網購天地

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 lestat 於 08-9-8 17:27 發表
請問速爾可唔可到付? 我打電話去速爾香港office問價, 要我自己問番浙江果邊.

可以架 ~~~
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 三個白白豬 於 08-9-18 22:50 發表
速爾......有冇網址呀 ?
送唔送去深圳架 ?

送架,香港都送, 聽日我又有 order 要佢送啦 ~~~
www.sure56.com
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

以我經驗, 順豐 very good, 快, 第2日就到, 穩陣, but最貴 (如果買得多 or 件野貴就值)

廣東, 深圳我會用 dds, 會平d, 送住宅, 最少等2日

速爾我用過, d野由浙江來, 上次5kg收$50, 送公司, 要等幾日, 要prepaid 比個賣家 (到付另一個rate), 起碼等2日, 試過等4日

圓通也用過, 係seller suggest, 因為佢地有同圓通開 account, 圓通收seller好平, 都係around $5/kg, 但要prepaid 運費, 同埋唔係個個seller都有呢個rate架, 送公司, 隔日先到 ......

overall送住宅唔係太多間, 如果有公司address會好d囉 ~~~

[ 本文章最後由 sherryyeung 於 08-9-24 00:37 編輯 ]
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 sung 於 08-10-10 12:51 發表
想請教吓退款問題, 我巳收到貨主退款. 但我是用credit card 俾錢的, 我点先可以從支付宝攞返$$?? 我試過用餘額買其他嘢,但唔得, 点算??

攞返$我就唔識, 我試過2次賣家都係當付款落去我支付寶A/C當退錢, 咁下次我買野時要比個數目就會自動減...... anyway, 用visa比錢, 記住無得合拼d貨一齊比, 一定要每一件貨比一次, 好鬼麻煩架 ~~~

就注定會失敗。

男爵府

原文章由 sung 於 08-10-14 13:34 發表

多謝各位好心人回覆.

Not credit into my credit card, already 3 months la.
是否用支付宝餘數買野都唔得呢?

我試過2次係用餘款買野, 得架喎......
例如A賣家退$40比我, 下次我同B賣家買野, 要$100, 咁用支付寶時, 畫面自動話只要比$60, 係即刻要你用黎扣數架 ......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 Ivyl 於 08-10-14 17:49 發表
係咪應該叫賣家退去支付寶a/c呀?

係呀, 情況就好似佢幫襯你, 佢比錢入你支付寶a/c, 當然原先個價錢係要比 ......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 BforGirl 於 08-10-15 10:57 發表
係咪做左咩個人認證先用到D餘款?

我開a/c時應該做左, 我要fax id card去淘寶香港office......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 Imagist 於 08-10-20 17:33 發表
我剛收到貨, 但是賣家比少咗貨品我, 佢話退錢給我, 我要怎樣做呢? 我還未在支付寶confirm order的!
thanks!

好易咋, 今日我做左啦, 因為 seller 比少左野我......

你照常按 '確認' 收貨, 咁第2版落dd 有一行寫住 '退款' 按入去, 佢會問你幾條問題, 同埋你要退幾多錢, 你打好晒d野就 send, 你個seller 會 confirm 退唔退錢比你, 應該會退既, 你地agree左架麻 ......

但我仲未知退左d錢係留返下次買野用 or 扣 credit card ......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 三個白白豬 於 08-10-21 13:17 發表
我想買返學用的冬被,有冇好介紹呀 ?

你唔洗去淘寶買啦, 新元中開左間OUTLET, 有張 classic pooh 中童厚被好靚架, 只係 $129, 牌子係 casablanca, 我諗住買返張 ~~~
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 三個白白豬 於 08-10-23 21:46 發表

咁平,係咪 bb size,我要小童 size 喎 ~ 係元朗見到廸士尼150*200cm要$360 , 我係淘到計埋運費都係一百蚊人仔.但怕佢入面果 d 唔知咩棉黎咋

奀豬啱架啦, 唔係好大張, 比幼稚園小朋友perfect架, 好靚好舒服架, 等我聽日接放學望多一次 ......
就注定會失敗。

男爵府

上次有媽咪介紹, 今次買3對鞋:

呢對ninewest好抵, d皮好soft, 不過d碼細d, 我著37, 買左37有d迫, 買38最好......
http://auction1.taobao.com/aucti ... 71a9ad0cda0a3.jhtml

miss sixty, 最like呢對, 足碼:
http://auction1.taobao.com/aucti ... 4d83a2d0b5784.jhtml

miss sixty, 好在要左38, 舒服d:
http://auction1.taobao.com/aucti ... 98bdc10ddf&xID=0db1

最讚既係買3對跟鞋盒, 一大個紙箱黎, 賣家用圓通, 運費只收我rmb $30, 原本要$40

最衰有對bcbg無碼, 果對仲靚 ......

