網購天地

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 mamafashion 於 08-11-24 14:04 發表
買過的日單女裝分享:

全部我幫親過,同相一樣,質量好!

1.http://shop34096634.taobao.com/?asker=wangwang&_lang=zh_HK:utf8

2.http://shop34665508.taobao.com/?asker=wangwang&_lang=zh_HK:utf8

3.http://store.tao ...

又買到破產
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 mamafashion 於 08-11-23 08:54 發表
早幾星期買的,又無問題喎!

你地話唔發呢間童裝, 真係無問題架, 我剛剛買左二百幾, 減$10!!!
買左2kg, 用順風到付
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

原文章由 mamafashion 於 08-11-24 17:39 發表
我都己經是3鑽的信用評價啦!

你好厲害啊 ...... 3鑽即係買左幾多野?
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 loklokBB 於 08-11-25 15:31 發表
請問女裝鞋有冇好介紹?

Thanks

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db1-49183d4ff7b12c2206d76e0e9512f7d9.jhtml

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db2-e3f9db8bccc5cffc3210c3551a664991.jhtml

就注定會失敗。

男爵府

我收到由 mamafashion 介紹的童裝店d衫啦, 真係好好質地, 係我平時去舖仔買果d日單童裝:
http://shop35492566.taobao.com/

我將d戰利品, update左係blog, 大家去睇下啦
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 Kanix 於 08-11-26 22:48 發表
女裝著唔落, 要買男裝
我想買呢件:
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-db1-132f58ae39edcee538ce21cc5fb5b7dc.jhtml

唔洗, 我都係買男裝size, 我買polo 馬仔 tee, 都係買男裝m碼 ......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 臻媽 於 08-11-27 12:11 發表
嘩D戰利品有D都係我心水, 想問下你總共買咗D乜--->幾KG & 運費幾多? 幾耐到貨? 睇嚟我都要快D開工吧!!!

個blog果d已經齊, 總共1.85kg(其實可以買多件薄tee), 用順風到付, 收2kg錢, hk$48 ...... 今日比錢, 第2日一定到貨 ......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 臻媽 於 08-11-27 12:11 發表
嘩D戰利品有D都係我心水, 想問下你總共買咗D乜--->幾KG & 運費幾多? 幾耐到貨? 睇嚟我都要快D開工吧!!!

買左1.85kg(其實可以加多件薄tee), 順風收$48, 我用到付, 第2日就到貨 ......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 MANFUN2010 於 08-11-28 17:45 發表
我就係買咗4對70元低幫款, 黑/米/藍/黃, 70+15=85元人仔, 約@HKD99, 可能店主見到我買4對, 所以運費有得傾, 收平咗D.

如果要買, 最好去專門店或鞋店量清楚SIZE, 因CONVERSE內裡無墊, 唔需要好似買波鞋咁要買大少少. ...

我都想買converse魔術貼好耐, 不過成300幾唔捨得, 你呢條link好正, 我想買點分converse真假呢? 你點check佢d貨係真?

唔知買一對會收幾多運費?

呢排想買女裝, 搵到d好平又分數高既店, 點知d運費好費又唔可以到付, 我諗衫平運費貴咁, 拉上補下咁賺你......
就注定會失敗。

男爵府

你地介紹咁多野, 真係買到破產 ~~~
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 monkey05 於 08-12-4 15:11 發表

吓, 而家都肯賣比香港人勒 ?? 上次我同另一個媽媽旺旺問佢, 佢又鬼咁寸話唔做我地生意.

咁呢間shop 用咩快遞公司架 ??

今日我都有問佢架, 佢都話唔做, 不過我話我好有誠意訂, 仲要唔會退貨&惡評先比我訂 ......

佢地用順風到付......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 Kanix 於 08-12-4 23:05 發表
買咗件AbercrombieFitch男款重磅羊羔毛灰色加厚卫衣M碼, 但原來我著都細件, D料好好.
如果有媽咪啱我可以唔使退換, 再買過一件大D.有冇人有興趣要?
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-db2-e8abd75c918 ...

