想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:Dot0716 發表於 15-11-8 12:07 你塞

原帖由 YY1111 於 15-11-08 發表
我星期一開始塞藥到依家都未清, 真係好煩! 下星期再覆診.

我無做野了, 叫你上司同hr保密, 應該唔會講既.
我希望盡量藥排走,你係邊搞?

大宅

回覆:我的寶貝天使走了……8週停止長大沒有心跳……(純呻)

樓主加油!首先要照顧好自己身體,放心啦,小天使好快就返嚟你身邊,到時你就會生個健康,快樂,可愛肥肥白白既小寶貝,加油!

別墅

引用:Quote:原帖由 YY1111 於 15-11-08 發表我星

原帖由 Dot0716 於 15-11-08 發表
我希望盡量藥排走,你係邊搞?
私家ivf 醫生開藥,自己係屋企攪,諗緊星期一睇埋中醫幫手清,有人話食木耳都有幫助,你都可以試下,但我都無咩反應,個子宮好似硬左唔識收縮咁 雖然都有組織排過,但唔知排清未,要再照先知。
我都唔想手術,盡量排到就藥排

別墅

引用:為何這段路這樣難走?我跟老公關係很好很恩

原帖由 misschingching 於 15-11-03 發表

為何這段路這樣難走?
樓主, 好明白你的心情, 我都試過兩次小產, 兩次都係8 wk無左心跳。心裡都係好痛, 記得第二次小產做手術時, 姑娘又係問我知吾知咩事要做手術 .... 本來還忍著淚回答, 後來佢問我之前有無做過, 我答佢第二次時我就崩潰了 ....

所以好明白你的心情, 其實本以為自己做完手術忘記一切, 可以從新出發, 不過頭幾星期真係會不自覺咁喊左出黎 .....

之後我同老公積極搵失敗原因, 做了詳細body check ,.驗血,驗dna, 雖然驗之前醫生都講其實流產係好普遍, 無必要驗咁多, 但為心安, 最後都係去驗, 驗完, 都係無問題, 一切正常, 心裡就叫安落d .... 就當bb之前細胞分裂唔夠靚離開吧 ....

之後全力睇中醫調理身體, 食左2~3個月, 日日食中藥下, (半來諗住食夠半年先開始試) 在無準備下bingo了, 現在12wk , 不過因為之前兩次經歷,總是提心吊膽, 覺得好吾真實, 希望今次成功。。。。

BTW, 我第一次小產係塞藥,但係是醫生幫我塞的, 佢話我可以響屋企自己塞, 但自己塞無塞得咁入, 又可能吾識放, 會影響效果。 最後我係醫生幫我塞, 佢真係放得好入架喎, 仲會禁一禁粒藥等佢痴實, 唔洗個半鐘已經開始痛 ....
記得0個晚痛到抽筋, 諗起都驚, 所以第二次無塞藥, 直接刮 ....

不過兩次經驗, 其實塞藥係對身體無咁傷。

大宅

ginger_girl 發表於 15-11-8 17:01
樓主, 好明白你的心情, 我都試過兩次小產, 兩次都係8 wk無左心跳。心裡都係好痛, 記得第二次小產做手術 ...
我也是好想搵到流產的原因,昨天同老公去台灣檢查免疫系統,2星期後才出報告。我同老公都諗緊驗唔驗基因。

首頁

尾頁

跳至