跳至

首頁

尾頁

複式洋房

hihi:

各位媽咪好, 我個女女不嬲飲開 A+1, 其實都無物問題, 機本上日日都有 c 柯架, 不過皮膚就無咁好, 白唔白已經唔好, 皮膚有小小敏感, 一來天氣熱啦, 2來口水流得好勁, 所以我想係度問下各位媽咪食緊咩奶粉同可否講小小有咩好處, 因為我都想同阿女轉....

thxthx

複式洋房

我個仔是食人奶+思敏兒, 我覺得亞b食得ok, 有士柯就唔洗轉奶粉

大宅

我囝囝食緊惠氏冇咩問題, 食得幾好會一直食落去. 但膚色同流口水跟奶粉冇咩關係喎!

民房

I think A+ is OK, but my child's doctor says A+ no. 4 is too 熱氣, he says we can stick to A+ no. 3. Also, he says we can 開稀啲 because A+ is too sweet. He says it is OK because when the babies are old enough they actually depend mainly on table food, so it is OK to 開稀啲, overall I think A+ is OK at least to my child.

原文章由 SaSaHon 於 08-8-5 23:14 發表
我囝囝食緊惠氏冇咩問題, 食得幾好會一直食落去. 但膚色同流口水跟奶粉冇咩關係喎!

大宅

Kuri係食人奶加森永,佢啲皮膚都好好,冇乜敏感,都幾滑淨,cc就2日1次啦,佢係大隻bb,都有成21磅

民房

boy boy食Friso都幾好呀﹗唔係太覺佢熱氣都算ok啦﹗

民房

bb食緊豆奶雅培愛心美,當初係醫生叫食o既,因為d皮膚唔係咁好,但後來發覺好似唔關奶粉事,所以黎緊會轉森永
bb半歲都有8.15kg,都算正常o既..

複式洋房

BB食雅培恩美力2號, 鍾意食2號多過食1號好多呀﹗一直都無粒粒, POO POO都OK呀﹗

大宅

我阿b食明治... 日日都有c痾... 質地都ok.. 唔係硬野..

皮膚我覺得都唔錯... 出世時都黑黑黃黃... 依幾都叫做白裡透紅... 同埋d親友隔大約一個月見佢一次.. 每次都話佢白左... 無出粒粒

至於體重... 半歲有18磅... 中規中舉啦... 好多人都話食明治會好肥仔... 我又唔覺... 因為對比返熱量, 調整脂肪及脂質的含量其實明治係幾隻熱門日本奶粉之中最低的... 最緊要佢DHA, 葉酸, 核甘酸同埋胡蘿蔔素係幾隻中最高... 都食得唔錯呀~

大宅

原文章由 tsuisuiping 於 08-8-5 15:42 發表
hihi:

各位媽咪好, 我個女女不嬲飲開 A+1, 其實都無物問題, 機本上日日都有 c 柯架, 不過皮膚就無咁好, 白唔白已經唔好, 皮膚有小小敏感, 一來天氣熱啦, 2來口水流得好勁, 所以我想係度問下各位媽咪食緊咩奶粉同可 ...

不過都係o個句.. 日日有c痾其實唔洗轉奶粉....
天氣熱出汗多同埋口水流得太多而令bb皮膚唔好哩d問題你先解決睇下會唔會好d... 勤d同阿b清潔應該有改善的...

複式洋房

我bb食思敏兒
便便會綠色

洋房

我呀仔都是食a+ 的, 現在轉 了2號仔, 和日日都有c 柯, 可能皮膚差小小, 所以我會2星期比bb飲開奶茶

別墅

我B仔一路都係食思敏兒, POO POO 同皮膚OK.
中途(約2.5個月時)曾經轉過FRISO, 但便便唔OK.

複式洋房

my bb also drinks A+, she also has皮膚有小小敏感 around her mouth, but not everyday, red color spots. mostly日日都有 c 柯, occationally two days one time.

原文章由 tsuisuiping 於 08-8-5 15:42 發表
hihi:

各位媽咪好, 我個女女不嬲飲開 A+1, 其實都無物問題, 機本上日日都有 c 柯架, 不過皮膚就無咁好, 白唔白已經唔好, 皮膚有小小敏感, 一來天氣熱啦, 2來口水流得好勁, 所以我想係度問下各位媽咪食緊咩奶粉同可 ...

http://lb3f.lilypie.com/TikiMobile.php/Nuao

別墅

我個bb食森永低敏,每日有一兩次cc。

[ 本文章最後由 mui0_0mui 於 08-8-6 12:00 編輯 ]

別墅

我個B食A+,皮膚間中有小小粒粒,唔嚴重,BUT 日日有C柯,所以我覺得都OK,尤其是而家佢12點個餐已食粥仔,嚟緊夜晚7點都會,變相一日都係食2-3食奶,所以我自己唔主張轉,費事唔啱佢重攪壞腸胃

禁止發言

別墅

頭 6 個月全人奶
6個月後就人奶 + 和光堂
POOH POOH OK,日日都有 ~

大宅

畀面勳章

人奶 + A+ 幾好吖! 每日都有CC! 而家仲食緊1號, 諗住9個月先同佢轉2號!

別墅

BB而家飲人奶(極少量)+牛欄牌2號,其實每日大概飲3次奶,而每日有1~2次pu pu,都OK啦~

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!muVS2nCRFRTzOqdWsoPrjg

首頁

尾頁

跳至