自由報料

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

高齡牛師奶 發表於 16-1-22 08:43
Be

Any idea when the SCB promotion Ends ? $50000 give 30000 miles
牛師奶:

推廣期
階段1: 2015年12月15日至 2016年1月14日
階段2: 2016年1月15日至 2月14日

SCB VISA only !

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

高齡牛師奶 發表於 16-1-22 09:42
Chrischo2002
現在Waive $300 Conversion Fee ar !! 10月底前 終於等到啦
牛師奶, waive $300是渣打任何咭?thanks! 剛剛太心急

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 16-1-22 11:24
任何咭還是AE only ?

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 16-1-22 12:00
我又好亂啦......想問多次.....

HSBC VS 賞食飯 , Friday $9000 Limit, 如果今日 look $ 9000係幾錢 1 Mi ...
HSBC 無左friday ,
copy FM 小斯:

2016年1月4日起將開始調低asiamiles兌換率,由依家RC$1兌15里,變到RC$1=10里。
HSBC 金卡/白金/卓越理財/運籌理財 (以下計算為假設你放晒5倍落同一類別):
本地簽賬:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅自選獎賞類別:$1=6分 / $4.17 = 1里)
海外簽賬(1.95%手續費) :$1=1分 / $25 = 1里 (最紅自選獎賞類別:$1=6分 / $4.17 = 1里)
自動轉賬繳交賬單:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅自選獎賞類別:$1=6分 / $4.17 = 1里)
網上繳費賬單:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅自選獎賞類別:$1=6分 / $4.17 = 1里)

網上購物:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅自選獎賞類別:$1=6分 / $4.17 = 1里)

八達通自動增值:$1=1分 / $25 = 1里

分期簽賬:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅自選獎賞類別:$1=6分 / $4.17 = 1里)
Visa Signature (以下計算為假設你放晒5倍落同一類別):
本地簽賬:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅自選獎賞類別:$1=9分 / $2.78= 1里;唔中你揀果個類別就:$1=4分 / $6.25 = 1里)
海外簽賬(1.95%手續費) :$1=1分 / $25 = 1里 (最紅獎賞類別:$1=9分 / $2.78= 1里;唔中你揀果個類別就:$1=4分 / $6.25 = 1里)
自動轉賬繳交賬單:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅獎賞類別:$1=9分 / $2.78= 1里;唔中你揀果個類別就:$1=4分 / $6.25 = 1里)
網上繳費賬單:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅獎賞類別:$1=9分 / $2.78= 1里;唔中你揀果個類別就:$1=4分 / $6.25 = 1里)

網上購物:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅獎賞類別:$1=9分 / $2.78= 1里;唔中你揀果個類別就:$1=4分 / $6.25 = 1里)

八達通自動增值:$1=1分 / $25 = 1里

分期簽賬:$1=1分 / $25 = 1里 (最紅獎賞類別:$1=9分 / $2.78= 1里;唔中你揀果個類別就:$1=4分 / $6.25 = 1里)

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 16-1-22 13:18
已經滿曬啦
咁快

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 16-1-22 13:32
抽6th 次,終於有$100 !好過冇!

想問渣打如我有master咭, 好無申請張AE來waive $300 handling charge 呢? 我咁做有得唔得?

水晶宮

be 發表於 16-1-22 15:23
我等緊hsbc會遲d出返最紅星期五,大家應齊心唔好簽咁多住

水晶宮

seesee1010 發表於 16-1-24 16:30
見vs分抵好多,舊年hsbc叫我申請vs時有500蚊agnes b送,但我冇申請,而家我想申請,vs係咪好多時都冇迎新禮 ...
VS 不是用做迎新!

水晶宮

skylingac 發表於 16-1-26 09:35
請教。$500 citysuper 我見到個promote. 但450回贈是什麼?哪裡可以看到?thanks

...
Good Life冬日賞渣打 / MANHATTAN信用卡讓您日日盡情購物,更可與摯愛共度溫暖假期!憑卡簽賬滿指定金額,保證有賞:

賞您30,000「亞洲萬里通」里數*或高達10%現金回贈#
累積任何合資格簽賬
(該階段)奬賞最高奬賞
(該階段/
整個推廣期)
HK$50,000 或以上
(渣打Visa卡客戶獨家優惠)30,000「亞洲萬里通」里數*
(以兌換日本來回機票)
HK$10,000 或以上10%現金回贈#
(HK$500或以上之單一合資格簽賬)HK$450 / $900
HK$5,000 – $9,9995%現金回贈#
(HK$500或以上之單一合資格簽賬)HK$250 / $500
推廣期
階段1: 2015年12月15日至 2016年1月14日
階段2: 2016年1月15日至 2月14日

水晶宮

skylingac 發表於 16-1-26 11:02
請問 呢個$450回購同$500citysuper 是同時有嗎?定是但有一邊?謝謝
同時可以, 因為$450回是信用咭簽賬優惠(要登記), 而$500citysuper是在海港城用渣打咭購物, 在海港城即時換埋!

水晶宮

skylingac 發表於 16-1-26 11:18

好在琴日忍住手話要上黎問左先買。
你是一樣貨品$14000定是夾埋幾樣, 因為佢都要睇單的, 最好買前去渣打海港城counter問問先, 早小小去問左先, 近來多人,

skylingac    發表於 16-1-26 11:34

水晶宮

be 發表於 16-1-27 11:25
我今次真係中伏:BEA銀聯簽了$2600食飯,還欠$500才有8%回贈,但好多食店都唔收銀聯,激氣

...
銀聯都係有點問題, 不是全部地方收,

be, 仲有幾日, 加油, 一係打去問定大的食肆收唔收才去!

水晶宮

Jessieyin 發表於 16-1-27 12:09
之前Am Promotion,分類別果個,已經入咗Am
thanks Jessie, 等我check check!

想多問, HSBC 個抽獎是每日只可抽一次嗎?

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 16-1-27 12:23
即係可以唔止一次
牛師奶, thanks!

水晶宮

Jessieyin 發表於 16-1-27 12:33
唔係,一次意思係同一商戶同一日最多一次,同一日唔同商戶就可以多過一次

...
Jessie , thanks!

水晶宮

Jessieyin 發表於 16-1-27 13:55
一直都有講自助餐唔計!
你睇下啲細terms,有寫酒店宴會,餐酒果啲全部唔計!
另外底單通常下方有寫咩類別 ...
酒店自助餐可能是一d d, 我睇返2015 HSBC 出的年度消費記錄, 我係有一單酒店自助餐計落酒店消費!

水晶宮

Jessieyin 發表於 16-1-27 14:17
有年度消費紀錄睇咁好?
我每年都食好多次自助餐,除咗Hsbc有折外,就會揀其他卡用,次次底單都係Hotel類

...
有呀, 剛剛今個月出個張 VS statement 有show!

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 16-2-3 09:06
ah be, Jessieyin, Babyronxo , chrischo2002 早晨, 有嘢問:

如果我用一張 HSBC PLatinum 加1張 VS 係同 ...
牛師奶, HSBC 日日都話已送出8萬元, 還是已經無得抽?

水晶宮

各位姊妹, 新年進步, 賺多D里數!

水晶宮

高齡牛師奶 發表於 16-2-18 08:55
Hello ! Happy New Year !

好開心WOR, 尋日 HSBC send invitation 申請Diamond Union, 送300 RC ...
hi, 好正啊, 希望我都有啦

首頁

尾頁

跳至