自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

有冇人好似我咁,,明知自己失控大洗,,所以唔俾自己用/申請信用卡架呢?46個張都cut埋,一齊淨用現金,,eps都可免則免

水晶宮

回覆:唔用信用卡

我有好多張,有啲之前為禮品所以已經收起冇用(因永久免年費),平時用極都係果兩張;從冇試過碌爆,每期一定找清卡數!

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都有好多張,但我好少亂簽亂買野

男爵府

我一張都無

子爵府

畀面勳章

冇咭一身輕
Cash only

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

2張卡

別墅

用緊附屬卡
但除咗買機票
幾乎冇用過
鍾意比現金
知道自己每個月使咗幾多錢

男爵府

引用:有冇人好似我咁,,明知自己失控大洗,,所

原帖由 keitani 於 15-11-15 發表
有冇人好似我咁,,明知自己失控大洗,,所以唔俾自己用/申請信用卡架呢?46個張都cut埋,一齊淨用現金,, ...
我都係,cash only! 咁樣買嘢會無咁衝動!

侯爵府

我覺得好好用,有優惠之餘,買樓我都碌架,賺唔少積分

侯爵府

一張都冇

侯爵府

好媽媽勳章

有冇人好似我咁,,明知自己失控大洗,,所以唔俾自己用/申請信用卡架呢?46個張都cut埋,一齊淨用現金,, ...
我同你情況一樣,明知自己失控大洗,見鐘意就買,加上又成日忘記交咭數,所以決定只用老公比我張附屬咭,簽完乜都吾使理!

男爵府

我得一張

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我唔知自己有幾多張信用卡,不過用來用去都係嗰一兩張,我買嘢有節制,唔怕失控。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我冇, 因為我唔會失控的

ykleung4    發表於 15-11-15 23:48

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我同老公!5年前 cut 晒所有咭!但最近開始諗應該要申請番一張!
明年初供完樓後,諗住儲錢去旅行,如果自由行,網上訂機票酒店都要用信用卡俾錢!所以諗住老公供甩樓後即申請!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

以前我都少用.因唔係HK....找數成日要比錢我媽幫我找...所以買乜都係現金多...

回港後就多數都用信用卡.因為DISCOUNT丫,儲分咁...
LOOK得多...積分多...就可以換COUPON...有時LOOK卡又有EXTRA DISCOUNT..所以用落抵過只用CASH...

月月清晒D卡數...唔係MIN PAY滾大個息....
其實LOOK卡幾好

公爵府

2024年龍年勳章

用信用卡買需要的東西,係有so 既。

男爵府

引用:冇咭一身輕Cash+only +

原帖由 Tiffany1212 於 15-11-15 發表
冇咭一身輕
Cash only
我都係

男爵府

咩咭可以looo黎買樓?

首頁

尾頁

跳至