跳至

首頁

尾頁

子爵府

All,
平日都約唔到食飯, 真係黑仔, 竟然大家的bb都住同一間醫院, 差一個就可以砌四方城.

Mango, CT,
多謝你地的鼓勵, 冇你地係度, 今次abby 插豆一定攪到我會cry!
CT, 唔知點多謝你成日係樓上關心我.

Tinyrabbit,
多謝你的關心!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

咁大碌... 你哋無事吖嘛!! 要好好保重, 唔好冷親病病呀~
祝所有BB早日康復

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 tpmak 於 08-7-31 13:49 發表
All,
平日都約唔到食飯, 真係黑仔, 竟然大家的bb都住同一間醫院, 差一個就可以砌四方城.

Mango, CT,
多謝你地的鼓勵, 冇你地係度, 今次abby 插豆一定攪到我會cry!

Tinyra ...

咁大單,祝願所有BB健健康康,可以講下乜事嘛??

男爵府

畀面勳章

做咩呀? 保重呀! 各位小朋友出院未呀?
為你地祈禱呀!!

原文章由 tpmak 於 08-7-31 13:49 發表
All,

Mango, CT,

Tinyra ...

子爵府

老師,
我真係第一次處理abby抽筋, 好彩當時想起N年前的抽筋處理.
我想如果係你, 一定處理得好好, 因為你平日都好多資料比大家.
原文章由 小倩 於 08-7-31 13:51 發表
咁大碌... 你哋無事吖嘛!! 要好好保重, 唔好冷親病病呀~
祝所有BB早日康復

子爵府

大家都前後腳, 前天出了院. 多謝大家關心!

男爵府

畀面勳章

abby點解會抽筋? 係本身有病定突然有事? 真係好擔心喎....好彩而家佢冇事。咁仲使唔使覆診呀?

原文章由 tpmak 於 08-7-31 13:54 發表
老師,
我真係第一次處理abby抽筋, 好彩當時想起N年前的抽筋處理.
我想如果係你, 一定處理得好好, 因為你平日都好多資料比大家.

子爵府

子爵府

好媽媽勳章

希望bb早日康復!

大宅

嘩.. 乜咁大件事
希望大家出咗院之後都唔會再入院..
大家bb健健康康
話時話, 咁bb抽筋時應該點處理啊?

子爵府

細女都未好晒, 大女現發高燒, 我要馬上回家, 請大家為我祈禱, 我身體有d想病.
原文章由 babycanny 於 08-7-31 14:14 發表
希望bb早日康復!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 tpmak 於 08-7-31 14:19 發表
細女都未好晒, 大女現發高燒, 我要馬上回家, 請大家為我祈禱, 我身體有d想病.

你要堅強D呀,你唔病得架,係咪因為發燒而抽根呢?我細個都係咁呀!

子爵府

原文章由 tpmak 於 08-7-31 14:19 發表

咁大件事!!!係咪個個都係發燒呀??頂住呀!唔好病,你地個仔仔女女好需要你地架.会為你地祈禱

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 tpmak 於 08-7-31 13:54 發表
老師,

抽筋最緊要唔好咬到脷... (呢個係我當年幫人補習時學返嚟嘅~)
俾羮又好, 筷子又好, 甚至手指都好, 俾佢咬住 (當然用毛巾會好啲)
如果可以, 俯伏, 以防嘔吐塞喉窒息~
呢啲情況其實最好CALL白車... 不過近期白車故障多, 如果情況handle到, 自行到就近診所求醫 (唔好理咩醫生, 總之佢打開門做生意就衝入去, 佢哋有專業知識救咗人先~) 到settle好先入醫院覆檢!

小K當年發燒至全身泛藍, 我都係就咁毛巾包住佢打的上QM急症, 真係唔理得咁多... 好彩佢無抽筋咋, 講真我都唔知點做!

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

呢排就係無見過CT喎~~~
聽到咁多BB病, 個心好唔舒服
祝大家都身體健康啦!

珍珠宮

咁大件事mouth: ...真係希望啲bb快啲好番無事啦
各位bb..加油呀,快啲好番啦!

大宅

好媽媽勳章

祝所有BB都身體健康, 病病真係好慘, 大家都小心身體呀.

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 #1 豬豬蛋 的文章

希望所有bb都健健康康, 精精靈靈!

大宅

見到呢個post, 真係好擔心 因為阿B同佢哋一樣早兩星期入咗醫院 因為急性支氣管炎

希望你哋快D好返啦

王國長老

原文章由 MAYMAYNG 於 08-7-31 17:01 發表
見到呢個post, 真係好擔心 因為阿B同佢哋一樣早兩星期入咗醫院 因為急性支氣管炎

希望你哋快D好返啦

首頁

尾頁

跳至