網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

"淘一站"應該幫到你....www.tao1shop.com

原文章由 mekomother 於 08-12-16 10:54 發表
請問有無媽咪可以幫我?我付港幣給妳.謝~

大宅

5件 = 1KG嗎? 用邊間快遞 & 幾錢運費呀?

另我見到有人買以下條LINK買"反斗車王crocs鞋"
(FORWARD FM : http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1927039&extra=page%3D1)

http://archive.taobao.com/auction/trade_detail.htm?trade_id=956031033&item_id=00059111d191497e19e41b17be22f43d&x_id=0db1

原文章由 MANFUN2010 於 08-12-16 15:53 發表
我剛在以下店買了五件衣服, 大碼細碼都有, 係之前MAMI介紹的, 店店現在做緊清貨速銷, 比之前平, 細碼一律8折清, 110碼以上9折清, 如果你係會員會有多啲優惠. 不過好多款式的大碼都已沽清, 我睇中有啲款都無, 惟有選 ...

大宅

係呀...版規唔可集體訂購吧!!!

原文章由 Kanix 於 08-12-16 23:48 發表
小心比人封戶口, 呢排好敏感

大宅

問過....只有 7号(15cm) 8号(16cm), 用順豐, 1kg可運4對到港,順豐到港=$30/首kg

原文章由 MANFUN2010 於 08-12-16 22:24 發表
汽车总动员 反斗车王 童鞋 花园鞋 汽车鞋 13-21cm
呢間仲平 DD...哈哈~ 真係開心, 又搵到平嘢

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db1-9f507cefb05216582aab6c894d9ac463.jhtml?pm1=1#

...

大宅

&舉腳贊成!!!!

我而家睇緊你噚日post個間"平"的反斗車王鞋, 但只有內長15cm&16cm, 賣家仲送港必要用順豐!!!

原文章由 MANFUN2010 於 08-12-17 02:45 發表
就快過年, 淘寶有好多正在清貨大甩賣吐現店店, 大家有無料? 我現在正搜尋以前買過, 好店好貨又做緊大甩賣嘅店舖, 一有資料馬上呈報, 等各位MAMI盡情出血...哈哈 ...

大宅

聽講"線路繁忙"都會咁, 試試非繁忙時間處理吧!!!

原文章由 monkey05 於 08-12-17 10:10 發表
支付寶好似壞左, 比唔到錢呀. 你地有無試過呀 ?

大宅

我見D MAMA 好似你咁, 跟住零晨(午夜12點幾1點)再試OK咗!!

原文章由 LULU-MAK 於 08-12-17 13:23 發表
我由噙日下午3:00開始試, 10:00PM又試, 今朝8:30又試, 之後打去BANK問, 她們叫我11:00左右再試, 我又再試, 現在我又試, 都係唔得.

大宅

請問各位 順豐 而家首 kg 係唔係 rmb$30 & 續重 rmb$20 呢

大宅

你買咩呀? 邊個賣家?

原文章由 happy168 於 08-12-23 00:26 發表
第一次喺淘寶買野俾人開大個價
貨價 85, 竟然話送到香港總數195
我話太貴, 佢居然問返我我想幾多, 我都已經唔理佢, 最後佢問我110好唔好:;pppp: :;pppp:

大宅

又無資料...因我最近想拍的貨都係廣州買家吧!!! 只送公司嗎? 真的好平, 我其中一個賣家已好好人幫我格幾間, 宅急件/圓通/順豐/天天, 最後最平係 天天, 預付--首重RMB$25, 續重 RMB$8吧...我同佢都以為最平, 原來重有平一點的, 同佢講下睇下佢肯唔肯問一問先!!!

原文章由 monkey05 於 08-12-25 22:09 發表

INHIM,

下次有廣州賣家, 你試下佢肯唔肯同你用 ems 次晨達, 好平架, 17人仔就送到上門, 平順豐一大半架. 又係今日發, 你明天就收到貨. 我而家一同廣州店買野就叫佢用 ems 次晨達, 咁佢地次次都係 quote rmb 17 ...

大宅

搵到喇...呢度嗎??
http://www.ems.com.cn/promises/ci-chen-da.html

已請賣家去問問, 但因夜深已離線, 希望佢真係肯去問問吧...我要的貨約 2.5KG, 如用天天要 RMB$34, 但如上述所講最多只要 RMB$21吧.....可慳成 RMB$13, 好野 !!!!

原文章由 臻媽 於 08-12-26 01:08 發表
又無資料...因我最近想拍的貨都係廣州買家吧!!! 只送公司嗎? 真的好平, 我其中一個賣家已好好人幫我格幾間, 宅急件/圓通/順豐/天天, 最後最平係 天天, 預付--首重RMB$25, 續重 RMB$8吧...我同佢都以為最平, 原來重有 ...

大宅

可否分享一下呢D好賣家呢?!?!?!

原文章由 monkey05 於 08-12-25 22:19 發表

d 大6人做生意都係海鮮價多. 我自己通常一次都會買幾樣野, 又過 百, 有時多就過 2 , 3 百, 咁你開始時, 問多佢幾樣貨有無貨, 扮到好多野想買咁, 記得唔好拍住喎, 同佢傾多陣先, 再傾好埋用咩快遞, 你又好like, ...

