懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

大宅

I am now 27 weeks, working in Central, but still, a lot of OL or professional are pretending that they are sleepy (Close the eyes right away) when they see me. High school / University students are doing the same

Hong Kong people, what a shame.:cry:

大宅

其實都唔喺咁差!嗰時我大肚,無論搭MTR(Nam Cheong <-> Central)/LRT/WRL(Siu Hong <-> Nam Cheong)/Bus (Central <-> Tuen Mun),都有人讓位俾我.可能我嗰肚比較大(孖b),嗰人
又細粒,好多時都有後生仔/學生妺讓位俾我!有一次嗰西裝哥哥仲喺由中環讓位俾我番屯門. 但啲OL就真喺冇試過囉!但點都好,我們要好好咁教導我們的bb,要做應該做的事.

[ 本文章最後由 LongMaan 於 08-8-15 14:55 編輯 ]

男爵府

2023年兔年勳章

係呀.. 我29wk都無咩人讓,
唉.. 香港人係咁自私架....
不過我覺得 政府 同 mtr, 巴士都有問題, 都無宣傳要讓座既...

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我之前佗bb時都係7個月之後搭火車先間唔中有人讓座...
但而家生左bb, 孭/抱住阿仔搭車就一定有人讓座...
搭巴士時坐近走廊位更會有人主動同我換返窗口位,
怕d人撞到bb....
執仔之手 與仔偕老

大宅

我前日搭巴士,又係遇到d極品啦~~
我見有個婆婆上車,仲拖住一架車仔,佢震震下,架巴士又chok,d所謂健全人仕真係唔會起身讓個位俾佢,咁我唯有起身,跟住特登好大聲同個婆婆講"阿婆,我俾你坐啦".然後個婆婆勁唔好意思,猛話唔使,話我咁大個肚,叫我自己坐.我同婆婆講,我過多幾個站落車,叫佢放心坐啦.

最精彩係有二個坐近門口0既師奶,0係度講"嘩....咁大個肚仲讓俾個阿婆坐",聽到好激氣,好想鬧番佢0地囉!!!你唔讓俾人坐都算啦,依家我讓你都有0野講??係咪有病0架???!!!!

複式洋房

原文章由 sowsws 於 08-8-18 17:29 發表
我前日搭巴士,又係遇到d極品啦~~
我見有個婆婆上車,仲拖住一架車仔,佢震震下,架巴士又chok,d所謂健全人仕真係唔會起身讓個位俾佢,咁我唯有起身,跟住特登好大聲同個婆婆講"阿婆,我俾你坐啦".然後個婆婆勁唔好意思,猛 ...

應該同佢講好D過D 人又唔係老人家又唔係大肚,又四肢健全都唔肯讓俾人坐吖

首頁

尾頁

跳至