夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

I have all these plans:

If it is an one-night stand , I will forgive and forget (10 years ago the answer was divorce).

If he loves another woman, I will let him go if he wants (of course get all his money first to secure the future expenses for the children). A husband is a partner in a marriage, not my belongings.

If he does not love the other woman, ask him to cut off the relationship. Forgive and forget. Take financial control.

If it happens again and again,

1) get his money and kick him out (if he is a bad father) OR,
2) stay in the marriage, give up on him and treat him as a working partner (if he is a good father) until the children grow up.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

無諗過...如果真係我會.....烹夫

男爵府

我有時都會咁唸, 因為老公對我真係好好, 所以有時會唸如果有時佢唔愛我會點呢? 但係老公就會覺得我多餘, 浪費時間去唸D無可能既野.

女人就係咁...對佢好又驚唔長久!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都曾經問過我老公呢個問題,我問佢, 如果你出去包2奶, 你有無諗過點同99同我娘家媽咪交待, 老公就話: 無諗過, 因為佢唔會咁做, 所以唔駛諗

大宅

我有時都會咁唸..
但問親老公, 佢實話佢唔會咁做..所以問都無用~

大宅

我唔會問老公, 但會同佢傾計講係forum見到好多sad stories, 佢亦有話"你老公同其他女人絕緣" 拍拖到結婚, 其實一直都有d女仔黏埋去老公度, 但我老公都睇唔上眼... 佢亦有問我要唔要check佢電話record, 我只覺得佢要變, 除時會發生亦阻止唔到... 唯一係一直好好安排自己... 有工作, 有收入, 有儲蓄, 就算發生咩事都有保障... 而且男人要變, 唔可以返轉頭, 我已經眼見我爸爸係甘, 就算之後朗子回頭, 同媽咪既關係亦唔係愛情...

但我可以保證我愛我老公, 亦會永遠一樣!! 唔會去懷疑佢! 我諗到我知出左事時<Touchwood>, 佢已經滾到五顏六色lu!! 但如果我要係每個時候都抱住佢會出賣我既態度, 又點算愛佢wor!!

大宅

如果萬一我老公對我唔住, 我唔會等, 亦唔會忍, 一定即刻bye bye, 仲留住佢做咩呢??

男爵府

Me too. 如果我老公對我唔住, 佢鐘意個果女人多過我, 我會叫佢走, 如果佢鐘意我多d, 唔該佢以後唔好再犯, 如果佢重覆又重覆, 我會離婚, 唔該記得俾贍養費我同個囡!

我諗呢d事唔會發生係我身上, 不過我會保謢自己, 所以我keep住有私己錢同埋有做野, 有咩事個時我可以帶個囡走都唔驚!

原文章由 bleung 於 08-8-8 06:18 發表

If it is an one-night stand , I will forgive and forget (10 years ago the answer was divorce).

If he loves another woman, I will let him go if he wants (of course get all his ...

[ 本文章最後由 060905 於 08-8-8 11:16 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係真係愈嚟愈多壞例子發生嘅
但係我始終本住"做好自己,活在當下"嘅宗旨
聽日發生乜事根本冇人知
唔諗得咁多
更加唔好疑神疑鬼胡思亂想

複式洋房

delete

[ 本文章最後由 開心笑 於 08-8-10 22:40 編輯 ]