[ 本文章最後由 sherryyeung 於 08-11-10 18:28 編輯 ]
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 tears 於 08-11-13 01:14 發表
找另一家買鞋

又是只肯發順豐

D 人真係懶到死

http://shop35744124.taobao.com/

其實有d好多鑽既賣家, 佢地當淘寶係生意, 多單到不得了, 佢地太多貨出, 會有系統咁做, 做開用順豐, 已開a/c, 就唔想花時間找其他...... 我經驗係愈多分既, 就愈難講數 ...... 反而d細細地既, 少分既賣家, 佢地為求做到生意, 會好落力......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 pettyg 於 08-11-13 12:23 發表

我剛剛都買左呢款鞋,但只係須要$45+運費..
http://auction1.taobao.com/auction/trade_detail.htm?tradeID=1201388128&itemID=5a137518530afdd06f83daf77b5a7153&xID=0db2

me too, 我同另一個seller買左, 阿女一對, 我一對, 做親子靴......
搵左幾十間得一間有齊兩人size顏色......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 tears 於 08-11-14 01:01 發表
oh, ic

Thanks

咁我轉找細細地 seller 好了

好似我今日問對鞋, 問點解粉紅色會平d, 啡色會貴d (因為大部份shop都係同價), 佢就好唔客氣咁話: (意思係) 你諗下囉, 價錢set左係咁架啦, 你買唔買都無所謂......
有d seller 真係好巴閉!!!

最辛苦係傾運費, 有時攪成一小時都傾唔掂......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 tears 於 08-11-14 13:09 發表
Payment Status

Error found during the initiation of 3D-Secure payment authentication by the authentication cardholder

你地係咪咁呀 ?

救命呀 !!!!!!!!!!!!

YES!!!
等左成晚, 今日下午先比到錢 ......
try again la!!!
就注定會失敗。

男爵府

如果訂大件野真係要小心d......
話說訂左2個盒, 其實好輕, 但大舊, 只是4kg內, 從福建黎香港, 已經醒目地叫seller用速爾, 首kg$25, 之後每kg$8 ......我估我件貨要rmb$49 ......
點知今日收貨, 要rmb$92, 即hkd$106!!! 原來seller用了大紙箱pack貨, 速遞唔計重量, 計體積(用cpm計法), 變成收10kg錢, 激死我啦!!! 運費仲貴過件貨

我同事都係出左事, 佢訂兩對ugg靴, 果seller又係用紙盒, 好大個盒, 原本5kg既鞋, 變成10kg, 最慘仲要係順風, 比左hkd$156, 佢好肉赤......

所以買鞋小心d, 唔好要盒, 好易出事 !!!
就注定會失敗。

男爵府

我收到d靴啦, 好開心呀, 好靚呀, 尋日下午先比錢, 今朝已經收到!!!
仲買埋一對白雪公主波鞋, 比阿女粗著啦, 佢d鞋季季都要買, 要買d平野先得......

一對大人靴+一對小童靴+一對波鞋 = 2kg, 順風到付收$48

白雪公主波鞋:
http://auction1.taobao.com/aucti ... 560db80414b97.jhtml
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 MANFUN2010 於 08-11-15 12:14 發表
白雪公主鞋真係好靚, D質料軟唔軟熟? 店主好多CROCS賣, 而且價錢比其他店平D, 想買幾對當拖鞋著, 唔知質料如何呢?

你用順風到付, 係點樣知道順風會收幾多? 係咪要自己打電話去順風問? 同埋到付後個人民幣差價又點SE ...

以$29.9既價錢, 我好滿意啦, 對波鞋唔太軟, 少少瑕疵就梗有......

我覺得佢d crocs 唔係真, bk媽咪之前介紹果幾間賣真crocs無咁平架......

另外, ugg 都唔係堅野, 我同事去試過真ugg, d毛毛厚好多架, 佢呢間薄d, 但佢d鞋盒做得好似, 買左送到黎睇到先知, 佢話唔太凍都可以著囉, 但就係果鞋盒'奶'野, 貴左一倍!!!

順風d運費好固定架, 有晒rate登出黎, 自己都計到......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 cottontail 於 08-11-17 13:55 發表
可否提供網址~

其實你試下search下啦, 打 'place 靴' 會出左好多 result 架......
其實間間都有唔同碼數, 我搵左幾十間, 因為要集齊兩母女都有size 係好難, 就算呢度有媽咪比左條 link我, 我問過都無碼 ......

有幾間真係只賣 39.9, 但無我地碼呢 ...... 呢對靴而家中童size最多, 大人碼斷得好緊要......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 nonotane 於 08-11-19 03:19 發表
我買左D貨,賣家最初話“約3kg“,我見順豐貴,叫佢用圓通,佢收我$40,少左比番差價我,有多佢比.
後來佢驚圓通唔送我果度,“好好人"咁話用順豐,多左運費的佢比.搞到我唔好意思。
點知上網睇到張運費單,重2kg $32.可能佢同順 ...

我會囉, 我訂左d盒, seller話用順風要$90, 點知我收到張單只係$66, 咁我問佢佢肯比...... 另一間又係咁, 我又係比多左$56運費, 佢都肯退......

大家要睇運費單呀!!!
就注定會失敗。

首頁
12345...7

尾頁

跳至