想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公已經驗過兩次, 第一次只有10m/ml, 第二次15m/ml, 兩次相隔兩個月, 所以醫生話唯有做ivf, 佢話唔好再等, 但私家太貴, 我話負擔唔到, 所以佢建議過兩個試吓先做iui, 唔得就寫紙去掛政府, 我仲諗緊, 其實老公4年前驗過係very good, 估唔到相隔4年差咁遠, 佢又唔信中醫, 只係肯食multi-vit., 好down...

複式洋房

原文章由 christy_chi 於 08-7-29 16:57 發表
老公已經驗過兩次, 第一次只有10m/ml, 第二次15m/ml, 兩次相隔兩個月, 所以醫生話唯有做ivf, 佢話唔好再等, 但私家太貴, 我話負擔唔到, 所以佢建議過兩個試吓先做iui, 唔得就寫紙去掛政府, 我仲諗緊, 其實老公4年前 ...

Hi christy_chi,

唔好氣餒!

以我建議, 你最好搵個不育科醫生寫信你去公立醫院排期做IUI/ IVF; 而你自己就搵私家不育科醫生睇下有咩建議先, 如果可以的話咪一路排政府, 一路睇私家IUI先囉, 我都係咁做!

記住唔好拖, 及做解決!

Good Luck!
Cheers,

張太太字

複式洋房

張太太,

多謝你嘅回覆&支持, 其實我睇緊嘅已經係不育科啦!

原文章由 張太太 於 08-7-29 17:05 發表

唔好氣餒!

以我建議, 你最好搵個不育科醫生寫信你去公立醫院排期做IUI/ IVF; 而你自己就搵私家不育科醫生睇下有咩建議先, 如果可以的話咪一路排政府, 一路睇私家IUI先囉, 我都係咁做!

記住唔好 ...

複式洋房

原文章由 christy_chi 於 08-7-29 17:11 發表
張太太,

多謝你嘅回覆&支持, 其實我睇緊嘅已經係不育科啦!

你可以俾你老公試下白蘭x果隻蟲草雞精, 同埋食GNX果隻蠔丸, 都唔錯.

到呢個stage咩都要試下!

咁你不育科有無建議你做IUI?

Good Luck!

Cheers,

張太太字

大宅

唔洗咁擔心, 我地都有樣問題. IVF 可以幫到你, (我在養和做 一次IVF) ,亦剛生了BB.
你可以請醫生,寫信排正苦. (但可以要等年幾)
正苦亦有私家症. 你可以兩邊排

大宅

原文章由 christy_chi 於 08-7-29 16:57 發表
老公已經驗過兩次, 第一次只有10m/ml, 第二次15m/ml, 兩次相隔兩個月, 所以醫生話唯有做ivf, 佢話唔好再等, 但私家太貴, 我話負擔唔到, 所以佢建議過兩個試吓先做iui, 唔得就寫紙去掛政府, 我仲諗緊, 其實老公4年前 ...

Don't be surprised.

1. Getting older means poorer
sperm report
2. Different hospitals have different
standard. Clinic A finds you're ok but
Hospital B may consider you're not
good. I have this experience. My c6
had no problem in a pre-marital
sperm test 2.5 years ago but have
problem this year. Hospital may
have higher standard, esp. public
ones. My c6 has poor % of normal
form of sperm.

禁止發言

大宅

我老公都係咁..但你最好聽聽E生ADVICE 因為IUI 對SPERM 有入門要求....要最少1百萬....我老公唔REACH TARGET, DR SUGEEST IVF... 但因為佢REPORT 白血球OVER了很多DR CONSIDER 佢前列腺炎.... 我老公又肯睇中E....食完藥再CHECK第3次..... 希望大家BINGO

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

我c6食咗G眼糞嘅蠔皇丸, 佢食咗又唔見幫助好大喎

別墅

原文章由 張太太 於 08-7-29 17:18 發表

你可以俾你老公試下白蘭x果隻蟲草雞精, 同埋食GNX果隻蠔丸, 都唔錯.

到呢個stage咩都要試下!

咁你不育科有無建議你做IUI?

Good Luck! ...

請問gnx蠔丸邊度有得買??
thanks!

首頁

尾頁

跳至