大宅

唔該哂....我個買家已check過"ems次晨達",佢都話估唔到咁平, 我原本買的貨2.5kg已要 rmb$34, 而家因平咗運費所以最後買咗5kg都只係廿幾蚊人仔, 我仲同個店主話買了咁多, 叫佢俾d discount, 佢最後話運費只收rmb$20, 餘額佢付吧....雖然唔係好多, 但都好好喇!!!

原文章由 monkey05 於 08-12-26 23:28 發表

唔係只送公司架, 係住宅都得, 無付加費. 派件既人都好好禮貌. 係無意中一次既交易中個賣家叫我試下用呢間, 佢話d 客好多都讚好. 又估唔到咁鬼平, 仲要第2日我就收到貨. 快得出奇. 聽個賣家講 ems 係郵局既, ...

大宅

對, 真假難分, 當然講明係/擺明係 "翻版" 就唔得, 不知者不罪, 心照吧!!!!

另一方面都係提醒大家版規, 免得又被BLOCK TOPIC吧!!!

結論係各位都想為大家利益著想....請大家唔好因此而卻步分享吧!!!

原文章由 sherryyeung 於 08-12-28 00:01 發表

呢個topic上次close左, 係因為d disney dvd碟, 始終老反野, bk係敏感d ...... 只要大家唔好好鼓勵咁介紹就無野既, 有時個shop話係正品, 我地信左, 收到唔係, 都無法架 ...... 你之前好好人咁教我地點買正品convers ...

大宅

另各位朋友, 我有20抵價劵應該點用? 有好介紹嗎? 一定要搵用得$20 那些店舖嗎?

我係呢度買咗bb kp布鞋, 店主好好人, 4對鞋只收我$8快遞費, 寄了順豐.
http://store.taobao.com/shop/vie ... aa84c2432619ffa.htm
另外係呢間買咗d韓版童裝, 因為好多衫都可以用抵價卷, 都抵買. 店主又肯用宅急送快遞($26, 但只收我$20)
http://store.taobao.com/shop/vie ... 8ef7b700773442b.htm...

[ 本文章最後由 臻媽 於 08-12-28 03:13 編輯 ]

大宅

我頭先都係咁, 試咗3次後仲要重新再SET, 之後又無事吧,你再試試!!!

我估你件貨超過$10嗎? 係唔係應該叫買家分2個ITEM俾你俾錢(其中1條=$10), 咁$10果個item就用呢$10吧, 其他就照用visa俾!!!

原文章由 nonotane 於 08-12-28 00:22 發表
我在支付寶收到$10退款.
現在有東西要買,支付寶強迫叫我用了那$10退款,還需要我入支付寶密碼確認.
可是我明明入對了密碼,但都說我入錯...
我再到支付寶查看,那裡說要用那$10,需要先充值.不過要充值就一定要入到大陸 ...

[ 本文章最後由 臻媽 於 08-12-28 03:03 編輯 ]

大宅

搵到喇...呢度!!!!
http://www.ems.com.cn/promises/ci-chen-da.html

copy fm 早前的回覆:

ems 係郵局既, 但其中一條 line 叫 "次晨達" 會平一點. 佢仲比過廣州 ems 既 tel. 我, 係 11185. 你叫賣家打呢個 number 去 check price 就得了.

原文章由 winnieong 於 08-12-28 01:37 發表
我想問下ems次晨達係咪由廣州送黎香港先平啊? 有無網址可以叫個賣家睇下呢?thx~~

[ 本文章最後由 臻媽 於 08-12-28 03:22 編輯 ]

大宅

最初只係同同事夾埋買D衫/鞋(=2.5KG), 後來見運費咁平, 咪再買多件外套, 又買咗D 毛巾仔(@1.5)+迷你拼圖(@$1.5)+鉛筆(@$0.6) 共32份俾大仔拎番學校做生日會禮物俾小朋友, 另仲有D水壺(@$12.8X3)+筆盒(@$21.8X3)+筆袋(@$8X3)俾姪子下年升小學用, 店主聽日發貨(因EMS星期六/日/假期 唔收貨), 應該後日收到, 如貨到品質OK會同大家分享吧!!!

原文章由 monkey05 於 08-12-28 20:54 發表

係囉, 真係超抵.
嘩, 你買咩, 買5 KG 咁多既?

大宅

聽講係 廣州 "EMS-次晨達 "先咁平, 即=郵局, 你一講賣家應該知, 我個賣家都話無諗過ems會咁平, 記住講明係"ems-次晨達"吧.

copy fm 早前的回覆:

ems 係郵局既, 但其中一條 line 叫 "次晨達" 會平一點. 佢仲比過廣州 ems 既 tel. 我, 係 11185. 你叫賣家打呢個 number 去 check price 就得了.

原文章由 wtfa 於 08-12-29 10:25 發表
請問邊間速遞甘平啊(是 ems)?, 等我叫賣家用

[ 本文章最後由 臻媽 於 08-12-29 11:19 編輯 ]

大宅

唔該哂!!!

原文章由 Kanix 於 08-12-28 12:09 發表
一定要搵用得$20 那些店舖, 你看看這裡有沒有啱:
http://list.taobao.com/browse/50008165/n-8--------------g,ge5dcmbrhmzdumjqgm5tgorsga-g,ge5dcmbr-------0---------------------------------------40-grid-coef ...

首頁

尾頁

跳至