論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人試過俾一個月通知d工人, 想知佢地有咩花臣會搞?

男爵府

原文章由 MiniP 於 08-7-29 14:39 發表

最少的影響是"健忘", 永遠都漏這樣或是漏那樣. 因她只顧計劃未來, 尋求新路.

妳要有"最壞"的心理準備, 有可能會看到一條死魚在妳屋游來游去, 如果, 妳們關係一直是不好, 她可能會有黑面對住妳.

終之, 這個月的日子是不好過. 妳要包容一個沒有將來的人所做的任何事. 不可以以"不出糧"來恐嚇她正常工作.

想一想已遞信辭職的妳, 是否有心機做下去?

別墅

如果你家中有小孩或者BB,請小心食物同奶奶被人加料.
代碼 效果
Chu Chu Ma Ma

別墅

我家有bb, 但仲有親戚係度, 唔知佢會唔會玩野。

原文章由 chumamama 於 08-7-29 16:09 發表
如果你家中有小孩或者BB,請小心食物同奶奶被人加料.

大宅

如果佢要玩野, 佢會整爛你屋企既貴價家品, 最常見係洗衣機、水龍頭、木地板、甚至坐廁...

大宅

我fd既LCD電視比工人整爛左、同埋廚櫃好多甲X, 超恐怖!

佢地整爛野, 最多係扣300(每月), 如果佢地立壞心腸, 走之前同你反轉間屋都得呀!

男爵府

BK Milk勳章

自己在家看姐姐, 會唔會好D

大宅

原文章由 MiniP 於 08-7-29 14:39 發表

黑面,唔聽指令,一切都預左,同之前分別都唔係好大,因為之前好的話就唔會炒她.

這個月就會叫外婆/袓母等小朋友放學後就輪流來屋企,等她不能對小朋友做衰嘢.

跟住扣埋大假/同埋星期日放假,這個月她不會留得太多日在屋企,還有一點當時我工人揾工要靠我聽新顧住電話,所以她在家都唔敢做出太離譜的事.

男爵府

BK Milk勳章

請問一下
是否未完約佢都可以在港找工
唔一定要返印尼?

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 DK_family 於 08-7-30 12:20 發表
請問一下
是否未完約佢都可以在港找工
唔一定要返印尼?

我之前個印做左5個月自己辭職, 話咁快又有人請佢, 買比佢返印尼張機票都無用過。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個新工人8月中到, 我都諗住到時即炒而家個工人, 我有2個仔, 9 & 11歲, 都吾敢博, 何況有BB。 成個月流流長,佢要"正古"你真係無得防,我最怕佢正到間屋有"室", 倒D可樂入嫁車, 令到嫁車好多蟻。

首頁

尾頁

跳至