自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

隔離屋家人真係好Q煩~啊爸同仔都牛高馬大,兩個仔一個15歲,一個13歲,咩都唔識,成日候住我老公休息,放假就利揾,整次所水箱,整水喉,整電製,整電腦........,揾完又揾,星期日就揾5~6次,想休息下都唔得,一家人好好玩下都唔得....好似老馮咁.大佬呀~哩D係人都識架?都係自己學番利架!人地幇過一次,好心就學下啦,揾完又揾,火都利埋.老公都無晒他地附~,今日咁,大熱天時叫人地幇整水箱,熱到成身濕晒,水都唔比支飲,番到屋企先沖左個涼又再揾第二次~第三次~~整咁多次,食早餐撞見都仲要老公請番轉頭~咩白痴人利架!係老公先得閒理他.純粹發泄~

子爵府

一定要推,再唔推佢地,有排你老公整.
再唔係搵定屋企附近維修d舖0既卡片,
佢地搵你老公時,就比卡片佢叫佢搵人黎整.

珍珠宮

你老公又幾好人架喎!!

你鄰居又真係好唔知醜+白痴架喎!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哇.....真係好老馮囉.......
一日搵甘多次...仲要請埋佢地食野.....
同佢有親咩.....
真係要say no la.....
如果唔係....由排煩屎你地呀

男爵府

好媽媽勳章

其實笑笑口咁 say no, 講多幾次就唔會再搵啦.

就係妳地次次ok, 咁咪駛得就駛........

子爵府

叫你老公扮唔舒服丫麻,又會好人成咁既!!!
我諗你鄰居見你老公唔聲唔聲,次次都咁順攤幫佢地,佢地先食住上.

大宅

好媽媽勳章

佢哋面皮+埋成百尺咁厚呀mouth:

大宅

有 d 人係咁架,自己成日有「需要」但又唔去學,奉旨搵朋友幫手,收佢錢又唔好意思,唔收錢又煩死! :;pppp:

子爵府

哇...呢d野好心就俾錢人整啦!
你老公放假有時間都要陪屋企人仲要去打擾人地,真有點兒過份...
不過你老公真係好肯幫人...值得一讚

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

你老公咁似我老公o既
你又好似我
我成日鬧老公
有d人洗到人好盡太過份
我會出聲囉
由女人出聲會好d
話老公唔閒你自己整咁囉

幫人係一個套餐
幫完呢樣又要幫果樣
不過.....幫完人又真係好開心o既
你老公鍾意幫人
值得讚
我唯有咁諗
揀個衰佬時就係鍾意佢肯幫人
抵得諗
咁就睇得開

大宅

真係幾討厭,要学懂 say "NO",否則.......................

原文章由 yanTI 於 08-8-3 17:32 發表
隔離屋家人真係好Q煩~啊爸同仔都牛高馬大,兩個仔一個15歲,一個13歲,咩都唔識,成日候住我老公休息,放假就利揾,整次所水箱,整水喉,整電製,整電腦........,揾完又揾,星期日就揾5~6次,想休息下都唔得,一家人好好玩下都唔 ...
[img align=left]_455.gif[/img]

複式洋房

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-8-3 20:29 發表
你老公咁似我老公o既
你又好似我
我成日鬧老公
有d人洗到人好盡太過份
我會出聲囉
由女人出聲會好d
話老公唔閒你自己整咁囉

幫人係一個套餐
幫完呢樣又要幫果樣
不過.....幫完人又真係好開心o既
你老公鍾意幫人
值 ...

哩家人話佢又唔係唔話又唔係,左鄰右里,朝見口晚見面,搞得唔好就面左左,扮唔得閒和扮瞓左轉頭又揾過,煩到死!!!唯一辦法就係扮病,扮多幾次希望佢地明啦~~老公就係衰好人得滯~

伯爵府

佢屋企都成屋男人, 唔通個個都係癈柴.

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你住邊度架..等我又搬去你隔離住丫 ...有你哩個咁好既鄰居一年都應該慳左唔小維修費...

男爵府

你地真係要say "NO" 或用藉口”SA”佢.

男爵府

好人難做!現在雖然係好煩, 佢2個仔其實都是小朋友, 唯有長遠d睇下啦, 可能有回報呢!
以前我鄰居有個男仔, 成日來我家睇電視, 我地小時又常常與這個哥哥打交, 但母親都樂意代鄰居照顧佢, 這個哥哥長大後, 有一次我父親意外過身, 佢二話不說, 周圍幫我們打點!
回想現在居住鄰社關係咁差, 都會想起這家人!!

大宅

下次再叫咪整場大龍鳳過佢嘆 , 扮整唔倒 , 話叫佢搵個C父整 , 再唔係整壞埋 , 佢以後都唔搵你老公 tim

大宅

下次再叫咪整場大龍鳳過佢嘆 , 扮整唔倒 , 話叫佢搵個C父整 , 再唔係整壞埋 , 佢以後都唔搵你老公 tim

別墅

首頁

尾頁

跳至