爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

別墅

唔上會仲辺有嘢送, 息都冇得食
打去honda 問sales咪知

大宅

你幫襯佢上會加埋保險就有著數

full pay佢冇肉食,如果佢肯減比你,你應該感激佢

大宅

你以為買車同去連鎖店買電器一樣有現金價?
no way. 買車一次過俾晒錢的價錢係最貴的 (當然唔計供車利息)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我地早前 full paid 買左架 Honda Stream,個 sales 送左油卷、雨檔
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

好媽媽勳章

其實sales最憎一筆過,無得食佣.不過消費者梗係一筆過啦,唔通同利息過唔去咩.所以佢有著so俾你都好大面架喇.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

對上果次full pay 買車, sales 送咗--茶色玻璃保護膜連安裝, 膠地毡, 香精, 加大倒後鏡。
唔知算唔算送得多呢?

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 依媽 於 08-7-30 04:47 發表
請問出新車如果full pay,應該可以同sales攞到d咩優惠呢?

例如車價會唔會有得平呢?

我老公想出Honda 08 嘅Jazz,請問有無人知幾多錢呢?因為c6佢唔肯話我知啊~~~:;pppp: ...

我地上個月出左架紅色Jazz,上會,車價$138000~

伯爵府

Cannot get any 優惠 for full payment. Monthly installment same as full payment, Sales can give you basic items like extra 地毡, 油卷、雨檔, umbrella, towel, T-shirt, car model.

Just bought a car with full payment, Sales gives me a budget of $1000 to buy their car brand items + 油卷.

男爵府

好媽媽勳章

大宅

原文章由 依媽 於 08-7-30 20:06 發表
唔該晒各位嘅回覆啊~~

啊~~因為我見之前上會啲sales都送到幾多嘢吓,所以我就以為
full pay會著數D添,原來唔係架?!

我諗住如果上會,咁D贈品咪等如自己比錢買囉(因為D息都喺番到喇)。

不過好多謝有幾位m ...

上會叫佢減息好過送野.

大宅

現在上會 hp or leasing 大約幾多rate息?

大宅

平息計根本就係唔著數
如果你有多少finance的根柢,你會大約計算到年息差不多係10%~15%甚至以上(現時一般樓宇按揭都係大約3%),公平d講,冇抵押息就一定貴,所以如果你有能力full pay,你已經賺左(仲有幾萬可以用credit card)

其實睇你買咩車,歐洲車幾十萬,著數會多d
日本車一般都係十幾二十萬你想點?

一般送比你的地膠、雨擋甚至泊車sensor等等,你唔要佢都唔會減價的

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

香港full payment我就唔知有咩優惠...

不過講jazz,而家香港出左新款未??因為日本08年出左新款,我地歐洲就下年先出,如果香港未出,你不如下年先買啦...

首頁

尾頁

跳至