單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

你地好,我係單爸,有一個六歲既囝,今年讀緊小一。而家好多時出街剩係得我地兩個,我地又無咩其他朋友仔,見亞囝佢好似好悶甘。所以我想組織一個群組,集合D年紀同我囝囝相若既小朋友既單爸單媽,可以約埋一齊出來玩。如有興趣,可pm我。

大宅

引用:你地好,我係單爸,有一個六歲既囝,今年讀

原帖由 proudofu 於 15-11-17 發表
你地好,我係單爸,有一個六歲既囝,今年讀緊小一。而家好多時出街剩係得我地兩個,我地又無咩其他朋友仔, ...
你住邊呀?我亞女七歲,住大埔

別墅

引用:Quote:原帖由 proudofu 於 15-11-17 發表你

原帖由 BB女樂樂 於 15-11-17 發表
你住邊呀?我亞女七歲,住大埔
我住馬鞍山呀

大宅

回覆:小—單親家長

我住沙田區同你仔仔同年,小學既家長or小朋友有無特別難題可一起交流下,長假期就到既仲可組織下d活動比小朋友玩下放下電

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

樓主:無需要標籤是單親,並且讓小朋友認識同年紀的朋友。你可以參加附近社區中心的活動,廣闊社交圈子。

例如教會主日學、團契都是認識朋友的好地方,希望你努力去面對困難!

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

其實小一同班都應該好多同學仔,主動啲同家長交流吓,以前我送完仔會係門口同啲家長傾吓計,同啲家長熟咗就多啲攪活動,佢地啲小朋友就算唔同班都好快熟,同話題都多啲。
我覺得小朋友同番同校同學仔玩,應該開心過係網上識連見都未見過既小朋友啦

別墅

thx all

首頁

尾頁

跳至