跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我亞bb係3個月大的時間自己同佢剃過一次,到而家就快6個月啦,都係得勁短,大約長得2mm左右,後腦仲有d位唔識出頭髮,
最近聽人講,因為奶粉內的蛋白質豐富,所以指甲食長得好快,但缺乏鐵質,所以頭髮就生得好慢
唔知係咪真咖呢,亞b飲緊森永,係咪真係有影響??
http://hk.myblog.yahoo.com/moon2joe

伯爵府

我估頭髮既野係天生既..我阿囡都係出得好慢..但呢樣野似我卦...因為我都無咩頭髮..

複式洋房

阿仔都係食森永,d指甲長得勁快,d頭髮都唔算出得慢(快過我),所以應該無關係既。

別墅

吓, 有o甘o既事???? 我個仔都食緊森永呀, 佢 d 指甲真係長得好快, 但係佢到依家都無密頭髮 (得 d 毛仔), d 人成日以為佢剃o左頭仔, 其實都未剃過, 真係有 d 擔心.mouth:

複式洋房

原文章由 lamfokfok 於 08-8-5 13:03 發表
吓, 有o甘o既事???? 我個仔都食緊森永呀, 佢 d 指甲真係長得好快, 但係佢到依家都無密頭髮 (得 d 毛仔), d 人成日以為佢剃o左頭仔, 其實都未剃過, 真係有 d 擔心.mouth: ...

我就幫佢剃過一次....唔知關唔關手勢唔好事呢....唉...真係出得好慢
http://hk.myblog.yahoo.com/moon2joe

複式洋房

我妹妹都係D指甲長得好快, 但係佢到依家都無密頭髮 (都未剃過)
個個都以為佢係仔仔, 激死!
著裙影相常要帶帽似番個女仔多D
我老公成日叫我比D頭髮個女

原文章由 lamfokfok 於 08-8-5 13:03 發表
吓, 有o甘o既事???? 我個仔都食緊森永呀, 佢 d 指甲真係長得好快, 但係佢到依家都無密頭髮 (得 d 毛仔), d 人成日以為佢剃o左頭仔, 其實都未剃過, 真係有 d 擔心.mouth: ...

大宅

唉~ 我咪又係...囡囡出世到依家都無乜頭髮, 出親街已經著到成身"INK BABY"啦....d人都問係咪仔仔 激C呀!!!

大宅

係"INK BABY呀

大宅

原文章由 BABO0320 於 08-7-31 15:41 發表
我亞bb係3個月大的時間自己同佢剃過一次,到而家就快6個月啦,都係得勁短,大約長得2mm左右,後腦仲有d位唔識出頭髮,
最近聽人講,因為奶粉內的蛋白質豐富,所以指甲食長得好快,但缺乏鐵質,所以頭髮就生得好慢
唔知係咪真 ...

我個女都係食森永, D指甲又係生得好快, 但係頭髮就冇咩點長!
好擔心!

大宅

原文章由 tungmami 於 08-8-5 15:26 發表
唉~ 我咪又係...囡囡出世到依家都無乜頭髮, 出親街已經著到成身"INK BABY"啦....d人都問係咪仔仔 激C呀!!!

唔係呀...彤彤成個囡樣呀...
你有無幫個彤彤cut過頭髮呀?? 豪豪又係無乜頭髮, 婆婆成日話幫佢cut光頭, 遲d會生長得好d, 但我就有點怕幫佢cut左之後生得仲慢

大宅

我無幫佢剃過架.....我又係好似你咁諗, 都無乜頭髪....無謂剃lawmouth:

原文章由 markluk 於 08-8-5 16:34 發表

唔係呀...彤彤成個囡樣呀...
你有無幫個彤彤cut過頭髮呀?? 豪豪又係無乜頭髮, 婆婆成日話幫佢cut光頭, 遲d會生長得好d, 但我就有點怕幫佢cut左之後生得仲慢 ...

別墅

我都唔敢剃呀, d 人話剃o左會生多d, 如果唔生o甘點算呀.

子爵府

我同老公都唔係特別多頭髮,但bb一出世d頭髮又密又長!唔知係咪我陀bb時食得黑芝麻多!我依家餵母乳都有食黑芝麻,bbd頭髮長得好快,但我d頭髮,就甩得好快 !

大宅

頭髮哩d野應該係天生架我都覺得.... 我同我老公都好多頭髮同埋好密(手毛腳毛都好多o個隻)... 阿b都係好多頭髮... 半歲佢巳經剪過3次頭髮....

指甲我諗個個b都係長得好快.. 我阿b 4-5日要剪一次架喇...

因為我岩岩又對比返你講o個2隻成份(以bean stalk, 森永, 明治, icreo, 和光堂哩幾隻比較)

蛋白質個range由最低11.7mg (森永) 到最高 12.3mg (bean stalk) 相差都只不過係0.6mg.. 森永仲要係最低....

鐵質就由最低6mg(森永和明治) 到最高 7.6mg (bean stalk)... 我個仔食明治(鐵質同森永一樣低)的... d頭髮多到...有相你睇...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

彤彤一望就知係女仔啦!
反而我試過有人問我蠶蠶係仔定女...點睇他都係一個KING啦! 我咪仲激C!

大宅

原文章由 EthanSon 於 08-8-6 09:54 發表
彤彤一望就知係女仔啦!
反而我試過有人問我蠶蠶係仔定女...點睇他都係一個KING啦! 我咪仲激C!

唔係掛, 蠶蠶成個仔樣都比人咁問

首頁

尾頁

跳至