自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

原文章由 ccbeauty 於 08-8-8 12:23 發表
today 搭mtr, 月台上d 垃圾桶 拆哂, 個位俾d帆布蓋住, 莫非mtr 驚有人攪事???

係西鐵站都唔見有垃圾桶....
我個日天水圍西鐵站等車出美孚個陣
幫個仔換完片片諗住dum左舊包包....
兜左個圈都唔見有垃圾桶...
個包包陪住搭到美孚上左大堂至搵到垃圾桶
好彩個仔唔係呵臭臭 唔係舊香包就有排香囉...
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

大宅

原文章由 小時候 於 08-8-8 17:18 發表
如果有人會放炸燀,係咪一定要放係垃圾桶呢?
防不勝防架喎,拆晒d垃圾桶,會唔會有d多此一舉呀?

咁又唔係咁講嘅!以防萬一嘛!放嘢落垃圾桶係好正常嘅事,而且無咁易比人發現/懷疑,唔方便都無計啦!

大宅

醒目開學勳章

你講中左,睇下呢段新聞:

銅鑼灣站引爆可疑物品
2008年8月8日 (17:34)
明報

港島線銅鑼站大堂近D出口發現可疑物體,警方封閉D、E及F出口,並引爆可疑物品,列車服務不受影響,港鐵表示,一名巡邏警員在下午3時半,在銅鑼站大堂近D出口發現可疑物體,要封閉D、E及F出口,但列車服務不受影響。

警方爆炸品處理組人員到場處理,出動拆彈機械人,引爆可疑物品,警方檢查碎片檢查。

原文章由 jutaubing 於 08-8-8 13:18 發表
傻啦, 有心裝炸彈O既, 你封晒D垃圾筒佢都照放可也, 唔係垃圾筒, O係售票機都得
你慌24小時都有人昅實D垃圾筒咩

王國長老

王國長老

我返左屋企啦, 去片...

垃圾月台:

車廂食橙:

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

mouth: 冇法喇~
咁大家帶定多個膠袋袋垃 圾喇...
我都係掉返落自己個袋
☆以上純屬本人立場☆

大宅

原文章由 edea 於 08-8-8 23:50 發表
我返左屋企啦, 去片...

垃圾月台:

車廂食橙:

http://www.gtcollection.com/misc/AY ...

mouth: mouth: 有冇攪錯呀....
冇垃圾筒D人就四圍掉垃圾....
救命....香港愈來愈唔掂.....
仲要響車食橙,D人真係咩都有,
失禮晒香港....頂....
☆以上純屬本人立場☆

王國長老

王國長老

原文章由 sumsam0622 於 08-8-8 23:56 發表

mouth: mouth: 有冇攪錯呀....
冇垃圾筒D人就四圍掉垃圾....
救命....香港愈來愈唔掂.....
仲要響車食橙,D人真係咩都有,
失禮晒香港....頂....

我想影個男人樣,可惜又怕佢知,最後影唔到
佢食完橙"哄"過黎睇我玩電話, 而佢呼吸一陣強烈橙酸味, 我幾乎
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

响日本街頭,真係想揾個垃圾桶都難,但成條街一d垃圾都冇,因為個個日本人都自動自覺拎d垃圾返自己屋企掉,好佩服佢地嘅公民教育做得咁好

珍珠宮

環保接龍勳章

拎住d垃圾出左地鐵站先掉有幾難呢??d紙包飲品盒、膠袋、tissue都唔會整污糟手指啦!!

講開又講,尋日o係觀塘見到有個大叔吐痰落地下!!! mouth:

珍珠宮

唔怪之得, 搵極都唔見垃圾桶.

原文章由 小時候 於 08-8-8 17:18 發表
如果有人會放炸燀,係咪一定要放係垃圾桶呢?
防不勝防架喎,拆晒d垃圾桶,會唔會有d多此一舉呀?

大宅

係喇~D人咁衰,
周地掉垃圾,
食橙先過份
唔好響佢隔離影佢個樣呀,
一陣佢請你食橙就唔好喇
要小心自己人身安全先好影呀

子爵府

唔怪得這幾天亞女同我講,MTR無哂垃圾桶.
我仲話係咩!?

洋房

唉! 還以為香港人的質素提高了. 可以取消月台垃圾桶. 食橙個條友仔, 食完剩低橙皮係咪亂掉?
steve在日本的生活

首頁

尾頁

跳至