網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

好在仲找到你地, 我又係找唔到可回覆. 唔知其他媽媽知唔知新 topic 在呢到呢 ???

大宅

醒目開學勳章

原文章由 sherryyeung 於 08-7-30 02:27 發表

http://www.qc-dds.net/

如果你個seller係廣洲/深圳一帶, 有bk媽咪話可以用呢間......
本身我個seller唔用佢架, 不過我叫佢用, 佢仲要包埋費用 (可能我bid左d貨品, 後尾有d要改顏色, 佢唔好意思包埋運費比我, 所 ...

有無 link 可比我呀, 我想睇下crocs 對人宇拖, 我去過專門店試過, 很好著的, 你買幾錢呀 ? 收貨後對唔對品呀 ? 係唔係堅野 ? 因我都想買.

大宅

醒目開學勳章

順豐又加左價, 而家係 $34 頭 1kg.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 smallballck 於 08-8-19 17:19 發表
請大家幫幫忙! 我剛剛收到joycorn d鞋(正品), 我和同事每人一對, 我個對試過ok, 但係我同事個對, 因為問得好清楚個店主, 佢話個款大d既, 著開37, 買36就得喇, 咁就信佢啦, 點知我同事一試, 好緊, 差d除唔到, 我緊係 ...

咁你確認左貨未呀 ? 你係唔係好客氣同佢講呀 ? 有無凶下佢, 話你唔比運費就退款, or 惡評佢, 同淘寶投訴, 會在網上forum 唱衰佢咁話呀 ? 佢地大多都唔想呢d 事發生. 睇下佢肯唔肯讓步. 再唔係一人一半運費. 佢地d 大6人好多唔老實. 如佢見你碓認左貨, 大多唔理你. 未既話, 仲可以針針. 我有次都係啦, 佢地用既packing 問題令貨物到付時, 我比多了一倍錢, 同個賣家argue 好耐, 佢最後都肯作出賠償, 賠番我比多左既錢. 佢初初都抵賴話一向寄 hk 都無事, 係我果件唔知點解會有事囉.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 pettyg 於 08-8-21 16:42 發表
這款名字織嘜質料好好,很漂亮,我囡囡很喜歡,店主也好好人,

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db1-dbf7f63532e8e9456cf11605cb988785.jhtml

你是買了熨燙那種, 還是絲織的呢 ? 200個那種太多了.

大宅

醒目開學勳章

我又係剛打去問"速尔"送office 就 ok, 如送住宅要加 $30.

想問用過 "速尔"快遞的, 收貨快唔快呀 ??

大宅

醒目開學勳章

係呀, 千其唔好用申通, 呢間野衰無人有, 上次賣家話用開呢間, 我唔知申通衰, 用左, 點知件貨 一星期都無影, hk 呢邊簡直係無人回答, 後來賣家出手先check 到原來佢地無送hk 呢邊, 要轉順豐幫手轉派, 仲要唔通知寄件人. 大家以後都唔好用呀 !

剛幫襯左呢間買 next 既衫仔比呀仔, 收左貨, 好靚, 賣家仲肯幫我用 " 速爾 " $20/kg 送去office.

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-db2-3ad2e808c28fa2db2ce0d993a6ec3033.jhtml

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-db2-12cefca632c7b13f14dd8d8f1389e567.jhtml

賣家超好人, 又肯check 真有咩碼先, 佢無用過呢間快遞, 不過, 我要求, 佢都打去quote 價, 有d 賣家唔鬼理你咁多.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 PoohBB 於 08-9-7 02:02 發表
我上次用 申通.. 由上海到深圳成個星期....
件在深圳 申通同賣家說要加收80元 才送 HK. .. 賣家都比佢激C, 寄時又唔說.....

後由深圳退回上海...

你同我個 case 一樣呀, 好在個賣家好人, 同我起勢在大6 call 申通, 後來才知不派貨到香港, 寄件時又唔通知賣家, 最搞野係竟然申通要轉託順豐幫它發來香港, 都唔知咩快遞來, 咁搞來搞去就 一個星期了. 簡直稱不上快遞公司.

大家有無用過 EMS ? 原來都唔錯的, 賣家在廣州, 發來香港首 500g $15, 次 500 g 就 $2. 昨日發, 今日收, 好掂, 送來住宅沒有付加費. 又平過順豐, 但聽賣家講 EMS 收費好怪, 有d 國內地方仲貴過寄來 hk.

