懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回

其實我都準備好,唔緊張
我想bb 快啲出黎,等我之後多啲時間休息
但c6 話俾佢最後先出黎啦,催佢做咩呀,咁快黎呢個大染缸,諗諗下都係。。。 好好享受下佢最後1,2星期係我個肚度,好好記住俾佢狂踢我,同俾佢快樂多陣啦

複式洋房

回覆:hdipip 的帖子

我11月中呀,我都好想佢快啲出世,日日都發夢自己生得

複式洋房

回覆:11月頭生b 媽媽 緊張嗎

我預產期11月3日,而家放緊產假日日
運到。不過阿b 開始有啲大隻,所以想快啲生佢出來,

大宅

wnwong1126 發表於 15-10-28 18:34

...
JM我同妳同一日,今日仲好谷個人唔想郁添希望佢順順利利健健康康出世唔洗開刀唔洗催生我就心滿意足

願主給你健康快樂的童年

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:我預產期11月3日,而家放緊產假日日 運到。

原帖由 wnwong1126 於 15-10-28 發表

...
我9號,放緊假,已經覺得悶啦

複式洋房

我7號,放緊產假啦,仲未有動靜,好悶,好驚要催生呀

大宅

我11月8 好緊張 訓得好差

複式洋房

唉,我係好早之前已經成日失眠,不過個陣時有工返都仲叫有啲寄托。而家放左產假,公司野又攪好哂。而家真係好鬼悶。悶既時候又忍唔住想食野。但係前日產檢醫生話已經有3.5 kg。我好驚今次又生唔出要開刀。。。。

民房

回覆樓主:

我預產期6號,超緊張,個肚好硬,好似呼吸唔到噉,好期待見亜B,另—方面又好驚會好痛

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:我7號,放緊產假啦,仲未有動靜,好悶,好

原帖由 GGGGGMAMA 於 15-10-28 發表
我7號,放緊產假啦,仲未有動靜,好悶,好驚要催生呀
我都係,遲咗就要去自首

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:我11月8+好緊張+訓得好差 +

原帖由 wawa222 於 15-10-28 發表
我11月8 好緊張 訓得好差
係呀,咩位都唔舒服咁

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:唉,我係好早之前已經成日失眠,不過個陣時

唉,我係好早之前已經成日失眠,不過個陣時有工返都仲叫有啲寄托。而家放左產假,公司野又攪好哂。而家真係 ...
我b 細碼,我悶就係咁食。。。

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:我預產期6號,超緊張,個肚好硬,好似呼吸

原帖由 bella小米 於 15-10-28 發表
我預產期6號,超緊張,個肚好硬,好似呼吸唔到噉,好期待見亜B,另—方面又好驚會好痛
...
假陣痛咗幾次,流料。。。所以唔係keep 住痛或好痛都唔入院,好悶

大宅

我由10月媽媽變成11月媽媽啦,由期待變成放棄,覺得阿女你嘆夠就自己出黎啦,一路等下等下都冇動靜,終於等到星期六要入院比人催生啦

別墅

我 3/11 開刀,未緊張,但仍未預備好 bb 出世嘅嘢 …… eg 烚奶樽, 舖床仔 ……

大宅

引用:我預產期11月3日,而家放緊產假日日 運到。

...
我十一月二日 宜家都係日日等運到

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

回覆 hdipip 的帖子

王國設有月份媽媽會及群組,準媽媽可到有關版塊交流。本文稍後會關閉。

月份媽媽會
http://www.baby-kingdom.com/mother.php

複式洋房

我都11月3 毫無動靜……

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:我由10月媽媽變成11月媽媽啦,由期待變成放

原帖由 ckawromnegn 於 15-10-29 發表
我由10月媽媽變成11月媽媽啦,由期待變成放棄,覺得阿女你嘆夠就自己出黎啦,一路等下等下都冇動靜,終於等 ...
係媽媽個肚太舒服啦

大宅

引用:Quote:原帖由+ckawromnegn+於+15-10-29+發

原帖由 hdipip 於 15-10-29 發表
係媽媽個肚太舒服啦
應該真係好舒服,養到佢變左肥b

首頁

尾頁

跳至