懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

10 wk 了,還未見心跳,胎囊仲由圓圓地變左扁扁地...醫生話是萎縮了,應該是不成功了

但咁耐以來,完全冇流啡流血現象,唔生長又唔流出來,咁點算啊???真係好唔想刮宮呀 ...

子爵府

胎囊變左型,咁應該真係唔得o勒~

唯有刮宮~之後要坐月補身~

大宅

BK Milk勳章

回覆 #2 fengfeng 的文章

快D恬宮同保養身體,再加油!!!!

民房

咁噶情况應該屬于“稽留流産”(也叫“過期流産”)其實嗰胎應該早期已經停止發育了

要小心處理,壞死噶胚胎長時間留在身體內會釋放有害物質

儘快同醫生商量下點樣做啦

大宅

原文章由 fengfeng 於 08-8-2 14:37 發表
10 wk 了,還未見心跳,胎囊仲由圓圓地變左扁扁地...醫生話是萎縮了,應該是不成功了

但咁耐以來,完全冇流啡流血現象,唔生長又唔流出來,咁點算啊???真係好唔想刮宮呀 ... ...

i have this experience for 2 times.
you can only do the operation or
take drugs. however, i prefer
operation. (some women can't clear
all tissues after drugs).

do this asap. dead tissues can't stay
in your body for too long.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 fengfeng 於 08-8-2 14:37 發表

但咁耐以來,完全冇流啡流血現象,唔生長又唔流出來,咁點算啊???真係好唔想刮宮呀 ... ...

我頭一胎都係同你一樣,bb冇心跳,但係我就有流啡,最後都要去私家醫院刮宮.....唔好唔開心呀,養好身體,繼續努力呀,我e家已經有個女,差不多8個月大啦,仲好健康

複式洋房

我早兩個月都同你一樣, 我就選擇咗食藥,食咗兩日個胎都排清晒,不過個過程會好痛!!
你要加油呀, 快D清咗之後, 好好調理身體再黎過啦!!

複式洋房

Hello,

咁耐以來,完全冇流啡流血現象????? 咁冇痛架?????? or 什麼病狀都冇???????????

Please advise.

大宅

我上一胎都係同你一樣, 個胎仲係孖胎 ! 我最後去咗醫院做刮宮, 之後都無補身, 照正常生活食嘢, 運動, 過咗6個月, 我又有咗, 依家等到十月中可以生得, LEE 胎好好, 樣樣都好正常.... 最緊睇開D, 有咗今次經驗, 你下次會特別小心D! 保重 !!
FR :-D

大宅

yush:冇錯...既無肚痛,又無流啡/流血,所以我都覺得好奇怪...但超聲波顯示係咁 (冇胎心),我都冇辦法

各位,多謝大家鼓勵,我下星期會再搵多一個醫生睇埋,然後再作最後決定

複式洋房

原文章由 fengfeng 於 08-8-3 20:02 發表
yush:冇錯...既無肚痛,又無流啡/流血,所以我都覺得好奇怪...但超聲波顯示係咁 (冇胎心),我都冇辦法

各位,多謝大家鼓勵,我下星期會再搵多一個醫生睇埋,然後再作最後決定 ...

Hello,

Cheer up? Everything will be fine!

是不是在第2次產险, 用陰道unlta sound check 到架????

大宅

原文章由 yush 於 08-8-3 20:21 發表

Hello,

Cheer up? Everything will be fine!

是不是在第2次產险, 用陰道unlta sound check 到架????

不是,第一次照時是 8 wk,照不到胎心;之後每星期照一次,9 wk 時胎囊有大了一點,10 wk 時胎囊扁了少少,但依然沒有胎心.醫生說形狀不好,而這麼久也沒有胎心,應該可以判定是失敗的

大宅

Pls go seeking more advice asap! take care and God will take care you!

大宅

fengfeng,

Don't be so sad ! Add oil ! Wait for the miracle.

Joanne
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

大宅

God bless you.

洋房

你ge情況同我第2次小x一樣,我到9w幾都係無胎心,但又無肚痛/流啡/洗血,好似好正常咁,我e生講已經唔得,同埋唔好留係身體入面咁lor,會發炎or其他唔好ge野,所以我都係食藥排,但都排唔到(但有d人係可以的),之後我都要做刮宮lor,你唔好唔開心啦,要勇敢去面對,可能緣份未到,但終有一日你會有一個健康ge寶寶比你架,加油呀

水晶宮

好媽媽勳章

我上年都係咁既情況,12w幾去照bb仲有心跳&週圍郁,
咁我諗住過左12w就唔怕啦,
我一路都有去健康院做產檢,我個肚仲好大,
懷孕徵狀都有,
點知我20w去c+度照先知bb係13w已經無左,
如果我唔去照都唔知,
我個身個排仲出左d班,唔知咩黎架,
發現左之後先知原來係屍毒
我個時真係接受唔到

大宅

原文章由 kitty0502 於 08-8-4 10:41 發表
我上年都係咁既情況,12w幾去照bb仲有心跳&週圍郁,
咁我諗住過左12w就唔怕啦,
我一路都有去健康院做產檢,我個肚仲好大,
懷孕徵狀都有,
點知我20w去c+度照先知bb係13w已經無左,
如果我唔去照都唔知,
我個身個排仲出左d班,唔知咩 ...

Kitty:你仲慘過我啊!!!已經有胎後才停止生長,仲令人傷心....

我只希望盡量減低對身體的損害,我怕刮宮會好傷啊

水晶宮

好媽媽勳章

真係好傷心,不過依家個天又比返個仔啦
希望佢健健康康啦
原文章由 fengfeng 於 08-8-4 12:48 發表

Kitty:你仲慘過我啊!!!已經有胎後才停止生長,仲令人傷心....

我只希望盡量減低對身體的損害,我怕刮宮會好傷啊

大宅

我聽人講食木瓜會有幾會排出來,妳不坊試下,如果真是唔得就一定去刮宮,我怕會影響下次的BB。

首頁

尾頁

跳至