興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 alice_ice 於 08-8-29 15:29 發表
請問你係邊度買 ?
安心保是什麼 ? 謝謝 !

~~~~~~~~~~~~~~~

係豐澤提供的額外兩年保用, 不過, 電子產品, 真係3年後都 out 晒

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 chloepapa 於 08-8-29 16:17 發表

係豐澤提供的額外兩smi年保用, 不過, 電子產品, 真係3年後都 out 晒

屋企有小朋友,買個保障安全D

男爵府

我想問如果唔小心鏡頭跌落地, 安心保又保唔保呢?

伯爵府

原文章由 cy.muimui 於 08-8-29 23:13 發表
我想問如果唔小心鏡頭跌落地, 安心保又保唔保呢?

安心保只係加$648,如果你個鏡頭係跌爛咗,佢會換個新俾你,3年內包所有維修,唔使再俾錢,相機機身都係,只要係TOTAL LOST,就會換新機,總之你TOTAL可以CLAIM返你買機時個$6380

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 kayingivy 於 08-8-30 10:11 AM 發表

安心保只係加$648,如果你個鏡頭係跌爛咗,佢會換個新俾你,3年內包所有維修,唔使再俾錢,相機機身都係,只要係TOTAL LOST,就會換新機,總之你TOTAL可以CLAIM返你買機時個$6380 ...

聽聞係一d 情況下係唔包, 有人賠唔到,
terms有講
"由於意外或人為損壞、爆竊、偷竊、液體滲漏、侵蝕、動物或昆蟲導致之損害、誤用、濫用或由非認可之人員維修貨品而導致的損失。若貨品之保障範圍包括意外損壞,則以本合約「意外損壞」項所述為準。 "
不過幾百蚊當買個安心都okay 既

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Canon入門機既保養係兩年保養加機身兩年保險(保險只係包機身唔包鏡頭), 所以安心保可能只係得一年保養, $600幾一年保又值唔值呢?

Canon 的兩年意外保
意外損壞修理計劃
  • 用戶所購買之EOS 450D相機如在兩年內因跌碰、火災或水浸等意外而損毀,仍可享有佳能的專業維修服務,而維修費之上限僅為港幣$400。
意外損壞換購計劃
  • 若於首年內遇上盜竊、搶劫等意外而遺失*3相機,用戶只需繳付港幣$800便可購買一部全新之EOS 450D相機或同級機種*4。
  • 若此類意外於次年發生,用戶仍可以當時定價之一半價錢,購買一部全新之EOS 450D相機或同級機種*4
*2 用戶於兩年保障期內只可獲得一次意外維修或購買新機優惠。
*3 需遞交警方報告。
*4 佳能保留絕對的全權酌情決定。
  • 用戶需於購買相機的14日內在 www.canon.com.hk 的網站填妥保修登記。
  • 佳能將寄出確認函予用戶以茲核實,「2年意外保障計劃」方始生效。

注意:如用戶填妥保修登記後的兩星期仍未收到確認函請致電3191-2333查詢。

原文章由 KnN 於 08-8-30 11:11 發表

terms有講
"由於意外或人為損壞、爆竊、偷竊、液體滲漏、侵蝕、動物或昆蟲導致之損害、誤用、濫用或由非認可之人員維修貨品而導致的損失。若貨品之保障範圍包括意外損壞,則以 ...

[ 本文章最後由 clpapa 於 08-8-30 11:44 編輯 ]

洋房

上星期我两個同事响"成成"1人買1部 body, $4950..cash..送4G card + 保護貼
http://hk.myblog.yahoo.com/kof-u

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Kingofiu 於 08-8-30 14:25 發表
上星期我两個同事响"成成"1人買1部 body, $4950..cash..送4G card + 保護貼

請問"成成"kit set幾錢?我已miss左匯豐的500回贈期啦, 有邊間會平的呢?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Kingofiu 於 08-8-30 14:25 發表

嘩!!! 咁平啦!!
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

伯爵府

原文章由 KnN 於 08-8-30 11:11 發表

terms有講
"由於意外或人為損壞、爆竊、偷竊、液體滲漏、侵蝕、動物或昆蟲導致之損害、誤用、濫用或由非認可之人員維修貨品而導致的損失。若貨品之保障範圍包括意外損壞,則以 ...

唔係喎,而家豐澤號安心保,包埋人為,水浸,就算你得返機身編號塊鐵牌仔都會賠部新號俾你。
同埋我問得好清楚,CANON果個兩年保,有乜事攞去都要先放低$300作為基本檢查費,仲有其他唔知乜,但豐澤果個就唔係,都係由CANON維修,但就所有費用唔使再俾,CANON會同豐澤果邊收

[ 本文章最後由 kayingivy 於 08-8-30 18:54 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 kayingivy 於 08-8-30 06:53 PM 發表

唔係喎,而家豐澤號安心保,包埋人為,水浸,就算你得返機身編號塊鐵牌仔都會賠部新號俾你。
同埋我問得好清楚,CANON果個兩年保,有乜事攞去都要先放低$300作為基本檢查費,仲有其他唔知乜,但豐澤果個就唔係,都係由CANON維修,但就所 ...

係咪sales咁同你講呀?
都真係要claim 果陣就無咁爽嫁喇.我之前係dxhome 見有數位都補唔晒,叫人唔使買呢個保.亦有ching 講佢地claim 到晒.但係買hi-fi, nb 果d   
當買多個保險都ok 既. 我quote 出黎果段係安心保入面既terms 黎嫁.

[ 本文章最後由 KnN 於 08-8-30 19:05 編輯 ]

伯爵府

原文章由 KnN 於 08-8-30 19:00 發表

係咪sales咁同你講呀?
都真係要claim 果陣就無咁爽嫁喇.我之前係dxhome 見有數位都補唔晒,叫人唔使買呢個保.亦有ching 講佢地claim 到晒.但係買hi-fi, nb 果d   
當買多個保險都ok 既. 我quote 出黎果段係安心保入面 ...

以我所知,只要canon clam豐澤個價,高過你買機時個價,就會賠部新機,我遲d都要攞部850is去整,到時再睇下掂

別墅

請問而家買450d邊度有優惠呀?

我係超新手, 所以諗住都係向大舖個度買...

王國長老

王國長老

原文章由 clpapa 於 08-8-30 11:43 發表
Canon入門機既保養係兩年保養加機身兩年保險(保險只係包機身唔包鏡頭), 所以安心保可能只係得一年保養, $600幾一年保又值唔值呢?

Canon 的兩年意外保
意外損壞修理計劃用戶所購買之EOS 450D相機如在兩年內因跌碰 ...

我都係咁話,買既時候豐澤個sales介紹我話機身本身有年保養, 加埋個安心保等於平均每年三百幾, 當時我唔要安心保, 返到屋企先留意到係有兩年保養, 好彩冇買! 兩年後,可能我都出新機啦!
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

版主

剛剛去左問, 450D KIT SET 新價係 $5,680
送 4G 咭, 副廠電, 保護貼

(1000D KIT SET 都要 $4,800)

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 chloepapa 於 08-9-6 23:10 發表
剛剛去左問, 450D KIT SET 新價係 $5,680
送 4G 咭, 副廠電, 保護貼

(1000D KIT SET 都要 $4,800)

請問你係問邊間?係咪信用卡優惠先咁平?

版主

原文章由 ccdccl 於 08-9-7 14:03 發表

請問你係問邊間?係咪信用卡優惠先咁平?

星際城市, digital city
唔係credit card 優惠
不過要 cash

子爵府

真係好多人對450D有興趣呀, 早排去左試機!

首頁

尾頁

跳至