自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sinyeechu 於 15-11-09 發表

原帖由 澳門媽媽 於 15-11-09 發表
再者,你甘怕人地班肚屙會傳染,你個女少咳左就吾會傳染咩!自己個女就是寶,人地d小朋友就是草!有病咪反 ...

複式洋房

回覆:係咪一間幼稚園老師同副校長應有既態度?

李老師係一位對工作好有熱誠既老師,我遇過不少老師,從來冇一個在公餘時間(晚上)會仔細回覆我小兒情況既老師,仲要每一次都好詳細,好用心咁回答。係攞個心出黎做。
我識既好多家長亦得到過呢位老師既無微不至的關心。我好感恩遇着她。
所以樓主講既對話內容,我係覺得不可至信。
(利申:教過小兒一年)

1bear1dream    發表於 15-11-10 07:22
fannypizza    發表於 15-11-10 00:15

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 PinPin 於 15-11-09 發表只可

原帖由 sinyeechu 於 15-11-09 發表
嗯,不過都預左轉校。
你預左轉啫,但未轉到咪仲要繼續讀~
其實你女上次比人打比人咬,你知道後點解唔即時問老師?

侯爵府

引用:李老師係一位對工作好有熱誠既老師,我遇過

原帖由 oscarlucus 於 15-11-09 發表
李老師係一位對工作好有熱誠既老師,我遇過不少老師,從來冇一個在公餘時間(晚上)會仔細回覆我小兒情況既 ...
原來你係樓主的舊生家長!

侯爵府

引用:真係好嬲今次我係一個有乜就講乜既人!所以

真係好嬲今次
我係一個有乜就講乜既人!所以唔好成日以為我想嘈交。
有舊生家長同你持相反意見喎!我諗你應該要檢討一下自己吧

伯爵府

引用:同意,唔明點解老師幫個小朋友帶口罩都有微

原帖由 kloris1307 於 15-11-09 發表
同意,唔明點解老師幫個小朋友帶口罩都有微言。雖然聽樓主講老師既態度差,但會否係個家長問題先呢?況且只 ...
我都覺得係。如果老師覺得小朋友未好番幫佢带番口罩,我覺得好正路,冇必要講啲咩。

大宅

引用:Quote:原帖由+sinyeechu+於+15-11-09+發表

原帖由 rainbow_ME 於 15-11-09 發表
洗水杯同濕毛巾
唔係廚房洗咪廁所洗囉!
咁你都要寫紙叫姐姐做?
成單野,我覺得樓主打橫黎講,咳少左就可以唔戴口罩?老師戴仲有微言俾老師!而且我估佢平日都係麻煩家長,廚房無水又要學校姐姐洗水杯所以老師都忍左耐

jtw_ki    發表於 15-11-10 00:35
99dogdog    發表於 15-11-10 00:02

大宅

整水喉叫姐姐代洗幾曰?唔怪得老師有反應,積怨太耐啦可能之前成日有要求(但樓主自己唔覺,只覺老師應份的)一句唔該巳經好有禮貎,學校拒絕就天打雷劈

水晶宮

引用:照你字面睇,我唔認同老師個態度,但佢只係

原帖由 szesze_lam 於 15-11-09 發表
照你字面睇,我唔認同老師個態度,但佢只係幫你個女帶上口罩,你講個句其實下次點點點就唔駛幫佢帶啦,哩句 ...
Agree, 我都覺得老師態度係有問題,但樓主都好多無理要求!你叫個老師幫帶口罩,之後又冇通知話唔帶,人地帶咗又話人;根本帶多咗日口罩有乜咁大不了?其他同學肚痾又要通知你,都幾得意!

轉新校最好interview吓間學校既老師以免有同類事件再發生!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 sinyeechu 於 15-11-09 發表

我咪系話你呢句好串L0!〈如果果日我冇幫佢帶你地可以唔洗帶架啦(完住真係平和咁同佢講,當時我老公都在場 ...
係囉!咁如果有學生勁咳但家長冇幫佢戴口罩,咁老師又唔理,咪俾佢係度播菌傳染其他小朋友?

子爵府

人夾人姐,唔岩咪算囉!
最緊要小朋友開心!
人總會徧心,老師都會對某同學好某家長好!
睇開啲,唔好諗邊個岩喇,move on!
希望下次遇到夾你既老師!

男爵府

水sun 發表於 15-11-9 23:33
我有少少係覺得老師對你其實本身都積積埋埋都有好多不滿 再加埋今日呢單 佢先會對你無禮

...
同意。因爲老師冇理由樓主一講嘢就叫樓主直接去同校長講。同埋老師一定已經向校長交待過之前既事情。
樓主有冇'前傳'可以交待下?

大宅

Er...同學肚屙都要同你講, 咁咪好唔得閒? 大佬一班當你得20人, 但日日都有人sick leave 咖啦, 點可能日日公佈邊個有咩病?
病情呢啲野, 私穩黎咖喎, 無可能講比全部人聽, 張小明肚屙左3 日, 陳大文流左鼻水5日
不過, 如果出水豆, 手足口果啲, 就應該要出通告嘅

其實, 你諗下自己返工, hr 都唔會公佈邊個咩病無返啦,
唔通有人係公司爆完石, 又要inform 全公司有人屙左屎有好多菌咩, 比啲代入感, 自己再諗下啦

大宅

樓主
你要求咁高又叻,可以考慮home sch。
1/ 你教到兩位小朋友唔打架,不如分享下,我兩歲細仔成日咬四歲哥哥。
2/ 你既然唔打架都教到,何以帶囗罩教唔到?
3/ 肚痾唔需要廣傳吧,又唔係傳染病
4/ 我身同感受,幼稚園校長老師其實好..., 自己仔女自己睇緊d.

大宅

引用:Quote:原帖由+澳門媽媽+於+15-11-09+發表我

原帖由 厚多士 於 15-11-10 發表
係囉!咁如果有學生勁咳但家長冇幫佢戴口罩,咁老師又唔理,咪俾佢係度播菌傳染其他小朋友?

...
佢自己個女咳又好話老師戴口罩,人地肚痾就鬼殺咁嘈,又話驚有菌,好自私

子爵府

回覆:sinyeechu 的帖子

你女k1?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 澳門媽媽 於 15-11-09 發表我

原帖由 厚多士 於 15-11-10 發表

...
跟住可能又有個家長向老師投訴做咩學生咳唔要求佢帶口罩,染到我小朋友點算

水晶宮

引用:Quote:原帖由+sinyeechu+於+15-11-09+發表

再者,你甘怕人地班肚屙會傳染,你個女少咳左就吾會傳染咩!自己個女就是寶,人地d小朋友就是草!有病咪反 ...
樓主性格最好home school, 好難滿足到佢!

大宅

口罩果度,樓主似乎小朋友有時咳一兩聲老師都會同佢帶,其實你果句「你見我無同佢帶你就唔洗同佢帶」真係有D難頂,你同老師校長嘈得咁激其實唔會只因一單口罩事件就咁,以前積落一獲過,嘅然唔開心不如轉校吧啦,但幼教老師好少咁癲,我唔敢聽你一方面引述而評論

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 水sun 於 15-11-09 發表我有

其實我之前一路冇鬧過佢,冇比說話佢聽過,只不過會寫字條話比佢同另一個老師知,我個女果日:例如我有幾日 ...
樓主,不如你檢討吓你自己有冇問題先啦!

其實真係好少事

首頁
34567...13

尾頁

跳至