自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

上星期係德福間M記買左一個餐, 一個包加4件麥樂雞, 收我50幾蚊, 返到屋企至發現距應該計錯左, 甘無辦法la, 尋日再去太古城間M記, 買一杯巨烽堤子新地(about $10)加一杯大朱古力奶昔(about$9), then個員工黑口黑面同我講: $30.5, 我本身己經想do八達通ga la, 好在我想一想, then同距講: 30蚊買2杯野? 跟住距目無表情, 粒聲吾出甘噤部收銀機, 望都無望我甘指住部八達通機, 意思係叫我do, 我本身想鬧距, but後面實在太多人排隊la....
從li2件事我覺得有D問題, 我覺得因為而家d人好心急, 成曰check都吾check就do落去la....:;pppp:

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Arielchan 於 08-8-4 20:12 發表
上星期係德福間M記買左一個餐, 一個包加4件麥樂雞, 收我50幾蚊, 返到屋企至發現距應該計錯左, 甘無辦法la, 尋日再去太古城間M記, 買一杯巨烽堤子新地(about $10)加一杯大朱古力奶昔(about$9), then個員工黑口黑面同 ...

買外賣我
試過坐車走左睇單先記得比少一杯雪糕
之後好忟啦
打上1083問電話後勁插麥記
我就唔O係左緊住
佢話即時坐車拎雪糕比我
我話你拎到黎都溶哂啦
所以下次經過先拎
過左幾日經過先食番
無蝕

禁止發言

禁止訪問

大宅

所以我唔會用八達通買野,只係用黎搭車.而且M記貴左好多.基本買兩個開心樂園餐已經四十幾蚊.我情願去茶餐廳.

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 Babe仔 於 08-8-4 20:18 發表
咁都得?? 我又未試過喎.....
case 2... 佢之後有無改過個價???
定係你都照do $30.5????

Of course我等距改左至do la

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 awah112 於 08-8-4 20:19 發表

我插到佢暈
(其實自己都有責任,應該CHECK下D食物拎齊未O既)

禁止發言

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

我買親野食都好小心咁check佢齊唔齊,因為買兩三份餐太多濕碎野啦,好多時汁果個人都會漏,但係我老公買親都唔check,次次都漏,真係xyz###:;pppp:

男爵府

醒目開學勳章

我都嘗試過係m記買外賣返到屋企發現留左盒兒童餐既麥樂雞,我都有即時打去鬧佢....我話買外賣都一定有野無,一係無麥樂雞醬。今次連成盒麥樂雞都無呀....
跟住下次再去返同一間麥記拎返...真係唔好蝕比佢,家下係佢地做錯野...拎返係正常架!!!!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

O岩O岩CHECK番前日外賣元綠套餐
先發覺無左2碌手卷呀
點算呀?
前2日無得追啦
激死我喇

珍珠宮

環保接龍勳章

我尋日去Mc Cafe買冰雪士多啤梨脆餅,畀左$30,收銀姐姐無找番$5畀我,要講出聲佢先找!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我買就次次都會check~
但我老公果次買番黎就冇check~
番到黎...得兩人2包個仔食咩?
咪打落去插佢~
我老公8點半度番到黎~
佢地又話要check呢樣check果樣攪到9點幾先伶番個飽上黎~
我話如果我仔咁等法真係餓屎咯...

好彩我唔等,比左自己果個佢先~
我老公開頭話得啦等佢打黎...
見過左差唔多45分鐘都冇聲氣佢先肯聽我講再打落去追...
一問就話check喇剛岩想打番比我地...

講真我唔打落去佢地真係分分鐘當冇件事扮唔記得點攪...

大宅

最近M記D服務真係差左好多,班員工有D真係好串,好似覺得:已經做到忙死,仲要對住你依起掤牙?

有次我又係覺得買貴左,叫佢重覆,佢竟可以同我講:「唔使啦卦?」咁都得?

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

哈, 我上次個飽唔見咁D野tim ar ~~~ 唔見乜, 咪係塊肉lor !!!! 就算你點齊野都可以漏ga !!!! Classic ar ~~
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

我入麥記要訣: 1.入去排隊先諗買咩, 計定大約幾多錢...2. 睇清楚要do幾多錢合唔合預算 3. 一定要睇單, 睇貨, 點哂數先離開....

都唔知做咩..香港而家唔止成街老千...連店舖都係老千咁...

子爵府

好耐無去啦。。
佢地D野越黎越貴呀。。

侯爵府

前2日去買雪糕新地比仔食, 問我'係到食定拎走?' ???

水晶宮

有次老公外買返黎要雞翼比錯麥樂雞(果時已經改左買一條隊拎一條隊,咁裏面有單),打電話落去同佢地講(問我地law返單order no.),跟住佢地即刻拎返上黎咁我地話比返盒麥樂雞佢,佢話唔洗,多左4件麥樂雞食。

大宅

真係貴咗好多,但小朋友鐘意換公仔。

首頁

尾頁

跳至