跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

點先肯定買番來用到4G?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

複式洋房

引用:點先肯定買番來用到4G

原帖由 auntie_big 於 15-11-11 發表
我長期買香港手機回美,用到4G, iphone samsung LG 都用過,無事

我乜都無check 就係百老x 買乍

反而c6堅持買美機,他返香港就麻煩d ,部機 lock 要攪一輪,唔係香港,去旅行都係

香港機就即插即用

複式洋房

不過我早前係經常往返兩地,剛先定居美國

別墅

回覆:llpig 的帖子

但我部香港機在美國用有時顯示有4G, 但從無出現有LTE, 可能頻率唔同,總覺得在香港用部機速度快過美國網絡. 你又覺唔覺?

複式洋房

引用:但我部香港機在美國用有時顯示有4G, 但從無

原帖由 Doreayu 於 15-11-12 發表
但我部香港機在美國用有時顯示有4G, 但從無出現有LTE, 可能頻率唔同,總覺得在香港用部機速度快過美國網絡. ...
可能我都只係簡單 whatsapp 察覺唔到有乜唔同,反而去 T mobile 出電話卡時,個 sales 話,因為我手機唔係 T mobile 出,速度會慢d , 但我又係唔覺

不過我係街既用量唔多!

複式洋房

下,唔係,你啱,我記得要用到美國4G ,要買某 d 頻譜機,唔係個個香港 model得, 好似話要揀世界 band, 我係我香港朋友幫我check, 等我問他香港買,美國用,要注意乜,但應該要好幾日,問到話你知

複式洋房

失憶,唔係乜都無 check, 係我電子顧問幫我攪掂, sorry sorry!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 auntie_big 於 15-11-11 發表

原帖由 llpig 於 15-11-12 發表
下,唔係,你啱,我記得要用到美國4G ,要買某 d 頻譜機,唔係個個香港 model得, 好似話要揀世界 band, 我 ...
Thanks唔該晒

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

別墅

回覆:auntie_big 的帖子

有D機既頻譜係呢邊5work. 我有部sony完全5work电話都收5到... LG PRO2收到不過得2ginternet...你要問清楚呀!

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆:有冇人試過係香港買手機番美國用?

我係HK帶過Note2, S3, S4, iphone4 都冇問題,正常使用

大宅

我部Samsung 係用唔到4G(>_<),現在出街上網勁慢,現在唯有出街唔上網,係返到屋企用wifi 上網。

大宅

題外話: 我之前到美國,電話上網速度好慢,以為係張sim card 問題,去t~mobile 問,我覺得d sales 好唔得,排左好耐隊,終於到我問時,個sales第一樣野就同我講,唔係係t~mobile買既手機,用佢地既service 來上網係會慢好多,之後個sales又纙左我手機,走左去問經理,之後得出來個答案真係聽到我火都來呀,個sales同我講,現在t~mobile既發訊站要更改d 野,咁有一d客戶會被選中signal 收取得慢d, 而我就係被選中既客人之一,佢叫我等到發訊站修改好唯止就得啦,咁我同佢講,我用左佢地個service 都成三個月,都一直咁慢,咁我可以點做好,個sales就話,佢都唔知,只可以叫我一直等,仲叫我有什麼事就打去比customer service那邊,店舖只是負責sale野, 開單,佢地係唔會幫到我,我當時真係氣到爆,後來我先知有些電話係香港買,係用唔到4g, 我個部就係其中既一部(>_<)

公爵府

auntie_big 發表於 15-11-11 16:12
我呢幾年都帶仔返美國過暑假,我都係用香港手機,買 T Mobile 或者 AT&T 嘅 prepaid sim,用過 iPhone4,Samsung S3 同 Sony Xperia Z4,全部都冇問題喎

首頁

尾頁

跳至