝謝大家。

hello

禁止訪問

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:因為有大有細又第一次去,所以最後決定跟團

原帖由 waitingbaby2006 於 15-10-27 發表
因為有大有細又第一次去,所以最後決定跟團。但有個問題,最尾一日自由活動,唔知去邊好,老爺話想在台北市 ...
實際得半日時間自由活動,跟團飯店住邊?

伯爵府

珍珠中心十購物點3個十維格,4天5個購物點,好多喎

大宅

回覆:台灣跟團

回程幾點機?如果未報團的話可以考慮包車自由行。

大宅

你join邊間旅行社?
前兩年,我大住個肚,大約六個月到,我哋兩大兩細加老爺奶奶join團去台北,不過真係一肚氣,當地導遊好唔掂,仲同團友鬧交,行程調動安排又非常差,有一晩搞到成八九點先食晚飯。
所以跟團未必好,再考慮一下,呢到搵到好多資料,四天行程唔難編排

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 waitingbaby2006 於 15-10-27 發表
因為有大有細又第一次去,所以最後決定跟團。但有個問題,最尾一日自由活動,唔知去邊好,老爺話想在台北市 ...
你個團同我之前跟的差唔多,導遊會教你去淡水,可以行街,踏單車!

wcpcelia    發表於 15-10-30 15:19

大宅

本人也考慮跟這個團,計過好似平過自由行,到時去到唔join行程,自己行,唔知得唔得?你幾時出發?知道航班時間,住那間酒店未?

珍珠宮

polyu1986 發表於 15-10-27 22:15
台灣團唔購物,會唔會被圍毆,打到死人 ?
唔會,我好耐之前跟過兩次台北,仲未比人打死。我skip晒所有購物行程,領隊導遊都ok,因睇我個樣都係窮人,買唔起貴野。

男爵府

有小朋友既話可以去babyboss/動物園/搵間親子cafe hea 下

珍珠宮

babymickey88 發表於 15-10-29 06:49
本人也考慮跟這個團,計過好似平過自由行,到時去到唔join行程,自己行,唔知得唔得?你幾時出發?知道航班 ...
我就係因join團平過 hotel package,所以join 團但skip行程(當年訂機票酒店,冇而家上網咁方便),印象之中,要簽張離團紙。

AK+BB    發表於 15-10-30 15:34

男爵府

第4日>自由活動>香港

其實都要睇返當日你住邊先可以安排,話就話自由活動,但通常食完晏就要集合出機場。

大宅

引用:Quote:babymickey88+發表於+15-10-29+06:49

原帖由 MissMaMa 於 15-10-29 發表
我就係因join團平過 hotel package,所以join 團但skip行程(當年訂機票酒店,冇而家上網咁方便),印象之中 ...
有冇計埋導遊費?就算離團自己玩都要俾導遊費喎

珍珠宮

霖BB 發表於 15-10-29 16:17
有冇計埋導遊費?就算離團自己玩都要俾導遊費喎
計埋都平幾百一位,所以跟團。十幾年前,去台灣4日3夜,跟團只係千二三蚊,嗰時仲未有燃油附加費,就算比埋幾百蚊小費,都抵架。

珊瑚宮

引用:Quote:霖BB 發表於 15-10-29 16:17 有冇計

原帖由 MissMaMa 於 15-10-29 發表
計埋都平幾百一位,所以跟團。十幾年前,去台灣4日3夜,跟團只係千二三蚊,嗰時仲未有燃油附加費,就算比埋 ...
nnn年前3天$999團費(包酒店住2晚,食足幾餐)+導遊費(無了)

AK+BB    發表於 15-10-30 15:35

大宅

Sorry.咁遲先出現,因為亞女考試。我都知跟團唔好,但老公一定要跟,因他怕自己去多問題,跟團有人跟,而且跟團同自己去差唔多價錢。
酒店未知邊間,我一直都未join團呀!就算join了都未咁快知邊間酒店啦!是不是?我自己都好耐無去過旅行。
飛機這團定了坐cx早10點幾機,晚上好似係6點幾(大約唔記得。唔係6就7左右)

hello

大宅

回覆:霖BB 的帖子

跟星x,個團係最接近我心水。

hello

大宅

回覆:babymickey88 的帖子

我12月24日出發,你幾時出發,會唔會最終同團呢?

hello

別墅

可以去食小籠包(三越或永康街)

首頁

尾頁

跳至