呢個牌子D衫好難就喎, 咁你平時著咩碼架, 等我預計一下......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 MANFUN2010 於 08-12-6 12:31 發表
這間是賣 "假Converse", 雖然是以証商家, 知照各位美女千萬不要上當, 以下是我的問話 :

http://auction1.taobao.com/aucti ... f0c94fb69be8f.jhtml

我: 早安, 你好, 這款是甚麼年份出產的 ?
zgk119: 1908
我: 190 ...

佢咁狗, d圖真係以為佢係堅野......
仲要寫到係堅貨, 仲要賣$98
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 MANFUN2010 於 08-11-28 15:34 發表
剛收到貨, 同以下呢間店買咗4對, 同我屋企個D係香港專門店買既真貨完全一樣, 亦都對過網上幾間店教人分真偽的方法. 超值! 係香港鞋店買, 普通帆布低幫 $239 一雙 :

http://store.taobao.com/shop/vie ... 86d67b646b180b7.htm

今日去左manfun2010介紹既CONVERSE正品店買鞋, 點知個店主去左度蜜月, 要成一個月, 但佢係版面叫你地去另一個shop買鞋 http://store.taobao.com/shop/view_shop-2516f078e4d5bc7e12ad657bdc5d4eb6.htm , 佢話一樣係正品, 最著數係, 如果你話係呢間店介紹, 可以減$10貨錢

結果我買左一對魔術貼, 有vip價, 快遞費預付$20, 再減$10介紹費, 好抵! 我今日先落單, 未收貨, 希望無問題......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 MANFUN2010 於 08-12-8 23:21 發表
大劑啦 我個收藏夾滿到瀉哪!! 姊妹們, 你地又咩環境呀???

嘩, 勁喎, 好有滿足感呢 (如果買晒既話)......
我定時都會delete一d已經買左既items, 同埋一d唔會買既野, 先有多d位......

我呢排搵緊三輪車, 兒童書架, 花園用既木花架......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 lovepiglet 於 08-12-9 09:01 發表

借問聲佢用那間快遞?

唔知呀? 我無問, 橫掂都係佢攪埋, 送到黎比我就得......
等我收到貨睇返張單就知......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 MANFUN2010 於 08-12-10 00:01 發表
何謂 " 快遞費預付$20 " ? 即是運費先付20, 到付時要再付餘額? 如果係, 要付多少? THANKS.

唔係呀, 佢話只買一對運費收我$20, 無得到付......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 MANFUN2010 於 08-12-9 23:30 發表
我曾經問過上海某間大型單車店, 並已選中一架12吋充氣有輔助轆單車, 但當店主打電話去問運費, 回覆就是 " 不好發, 太貴", 所以後來在大埔買了一架. 之前這裡有MAMI告訴我, 不要在大陸買單車, 因為好容易壞, 除非家中 ...

其實我想買呢種三輪車
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-db2-65333a84ec54ffce7fff363ccc843146.jhtml

我好少係香港見到 ......
唔知好唔好呢?
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 仔仔 於 08-12-10 07:58 發表
sherryyeung
我想問如果我想問在收藏品,是每件拍還是合併購買,運費咪好貴,請教點樣做?
唔該!

是每件拍的, 因用visa是不能合拼比錢......
另外, 好多運費以1kg做單位, 如果你同一個seller買衫仔, 1kg可以好多件衫啦, 咁除返咪平囉 ......
如果你每個seller只買一件貨, 運貨梗貴啦, 每個seller都唔同地址架麻 ......
另外有d貨會重d, 例如床單, 被, 木玩具, 單車, 運費一定有幾kg, 所以你要知道係同一間店買咩野先, 用旺旺問seller運費點計, 間間都唔同做法......
就注定會失敗。

男爵府

原文章由 Win0501 於 08-12-10 13:35 發表
哈哈. 我都正在找三輪車, 我囡囡2.5 yrs old. 見到呢隻吾知好無?

http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db2-17e09546a89a7b0cdb187b28c01fafa6.jhtml?_lang=zh_HK:utf8

其實佢想要白雪公主單車, 但要a ...

我見有白雪公主單車喎, 等我見到link再寫出黎......
我搵三輪車係搵鋼的, 你那部膠的我其實都諗過, 但我怕會好快爛, 始終都係大陸野......
就注定會失敗。

首頁
12345...7

尾頁

跳至