想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:如果自然排清,小產後嚟咗一次m就可再計劃

原帖由 PhoebeFong 於 15-11-13 發表
如果自然排清,小產後嚟咗一次m就可再計劃生育架喇,不過最好睇中醫調理吓身體先,因始終小產過會元氣大傷 ...
即係清晒黎第1次m就可以即計劃?

咁你等幾耐先黎返m?

複式洋房

畀面勳章

回覆 che13 的帖子

多謝你提點,我覆診問下醫生點做先,thxar

複式洋房

回覆:Dot0716 的帖子

唔需要做手術挖宮,自然排清嘅就係小產完嚟完第一次m就可以架喇,我個時小產完後一個月就正常嚟返m喇!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆:自然流產想生BB

我原本都係出年六月b, 預產期差同我生日同一日, 點知上個月尾就小x 左, 呢個星期覆診完醫生話已經排清, 仲話黎一次m後就可以開工
不過中醫就話最好兩三個月先,因為太快好大機會再流, 而家極想快啲黎m 就好了

民房

我今年4月因咳,就小產了,但現在都未可以再有,因咳還有,我都好想快些有bb,但我知一定要醫好先可以再有。希望大家可以快些再懷孕

男爵府

apelok 發表於 15-11-13 23:29
我原本都係出年六月b, 預產期差同我生日同一日, 點知上個月尾就小x 左, 呢個星期覆診完醫生話已經排清, ...

同意,我呢排真係勁攰,成日想訓,過2個月再算訓教緊要

複式洋房

回覆 Dot0716 的帖子

我是自然排出,整個䑋完整排了出來,沒有做任何塞藥或其他

複式洋房

我原本都是6月做媽媽,一直無問題,只是出少少血,
過了一天便失去了小B,真的很傷心,但想再有第二個,
但有陰影,好怕下一個又是這樣會承受唔到

侯爵府

引用:我原本都是6月做媽媽,一直無問題,只是出

原帖由 thegreen 於 15-11-14 發表

我心情同你一樣

侯爵府

引用:我原本都是6月做媽媽,一直無問題,只是出

我連流啡一滴血都無見過,就咁停了心跳
我都係6月mama

別墅

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+thegreen+於+15-11-14+10:14+

回覆 Dot0716 的帖子
我都係成個long自己排出,諗番起都驚驚,冇事的話,我都係6月媽媽

男爵府

點解我地全部本身6月都係咁架....
其實唔好似為自己後生就乜都唔理,我以前都係咁諗,我之前都諗住唔生,怕死,之後又改變主意想試下做媽媽,點知我25歲時有左第一胎,去醫院照Oscar 點知頭皮厚,最後t18有事,到21w要做人工流產,過程都好辛苦,我發冷又發高燒又嘔,但我最終捱過...醫生話我係高危,每次我有bb都要抽x毛,之後4個月之後我有左而家個仔,我當時去到醫院又係照Oscar,頸皮又厚...不過無上次咁厚..但要即日抽x毛...最終報告無事平安出世,到而家就黎4歲,到左今個月月頭又7week小x左...可能我每次再要bb都咁麻煩....但我都會繼續努力再試...下次會平安出世...大家都要加油吖....唔好放棄,小天使走左下次會健康返黎搵我地架!最緊要養好身體!

侯爵府

引用:點解我地全部本身6月都係咁架....其實唔好

原帖由 che13 於 15-11-14 發表
點解我地全部本身6月都係咁架....
其實唔好似為自己後生就乜都唔理,我以前都係咁諗,我之前都諗住唔 ...
我身邊都識唔少6月mama有咁的遭遇,只可以講早期流失機率好高

不過我都仲好樂觀,雖然第1次不幸,但仍然希望儘快回復正常,重新開始

侯爵府

引用:Quote:原帖由 thegreen 於 15-11-14 發表本

原帖由 nicole0223 於 15-11-14 發表
我都係成個long自己排出,諗番起都驚驚,冇事的話,我都係6月媽媽

...
我第一次排出都

之後有經驗再排,無咁驚,仲鎮定去檢視佢係唔係,可惜血太多望唔清又係toilet,希望排清

別墅

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+nicole0223+於+15-11-14+發表

原帖由 Dot0716 於 15-11-14 發表
我第一次排出都

之後有經驗再排,無咁驚,仲鎮定去檢視佢係唔係,可惜血太多望唔清又係toilet,希望 ...
所以我今日去左睇中醫,清埋入面,跟手補埋

男爵府

Dot0716 發表於 15-11-14 11:51
我身邊都識唔少6月mama有咁的遭遇,只可以講早期流失機率好高

不過我都仲好樂觀,雖然第1次不幸,但 ...

下次一定無事o既!今次都係自己衰,又要湊仔,有時又某低手洗校服,跟住有一日大執屋搞到見紅!下次我肯定乜都唔做!搞到陀得唔好

大宅

我上年10月, 6 weeks 見紅, 第2日BB 已自然排出, 原本都係今年6月出世, 當時真的好傷心, 因為追左年半先中, 點知最後又無左, 都會怪是否自己不夠休息導致小X, 經過一年, 我而家有左12 weeks, 原來早期, 6 weeks -8weeks 小產真的好普遍, 也不關我們休息問題, 而係個胎本身健唔健康, 唔健康, 分裂唔到, 身體就會自行淘汰, 所以各位JM, 不要灰心, 好好養好身體同情緒, BB 等緊你們, 加油

侯爵府

引用:我上年10月, 6 weeks 見紅, 第2日BB 已自然

原帖由 珍寶寶貝 於 15-11-14 發表
我上年10月, 6 weeks 見紅, 第2日BB 已自然排出, 原本都係今年6月出世, 當時真的好傷心, 因為追左年半先中, ...
我都有咁諗,心裡自然舒服d
但有時都感觸傷感,不過我都會積極面對,重新開始

侯爵府

引用:Quote:Dot0716 發表於 15-11-14 11:51 我身

原帖由 che13 於 15-11-14 發表
下次一定無事o既!今次都係自己衰,又要湊仔,有時又某低手洗校服,跟住有一日大執屋搞到見紅!下次我肯定 ...
唔好怪自己,其實胚胎唔正常健康,早期流失好正常汰弱留強嘅情況

男爵府

Dot0716 發表於 15-11-14 12:45
唔好怪自己,其實胚胎唔正常健康,早期流失好正常汰弱留強嘅情況

咁又係.....

首頁

尾頁

跳至