跳至

首頁

尾頁

別墅

其實應該幾時轉細碼尿片呀,
我發覺d細碼尿片同nb差不多大呀,
我用huggies成日都漏尿呀,
我有將寶寶的雀雀放好先包片都係會漏尿,
不過pampers就無事,
係後面無橡筋就無乜安全感

大宅

我依家用緊Pampers NB, 用埋呢包都會轉細碼, 我試過用Huggies覺得質地好似無Pampers咁好.

大宅

我本來用unicharm wtp . 但好多朋友送尿片比我.所以Pampers/Huggies我都用過.
Pampers都ok , 但Huggies我試過漏屎(希便).
用完最後呢包nb,就開始可以轉s,因為脾脾太窄.

[ 本文章最後由 牛家之婦 於 08-7-31 15:45 編輯 ]

大宅

因為有人送nb片比bb...
依家手頭上仲有2包pampers nb片,
所以會用埋先轉s碼囉...

好彩人地送pampers咋..因為huggies nb片比較細片...好似好窄咁!!

大宅

漏屎真係好唔okay wor! 太可怕!

原文章由 牛家之婦 於 08-7-31 15:40 發表
我本來用unicharm wtp . 但好多朋友送尿片比我.所以Pampers/Huggies我都用過.
Pampers都ok , 但Huggies我試過漏屎(希便).
用完最後呢包nb,就開始可以轉s,因為脾脾太窄. ...

水晶宮

我用pamper既母乳寶寶同huggies都有漏尿呀...不過而家bb大左d...用huggies又無事喎....我反而覺得huggies好用過pampers既母乳寶寶...

大宅

我bb一出院就用pampers s size...
不過有漏尿呀..
huggies 就無事...可能huggies s size細少少,..好似patpat 位貼d

大宅

我仲用緊nb,我用過pampers,huggies同nepia,都無漏尿漏屎既問題,不過今日bb去健康院磅重,都已經有10磅,我諗用埋呢包都要轉s size!!
不過用過咁多隻,我都覺得huggies係比較細條!!

大宅

畀面勳章

我試過pampers & huggies的nb, 都唔知點解兩隻都有漏尿, 次次都係pat pat 同埋背脊位濕哂, 唔知係咪我未掌握到包尿片的技巧, 問過健康院姑娘都話無咩技巧, 又打去問過pampers 的 customer hotline 問, 包得貼時又發展bb 大脾位的橡筋印好似好勁, 唉...
用埋呢幾塊nb, 我會試下用 S size, 睇下會否改善情況, 因為我都試了s 的 gift sample, 好似包得高少少

侯爵府

畀面勳章

用埋最後幾塊nb就轉s啦~~因為脾位有d緊啦~~

大宅

唉...本來諗住用埋果2包pampers nb就轉s碼,
但尋日朋友上嚟又送多2包pampers nb比bb,
好彩pampers比較大條,所以應該都可以用得晒先轉s碼..我bb8磅零囉!!

大宅

原文章由 joeykeiko 於 08-7-31 12:14 發表
其實應該幾時轉細碼尿片呀,
我發覺d細碼尿片同nb差不多大呀,
我用huggies成日都漏尿呀,
我有將寶寶的雀雀放好先包片都係會漏尿,
不過pampers就無事,
係後面無橡筋就無乜安全感 ...

細碼尿片同nb差不多大嗎??我無研究過!!只係見到huggies 寫住nb用到~11磅,仲諗住無咁快換得添!! 不過我bb用huggies都有試過漏屎屎呀!!

大宅

我屋企人話NB同S分別不大, 所以都好矛盾, 我仲有一包NB同3包S, 有Pampers亦有Huggies, 都要試下先知.

有無人用過Nepia妮飄呢?

大宅

好媽媽勳章

hicaca :

未用就唔好開, 放左佢la,
我而家開左2 包 huggies nb 又未用哂,
又想轉, 都幾煩.

原文章由 hicaca 於 08-8-3 22:20 發表
我屋企人話NB同S分別不大, 所以都好矛盾, 我仲有一包NB同3包S, 有Pampers亦有Huggies, 都要試下先知.

複式洋房

just changed to S size beacuse I feel the a bit tight for the NB size , my baby is 21 days and weight around 4 kg now

禁止訪問

複式洋房

我個BB現時6周,用緊NEPIA,都幾好

大宅

我個囡而家重用緊huggies既nb 不過用埋呢包都轉s碼 我只係試過一次有小小漏屎 因為初初老公唔識幫囡囡換片 包個陣時包得唔好先漏咋
不過我而家想試下轉用fitty 因為huggies真係好硬 佢係吸水力好 但成日整到亞囡條腰紅晒

大宅

我個女出世時就一直用nepia,用左4包,幾好,無咩問題,但用pampers就慘啦,一尿左就喊到七彩,個d吸水珠珠一發脹佢就唔舒服,而huggies都無咩問題,佢宜家11磅幾,仲用緊huggies nb(nepia太大包驚用唔晒就要轉s),見佢仲未太緊,所以仲未轉s!!

大宅

原文章由 carollee33 於 08-8-7 15:21 發表
妳地用乜嘢幫bb抹pat pat 呢?係濕紙巾定係棉花呢?因我個人奶b,已經開始難pat pat啦!

尿尿無抺,嗅嗅既係屋企就用棉花用暖水洗,出街先會用濕紙巾!!

首頁

尾頁

跳至