[ 本文章最後由 monkey05 於 08-9-12 23:29 編輯 ]

大宅

醒目開學勳章

賣家星期二晚發圓通, 但好神奇地星期三已送到office. 比想象中快. 又唔似找人轉送咁. 會唔會送住宅就慢d 呢 ?? 今次係$25/kg 由四川來hk.

我覺得有d賣家會收左某d快遞公司既discount, 所以係咁叫你用佢地指定既快遞公司, 申通最多賣家叫人用, 我試過實在太慢, 死都唔再用.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 bebemanyan 於 08-10-13 13:43 發表

您好,想請問逐件貨比錢同一次過比錢分別在那裡?
因我上次都是逐件貨比錢的,銀行每個數都是收1.75%手續費

不是銀碼上有分別, 只不過一次過比, 你不用enter 你個 a/c number, password 咁多次, 慳d 時間, 但就要個賣家肯幫你 group 埋, 你先可以一次過比, 因用 visa 不可合併付款的. 但有d 賣家唔肯幫人group 架, 我試過啦, 但都有d 肯既. 你比 $$ 前可以先問才付.

大宅

醒目開學勳章

http://shop33841579.taobao.com/?asker=wangwang&_lang=zh_HK:utf8

這店買小朋友鞋不錯. 店主有商有量, 又肯用你地之前講既 速e 快遞, 慳番d 運費. $20/kg.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 潑辣美人 於 08-10-13 20:55 發表
各位, 能不能一次性地列出其他各位用過的, 又覺得OK的快遞(可靠/能送到宅/收費合理的) ?

不如, 每人列d 啦, 我用過既如下:

肯到住宅又無付加費:

廣東 EMS 次晨達服務 $20 首kg
堔圳 DDS $18

大宅

醒目開學勳章

原文章由 dorchiu 於 08-10-14 15:14 發表

間shop d 野幾好, 你有冇買過野? 我用支付寶成日有問題 mouth:

有呀, 幾日前買左鞋仔, 今日收到貨了, 唔錯呀. 抵買.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 dorchiu 於 08-10-16 09:45 發表
monkey05

Which courier you use & only charge $20/kg? Pls give me the company name, tks.

要睇下你買間店在咩地方, 如廣州就用過 EMS 次晨達服務, $20 首kg.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 tt_mani 於 08-10-17 14:19 發表

EMS有咁便宜嗎?我上網查過,送香港郵包要$180首kg喎!

我只係話由 ems 由廣州來先係呢個價, 其它地方我唔知幾多錢. 但講明 ems 同 "ems 次晨達服務 "係兩個價來, 我唔明點解, 都係d 賣家介紹比我, 我先知. 我用過2-3次ems 次晨達服務, 都係 $20 送到來我屋企. 唔信你可叫廣州賣家幫你問下.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 Ki-ki 於 08-10-24 12:04 發表
個人覺得順豐快些, 當晚到賣家收貨, 第二日下午就收到貨(中環), 但EMS就要成5日多先至收到.

以我所知, 有些物品是不可以順豐的, 例如我上次訂耳環, 我想用順豐, 但店員說順豐不收"金屬"的(唔記得係唔係金屬, 定係" ...

但我用 ems 都有好幾次, 次次都係第2日就收到啊. 仲要係送來住宅.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 man_man_Baby 於 08-10-24 00:59 發表
大家幫幫忙呀!!我想買E個.....

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db1-da21c2759ead655fafc329aab723bd77.jhtml

但運費要$75
係用圓通!!得嗎??/
圓通可靠嗎??
香港買幾錢?? ...

我就覺得買唔過, 我呀仔果架單車同呢d 一樣, 係唔同公仔, 在吉吉島買都係 $278.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 kianmama 於 08-10-22 14:29 發表
點解d店主成日都唔覆人, 問左幾日都唔覆我, 我只是問有没有貨

呢d 衰賣家就唔好幫襯囉. 我都好憎呢類賣家. 咁忙咪算囉, 大把其她人賣.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 momom 於 08-10-25 17:22 發表
用ems廣州送到香港, 要幾耐先收到, 送貨前會否先打電話通知?

第2日到, 有送貨員打來通知的.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 prettysnow 於 08-11-1 23:24 發表
請問如果一定要選擇,申通和EMS大家會選邊間??我個賣家話佢果度只有呢兩間...............

梗係 ems 啦, 申通用唔過, 好多日都唔到. 仲要唔到住宅.

首頁

尾頁

跳至