跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問程度深定淺 英文每星期幾多堂? net教? 品德好學校

感激

民房

回覆 鬆一鬆 的帖子

培理課程會較隔離明我淺,不會K1就谷學生寫字認字,會等待孩子能力準備好才會教。K2先開始多學術。

但K1都定期有評估,各方面都有睇,一樣會睇學術。K1集中做寫前練習,我個人覺得好好,一到K2寫字無難度。

學校老師好有愛心,K1集中幼兒情緒,出發點正確。

學校以廣東話母語為主要教學語言,但都有普通話和NET, 各每星期一課. 程度合適的。

學校俾我的感覺係簡簡單單,不會有花費多的活動,令小朋友太物質化。

小朋友每天都話返學開心,就係咁。

子爵府

回覆:mk924 的帖子

感謝 因我唔太認識

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:請求培理家長分享課程

好學校

大宅

回覆 鬆一鬆 的帖子

我小朋友今年K3, 朋友說培理比起早幾年明顯深了及多功課了.
平均每日有四樣, 假期有五至六樣, 但學校train得孩子很好, 我小朋友已懂得自己看題目做功課.

令外培理沒有很嗺谷認字, 但他們提倡小朋友愛閱讀.
我小朋友現在已經可以自己讀晒一本故事書了.

老師很有愛心,用獎勵計劃度身去改善每個小朋友的不良習慣, 他們上課真的很開心.

有英文及普通話NET上課. K2起課外活動可以選NET教的英文拼音及普通話班.

子爵府

引用:回覆 鬆一鬆 的帖子我小朋友今年K3, 朋友說

原帖由 carbeN_NG 於 15-11-10 發表
回覆 鬆一鬆 的帖子

我小朋友今年K3, 朋友說培理比起早幾年明顯深了及多功課了.
幾好喎 感者妳的分享 我認識好多 我都好鐘意 但升小一怕叩門名少

大宅

回覆 鬆一鬆 的帖子

校長很愛錫每一個小朋友, 她說如果自行入不到的小朋友, 她會度身為每個小朋友寫一封叩門信, 希望可以幫助她的囝囝囡囡入到心儀小學.
至於學術方面
, 除了學校家長對孩子的幫助也很重要.
因為津校叩門範圍很廣
, 惟有從少培育愛閱讀知識廣敢表達, 才有機會突圍而出.

子爵府

引用:回覆 鬆一鬆 的帖子校長很愛錫每一個小朋友

原帖由 carbeN_NG 於 15-11-11 發表
回覆 鬆一鬆 的帖子

校長很愛錫每一個小朋友, 她說如果自行入不到的小朋友, 她會度身為每個小朋友寫一封叩 ...
校長好好喎

男爵府

培理真係好有愛心, 我姨生女都係讀呢間

男爵府

回覆 carbeN_NG 的帖子

請問是否每天都有外籍老師上英文課?

民房

回覆:CnD 的帖子

一天。但每日都有英文堂

首頁

尾頁

跳至