跳至

首頁

尾頁

洋房

我個B每日飲唔到一"淡"水,佢連果汁都唔飲,點好?

複式洋房

我BB都唔飲水, 一日都係飲唔到1OZ.

珍珠宮

畀面勳章

我囝囝衣家都唔鐘意飲水la,衣家天氣咁熱,佢都係飲好少。

複式洋房

我個囡囡自從食咗飯仔之後都可以飲到 4安至6安水

複式洋房

我家小B每日飲20OZ左右~每次飲完奶奶~食完野~玩完~訓之前~岩岩訓醒~我地都會俾水佢飲~等佢習慣飲水 ^^

別墅

我女女都唔飲水, 一日都係飲唔到1安士
真恐佈

別墅

我女女都唔飲水, 一日都係飲唔到一安士,只係靠飲奶當水飲。

複式洋房

我阿仔之前都係滴水不沾個只,但係自從開始食粥仔,我都會食幾啖就停低比佢吸幾下再繼續。同埋玩個時中間亦會隔大概半個鍾一個鍾就比佢吸幾下。慢慢佢就習慣飲水啦。依家比個杯仔到嘴邊就會自己"mug"大口,飲個時又識得大大力吸,不過有時會多得滯吞唔曬吐番D出來

原文章由 tszchingmak 於 08-7-31 10:26 發表
我女女都唔飲水, 一日都係飲唔到一安士,只係靠飲奶當水飲。

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

一路食粥一路飲水, 似乎唔係幾好......

原文章由 rachaelh 於 08-7-31 10:47 發表
我阿仔之前都係滴水不沾個只,但係自從開始食粥仔,我都會食幾啖就停低比佢吸幾下再繼續。同埋玩個時中間亦會隔大概半個鍾一個鍾就比佢吸幾下。慢慢佢就習慣飲水啦。依家比個杯仔到嘴邊就會自己"mug"大口,飲個時又識得大 ...

大宅

我亞囡淨係肯飲果汁, 水而家一日都只係飲到1安左右,. 次次比水佢飲都係度大喊大叫, 真頭痛!

複式洋房

你地可以試下唔用奶樽飲水, 用另外的方法, 例如, 用杯, 飲管, 匙更 , 用針筒(我細病時用來飲藥), 跟住用來試下, 佢又肯! 總之試其他, 當同佢地玩就得!

別墅

我個bb都係唔飲水,但我就會隔日煲蘋果水或梨水比佢代水飲,所以都飲到300ml-400ml的水!

珍珠宮

我仔對水的需求一般,我一得閒就比水佢飲,但一日佢都只係飲120-140ml左右咋!

洋房

我亞囡都係一飲水或果汁,都係度大喊大叫,
好似飲苦茶咁!試過用另外的方法, 用杯, 飲管, 匙更,.... 佢肯飲一次! 之後認得又唔飲.激死!

民房

my baby boy will take water / rice water approx. 80 - 100ml per day. He is ok with the water.

大宅

my girl drinks too about 100ml of water per day,she dun like fruit juice....if i add 10ml into her water she dun wan to drink.jus plain water she drinks.should she be drinking more????
she quite active and hkg weather tis summer is quite hot too.

大宅

我仔仔都係唔鐘意飲水,一見到係水就減咁口, 一日都係飲唔到一安士,只係靠飲奶當水飲。
但平日會俾佢食半個萍果, 我阿媽又會俾d米水佢飲,同埋煲粥落多d菜和瓜, 所以阿仔日日都有兩次便便。

禁止訪問

複式洋房

我個仔之前都係飲好少水....咩方法都試過..終於俾我發現....佢要飲和暖水.凍水. no way....1日可以飲4-5oz起碼.........超串

大宅

我係BB半個月大開始, 就會每次飲完奶飲啖水.
個半月大開始, 餐與餐之間都會飲水.
而家就成日飲, 沖完涼, 瞓醒都會飲水.
一日起碼120ML水.

首頁

尾頁

跳至