珊瑚宮

環保接龍勳章

愛過, 真心過, 已經好好了. 我老公真係幾好.
我以前會諗, 大家有問題唔清, 或佢吞聲忍氣, 問題越滾越大, 到了40歲, 佢唔忍我我唔忍佢. 我地的童話就會完.
所以我成日叫佢唔好咁就我, 但佢就係咁, 咩都會忍, 咩都就我. 但佢個樣有時會無奈囉. 我睇到就會問佢, 一件事可能要2個鐘才可以open到佢金口. 因為佢唔鍾意表達內心感受的人, 佢話只要我開心就無所謂. 咁講真佢個無奈樣只不過1分鐘. 但我會諗, 佢40歲時會忍我嗎? 會厭嗎? 萬一唔忍唔就... 以我的性格, 分開係一定的. 我地現在30, 又未有bb. 我話到了40歲, 有個又年青又可愛又就佢又唔管佢, 同佢快活過日子唔憂茶憂米的女仔出現. 我係男人我都睇厭個老婆啦, 又老又惡又唔細心又懶又管佢. 而我到左40歲, 又可能鍾意d甜言蜜語, 把口郎個油的男人. 人一世物一世, 可能大家會厭對方.
但佢話唔會, 從佢十幾年的表現, 我相信佢係一個好硬頸的人, 個信念好強. 佢話唔會就唔會, 可能佢爸爸真係好錫佢媽媽, 上海男人, 可以為老婆煮飯, 洗衫, 做家務, 按摩, 出外搵錢, 養個老婆, 仲要俾老婆喝都無問題, 最重要佢老婆開心. 佢同佢老豆都係依類上海男人(但我都見過有d上海男人唔係咁).
我老公是一名好人, 佢唔識social, 所以唔係好多人知佢太多野, 起碼佢唔會表現自己, 唔會讚自己. 所以要識得佢耐的人才知佢好. 所以我覺得佢命苦的, 成 世人為了想佢老婆同佢阿媽好, 但又成日俾我地鬧. 我覺得佢deserve更好的. 所以我會好好錫佢, 我已經比以前少鬧佢啦.

大宅

我同老公結婚果陣我地都好細個
結婚係因為想生bb
但3年 我小產左2次
老公一路對我都好好
而家 我呢個月16號就會為我地個家增一個成員
上黎bk見好多唔好既個案
我同過老公講
佢次次都係反問返我
覺唔覺得自己好幸福?
我都係笑住唔答佢
我覺得男人唔中意佢女朋友or老婆係佢好好對你時你問佢呢d野
因為唔會為左你問過 而佢就唔會去做
相反 佢會覺得你問佢冒 你已經懷疑緊佢
mama:肥脾phoebie bb:纖腰冰(冰)

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原文章由 bleung 於 08-8-8 06:18 發表

If he loves another woman, I will let him go if he wants (of course get all his ...

同我諗法一樣. 一次出軌可以原諒, 但唔可以再犯. 同樣, 為咗亞B嘅將來, 雖然我C6一直表現好好, 為怕萬一, 我都已經將佢所有錢收歸我名下.

別墅

我無聊時都會問我c6會唔會對我和女女唔住,但其實我知問嚟係多餘,佢既答案只會玩玩下,就係有呀好多個呀,(因我+兩個女兒)但我就會講晞佢知,只要佢真係對我唔住而又比我知道,我一定會同女女走,我要佢咩都無哂,因一直啲 都係我keep~到時佢就人又無 又無,真係老婆又走佬~哈問佢怕未!

大宅

我老公成日得把口話想試下第二個, 又話我老咗好多, 皮膚又差咗, 我同佢講, 我唔再係十八廿二, 你年紀都一樣唔細啦, 不過我信得過佢唔會做出對我唔著既野, 大家一齊咁多年, 佢對我點樣, 我感受得到. 好似佢一放假, 就幫手買餸湊小朋友, 佢煮野食仲好叻, 個個朋友都讚佢.

大宅

唉... 佢要變我都冇辦法o家! 我都會問佢會唔會變, 佢實話唔會o家! 係我有時會叫佢唔好對我咁好啦! 如果佢唔要我, 咁我就會好唔開心o家啦! 之後佢話我"傻豬豬"~
2個寶貝~雅詠&灝泯

大宅

"男人無情, 女人重情". 如果佢真係要變, 點留都冇用, 不如決絶d, 分開吧啦! 無謂日日都唔開心. 人, 係個體, 有相扶緊係好啦, 冇, 你可以怨邊個, 不如, 自己開開心心再尋開心路仲好啦.

伯爵府

BK Milk勳章

原文章由 sandy1425 於 08-8-8 10:07 發表
無諗過...如果真係我會.....烹夫

男爵府

我試過一次誤會老公有第二個女人...但自從果次之後,我就驚都冇驚過! 因為果次比我睇到老公有幾咁緊張我~

如果老公要變,我只會放手比佢走~ 唔係因為我偉大想佢開心...只係我一向唔洗同人爭野! 如果佢係愛我既話,我根本唔洗爭/等 whatever~~~~

不過我都係玩野地問過老公依個問題~ (其實成日都問!) 佢會冇咁好氣咁同我講:妳覺得我有咁多時間去滾咩? 話時話...我要返工但妳唔洗~ 好似妳多d機會勾佬喎!!!

[ 本文章最後由 Vca 於 08-8-8 10:44 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至