網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我之前都試過問過順豐, 佢話可以填份form由佢哋再轉當地順豐委托佢哋去收件, 手續好煩又轉折, 所以我搵左賣家當地順豐電話, 叫賣家自己聯絡, 運費就收貨時我直接俾, 你試下咁樣得唔得.
原文章由 cha-cha-cha 於 08-12-5 19:35 發表

thank you.
我可唔可以自己(買方)打去?

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢件玩具好靚 , 不過運費好貴, 十五十六添.
原文章由 MANFUN2010 於 08-12-9 23:47 發表
終於忍受不住買了這個給小寶, 猶疑是因為小寶家中已不少玩具, 另一原因運費不便宜, 4KG 收了66元. 但實在太靚, 現在這個餐木箱在我手, 木質厚實, 顏色艷麗, 小寶愛不釋手, 跟照片是一模一樣, 而賣家用了勁厚紙盒包裝 ...

侯爵府

我都啱啱買左個呢set, 用速爾RM24送到屋企
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db1-85077c3240292c79ccaec65be599bd58.jhtml
原文章由 Kanix 於 08-12-15 14:02 發表
有少少木味, 但放出來一陣就唔係好覺.
質量好好, 買家包得好好, 好滿意!

侯爵府

請問有冇新年衫介紹呀? Thanks.

侯爵府

睇完你個post, 又身痕走去睇多次, 見賣家未發貨, 又買多套聖誕蛋糕set同茶壺, 仲唔使補運費
原文章由 sherryyeung 於 08-12-15 22:19 發表

hehe ...... 我今日都拍左$105個套 + $4茶壺 + $9麵包 + $38一公斤散玩具 ...... 快遞照$6/kg計 ......

侯爵府

賣家通常有自己用開既快遞, 你可以問下佢用邊間同運費幾多, 覺得唔ok先叫佢改用另一間.
原文章由 ^曾小姐^ 於 08-12-16 11:44 發表
請問送貨係用賣家供應的?定係自己搵,如自己搵,有無推介?應該點做?thx

侯爵府

請問網上個價錢係折左未架 Thanks
原文章由 sherryyeung 於 08-12-17 18:58 發表

http://shop33511124.taobao.com/
比你講一講, 我今日大出血, 買左11件衫+褸, 真係好抵, 95碼+100碼有8折, 大碼就9折 ......
運費無論幾重最多只收$25, 少過1KG就$20
呢批衫可以送比4個小朋友做XMAS GIFT ...

侯爵府

really??!!! 咁就真係好抵喎
原文章由 Kanix 於 08-12-18 14:06 發表
未折

侯爵府

你係咪揀左合併付款? 合併付款唔可以用VISA俾$$.
原文章由 ABC-123 於 08-12-19 01:26 發表
各位淘寶媽媽專家,

我是第一次用淘寶買東西, 已跟賣家聨絡好, 並已拍下幾件貨品, 準備到支付寶付款, (VISA 已在銀行做了認証, 支付寶A/C已激活) 但在支付寶網頁內, 沒有一項 VISA 付款比我選擇.

如果要用VISA付款, ...

侯爵府

係咪加左價先咁貴? 我之前都用過呢兩間, 都係RMB2X左右.
原文章由 nonotane 於 08-12-19 15:14 發表
請問在"快遞小幫手"計算的運費準確嗎?
我想買對鞋子(1kg)在山東發,"快遞小幫手"計出圓通和申通分別是$14和$20
但店主說沒可能,覆我圆通一公斤60元,申通70元。還說順豐最便宜,只要$40。
為何相差那麼遠的? ...

侯爵府

我前兩日都收到呢套喇, 真係好正, 阿女鍾意到不得了, 多謝各位推介 , 仲有個賣家話最近多左好多香港買家
原文章由 kirstyau 於 08-12-22 15:54 發表
我都買左2套$105加$38一set,個賣家仲好好人,因為A SET有D同$105個套重覆,佢肯換其他野比我,D貨真係好靚同品質很好,有一盒是送給朋友的,一D都唔會失禮!

侯爵府

呢d賣家, 就算最後肯減價, 都唔好幫襯, 咁唔老實, 分分鐘貨不對辦, 有問題就麻煩.
原文章由 happy168 於 08-12-23 00:26 發表
第一次喺淘寶買野俾人開大個價
貨價 85, 竟然話送到香港總數195
我話太貴, 佢居然問返我我想幾多, 我都已經唔理佢, 最後佢問我110好唔好:;pppp: :;pppp:

侯爵府

我係同'芊芊乖不乖'買的, 坦白講, 一打開D味都幾重, 可能佢用D泡泡膠黎包裝, 焗住D味, 不過一陣就散, OK架
原文章由 Win0501 於 08-12-26 15:35 發表
Hi lestat & kirstyau,

你地係咪都是同 '芊芊乖不乖'買的?有無很重味道? 我見之前有post話呢間有很大的木味.
有無跟'hr831111'買過?

侯爵府

速爾有分快遞同物流兩邊, 我之前都問過快遞, 送住宅係要加$$, 但物流就唔使, 仲係RM6/KG (我都係送大埔住宅)好抵.
原帖由 MANFUN2010 於 09-1-6 13:21 發表
快遞又遇到麻煩, 我在浙江金華買了MOTHER GARDEN 漢堡包組木頭玩具3KG, 叫賣家用速爾33元, 點知昨日速爾話我地址在"居民區", 要加收40元才肯送! 有病呀! 33+40=73, 咪仲貴過順豐? 於是又係用返順豐54元, 店主又幾好 ...

侯爵府

我都想知
原帖由 Ali_03 於 09-1-6 13:00 發表
就嚟過年喇,有無人買過小朋友的過年衫/唐裝衫呀,不如介紹吓吖!我想買件比亞仔返學開 party呀!

侯爵府

咪係上次買mother garden木制玩具個浙江賣家, 上次合共4kg, 首重都係RM6, 但時間較耐, 要3~4日先收到貨, 係賣家自己聯絡速爾, 之前上網search過, 但唔知點解而家搵唔番.
原帖由 臻媽 於 09-1- 17:09 發表
你上次訂咩貨同發貨點喺邊? 有link嗎? 係唔係要好大量先用"物流"呢? 有無電話呀? rmb 6/kg , 咁首 kg 幾錢呀?

侯爵府

侯爵府

頭先lunch time落去睇過d唐裝, 淘寶有d款都有得賣, 貴$2x左右, 計番運費同滙價就差唔多, 不過最衰就搵唔到晌淘寶睇啱果款
原帖由 sherryyeung 於 09-1-7 15:21 發表

賀年衫都係買一套, 係香港or yahoo拍賣場買啦, 都唔係好貴, 有d好人買家仲包平郵, 上淘寶只買一套唔抵o麻......

侯爵府

灣仔春園街有幾檔, 其中下面呢款就賣$79, 其他唔係好記得.
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-db1-bb24d5785a755c982eb8fcf9985eb2f7.jhtml

原帖由 Ali_03 於 09-1-7 16:05 發表
你係邊度買咁平呀,我舊年係花園街買要成$120-$130套

侯爵府

請問從遼寜發貨, 有邊間快遞好? 我買果d係低價貨, 想揾間平d既快遞, 唔想用順豐, Many many thanks.

首頁

尾頁

跳至